2017-та: Бойко Борисов блести навън, а вътре оправя каши

Според "Афис" при избори сега, ГЕРБ пак ще са първи
18 дек 2017 17:30,
228

През 2017-година Бойко Борисов се е показал като политик, който е добре приет навън, но вътре оправя кашите на партиите.

Така обобщи годината на премиера политологът Татяна Буруджиева пред  Bulgaria ON AIR. Според нея износването в политиката е нещо съвсем нормално, визирайки заявката за нов имидж, с която ГЕРБ дойдоха за трети път.

Още по темата

"Промяната в премиера Бойко Борисов остана само за него и не се отрази на вътрешнополитическия живот. Усещането е, че министър-председателят отива някъде в чужбина, приемат го добре, обаче вътре в държавата партиите забъркват някаква каша и той трябва да тича и да я оправя", уточни тя.

Политическата равносметка, определена от агенция "Афис" за 2017 г., е бурни събития и горещи скандали, но без промяна в политическата панорама. Според социолозите, ако изборите бяха днес, пак ГЕРБ щяха да спечелят.

"Това е доста адекватна картина на почти отминалата 2017 година. Въпреки битката между партиите, всичко което видяхме са вътрешни сблъсквания, а не реална политика, която опозицията е наложила. Всичко това кара хората електорално да замръзнат. Какво ново могат да искат или да изберат?", каза още Буруджиева.

Според политолога Димитър Димитров социалистите не са имали възможността да се наложат като алтернатива.

"БСП не успя да се класифицира за явна опозиция в парламента. Нямаме ситуацията от 2013 г., когато беше много зрелищно", каза той.

Според него в началото очакванията към ГЕРБ са били огромни и оптимистични, но е нормално те да не могат да постигнат едно и също впечатление за трети път.

"Може да не ни изглежда очевидно, но българите усещат, че ние сме парламентарна демокрация. Колкото и да залитаме по личността, ние продължаваме да искаме да видим парламентарна демокрация", подчерта за финал на разговора Татяна Буруджиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
0
 
! Отговори
Poli преди 6 години
Mojeli dami dadete nomera na bate boiko bate
175
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не всичко което блести е ...ЗЛАТО.
174
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисов е доказан евролидер ,колкото и на някой да не му харесва,това са фактите!
173
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са дошли ГЕРБ за трети път, ***, тенекийо празна, дрънкало злокачествено. Дошли са на стария си мърляв друм, наричан магистрали. Размести "Големият брат" малко фигурките за да не му се наруши пък на него спокожйният грабеж. И ги върна на старото място непокътнати, също като преди, че и още повече на к ъзени. И усетили вече два пъти силата на предателството извършвано срещу защитено подчинение.
172
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 187А кой му назначава "калинките", бе ***, Асан от Фикултето ли. Той си ги назначава -да са по-*** и хищни от него, пуска ги да лапат за да не се се бунтуват срещу него, срещу едноличните му, користни и славолюбиви решения, селендурските му изцепки, които счита за велики умотворения... и т.н. а парното, ток, вода са непоносимо скъпи, ЗЪЗНЕМ, БОЛЕДУВАМЕ, MPEM, монополисти от всякакъв вид ни грабят пладнешки, не им пука, че е явно, те знаят - властта е с тях, за да си траят.
171
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И с какво блести този... индивид? С най-болните и снай-умиращи хора в Европа? С най-голямата корупция? С най-високите цени на комунални услуги, които вадят заолъка от устата на честните хжра и трупат милиони в джобовете на толерираните от властта банди - монополи? С това, че старците мръзнат и гладуват, и децата им ги прогониха "блестящите", които натрупаха милиарди... А ре сик.. бе, продажници, продадохте ни страната на кравари и овчари...
170
0
 
13
 
! Отговори
Тиква Тикварова преди 6 години
До Анонимен Ами да, той изобщо не е виновен, а калинките около него! Ами нали той ги одобрява бе, безумнико! Рибата смърди откъм главата, ако не ти е ясен този факт! Заблестял бил той- като тиквен фенер по време на Хелоуин! Ха ха!
169
1
 
9
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ГЕРБ СИГУРНО ОТНОВО БИХА СПЕЧЕЛИЛИ ЩОТО БЪЛГАРИНА ОЩЕ НЕ ЗНАЕ ЧЕ НЕ Е СВАЛЯЛ НИКВИ НОМЕНКЛАТУРНИ КАДРИ В КРАЯ НА 1989...3
168
0
 
7
 
! Отговори
extremist преди 6 години
СУДЖУК И БИРА
167
1
 
14
 
! Отговори
198 преди 6 години
И на какъв език "блести" лизачке навън,след като у нас говори на непреодолян банкянски махленски диалект?Всеки път като го видя сред чужди държавници се срамувам за озъртането му за преводач!Не сме парламентарна република,а еднолично ООД на Борисов!Каквото той каже,това става в държавното управление,че и в частното!Дори бай Тошо симулираше някаква демокрация !Но не той е виновен за това, а създателите на Канституцията,които обезсилиха парламента и президента като ги обезвластиха реално!Вижте пр
166
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блести като заголен маймунскки дирник.
165
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блести като шут.Някой чужд държавник да е направил нещо за България след като толкова добре върви външната политика на ББ ? Потупват го по гърба,усмихват му се а после за всичко казват "Готови сте,подкрепяме ви.",пък като дойде време за действия -нищо. За този скапан Шенген всички уж казват,че сме готови пък ядец. Пък сещате ли се дето още в началото на първия си мандат ББ ни обеждаваше,че имаме да измажем едно КПП и ни приемат. Е не го измаза тва КПП вече трети мандат ?
164
1
 
14
 
! Отговори
БЛЕСТИ преди 6 години
По какво разбраха социолозите,че ББ блести навън?Каво точно е постигнал освен да се снима и тукашните вувузели да го венцехвалят? Преди време имаше публикувана статия с факти за сътрудничеството ни с големи китайски корпороции.Там беше посочено какви сделки за какви пари са направили Полша,Чехия, Сърбия и др.,а ние още нямаме създаден център.ББ обаче обяви,че китайците почват да строят. Хайде стига сте били *** на този или онзи Ако по вашите джобове усещате прогреса,то по моя такъв няма.
163
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,с толкова крадени милиарди,с които да купуват ромите,да плащат на над 350 000 безполезни държавни служители с единствената задача да гласуват за тях,да си напазруват цели избирателни секции,да контролират слугуващите медии и пишмансоциолози,с тяхната ЦИК и добре познатите изборни хитринки с избирателните списъци и дописванията,с правенето на"невалидни"на хиляди бюлетини,пуснати за опонентите,ГЕРБ как няма да печелят.И в добавка на това като сложим над 3 милиона,които ги мързи да гласуват.
162
1
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
Преди 89-та имаше поне критика и самокритика.... А днес слугинските медии, *** и цоциолози не смеят и една лоша дума да кажат или напишат за Главния Суджук.... А определено има за какво!
161
1
 
14
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
Мутра, Еднокнижник, Тиква, Тупанбаши-това е премиера на Бьлгария! Гордейте се, гербаджии.
160
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако всичко зависеше само от Борисов, щяхме да бъдем 100% по добре. Но около него е пълно с некомпетентни и безотговорни хора и за съжаление той не може да знае във всеки момент кой какви ги дроби. Ето калинките от НЗОК как си решават нещата с онкоболните! Е за всяко нещо ли трябва да се звъни на премиера? Това е безумие.
159
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
80 процента които гласуват за герб са направили бьлгария за смях какьв народкакьв премиер то не че другите са цвете ама ние сме вьрха на сладоледа
158
0
 
16
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Достатъчно е само да се прочетат коментарите по-долу, и става ясто що за наука е платената социология....
157
2
 
20
 
! Отговори
М преди 6 години
Стига бе ***.