БСП скочи срещу властта: Не се справят, искаме избори!

Според социалистите европредседателството е провал
15 мар 2018 14:45,
264
БСП скочи срещу властта: Не се справят, искаме избори!
Снимка: архив, БТА

БСП обвини властта, че не справя с управлението на държавата и се обяви за предсрочни избори. Според социалистите и европредседателството е провал, тъй като не се защитават водещите приоритети на държавата.

"Това, че ГЕРБ не могат да начертаят път как да изведат страната от тази икономическа, социална и духовна криза, е техен проблем. Ние сме за предсрочни избори, защото виждаме, че те не се справят", каза червеният Драгомир Стойнев в отговор на обвинението на управляващите, че БСП клатят властта.

Още по темата
"

И водещите приоритети на европредседателството се оказват провал - никой не ни иска в Шенген, никой не ни иска в чакалнята на еврозоната, защото сме корумпирана държава", продължи той и добави, че при посещението си Жан-Клод Юнкер е "ударил звучен шамар на всички" за присъединяването на Западните Балкани към ЕС.

"Евентуално след 2025 г. можело да се мисли. Цяло едно поколение чака да види светлината в тунела", коментира Стойнев.

Той защити и президента Румен Радев, като отговори на обвинението на Цветан Цветанов, че държавният глава разделя обществото и говори като лидер на политически проект.

"Радев е президент на всички българи и съм убеден, че това ще бъде един от най-успешните президенти, дори не искам да го сравнявам с г-н Плевнелиев. Неговата работа е да казва къде са грешките на управляващите и да обединява гражданите, а той умее да го прави", каза Драгомир Стойнев.

БСП обвини ГЕРБ и че изнесените данни за червения кмет на Провадия Филчо Филев са поредният опит на управляващите да отклонят хората от дневния ред на обществото, като вадят случай от 2016 г.

"Г-н Филев е кмет от 2015 г., през 2016 г. има констатирани нарушения от АДФИ. Тези доклади са изпратени на прокуратурата и е нейна работа да прецени дали има нарушения или не. В крайна сметка тук е Народното събрание и трябва да се занимаваме със законодателство", отсече Стойнев.

По думите му кметът на Провадия не е единственият кмет, който очаква произнасяне на прокуратурата.

"Няма подобни показни акции, както ги арестуват кметовете на ГЕРБ. Но има институции и тези институции трябва да бъдат оставени да работят", заяви соцдепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП,няма ли да каже нещо по-конкретно,или иска власта,само заради самата власт.При толкова хвалби към Борисов ,от страна на европейските лидери и толкова свършена работа,по привличането на западнобалканските лидери ,задвижването на преговорите към разговорите Македония-България,Гърция -ЕС,обвиненията на БСП звучат неубедително.
176
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами като искате избори,направете референдум,бе!Или стачки.
175
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
VYRVETE VSICHKI PO DQVOLITE I GERB I BSP I DPS MAXAITE SE ZA DOBROTO NA BG
174
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ГЕРБ не се справят, то БСП и ДПС съвсем не стават за нищо. Да вървят на сметището.
173
6
 
7
 
! Отговори
Оптимист преди 6 години
Еее, какво и е пък на държавата ни. То с ниските доходи взехме да свикваме. С алчните бизнес работодатели взехме да се поразбираме. На дупките по пътищата не им обръщаме внимание. Само тази бюрокрация как ще оправим незнам. Тя ни яде от ушите. Трябва да се намалят тези изедници на държавна хранилка.
172
8
 
25
 
! Отговори
Червените милионери преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
171
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Взимайте Татяна Дончева и ако патриотите поискат и ДПС и правете ново правителство,това вече се изчерпа!
170
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми тръгвайте ,все някой трябва да поведе хорото ! за чез лъгаха -мазаха и вече пак наглеят ,все едно нищо също като кумгейт ,суджукгейт и Нищо !
169
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И всичко това се случва в най-бедната и корумпирана държава в ЕС!
168
9
 
15
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
167
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С думата "провал" и "катастрофа" всички българи свързваме единствено БКП/БСП ! А щом такова квичене се чува от ляво,значи сме на правия път и няма да ги имаме отново!
166
10
 
22
 
! Отговори
корекция преди 6 години
Това заглавие по-горе "БСП скочи срещу властта" не е адекватно, по-истински ще описва нещата заглавие : "БСП подскача за властта"
165
9
 
24
 
! Отговори
Стойнев, преди 6 години
добре са "илюстрирали" с тази снимка глупавото ти фалшиво доволство, че "не се справят с европредседателството"Справят се, и то МНОГО ДОБРЕ: Въпреки вашИти постоянни ИНТРИГИ и лъжи.или, понеже на руски по' ще разбереш- "всем смертям назло"...
164
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво разбирате вие от управление,та вие да казвате кой се справя и кой не? Вие никога не сте разбирали от управление- разбирали сте само от кражби,дупедавство и предателства!
163
7
 
22
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 6 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
162
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БГТурция и Русия имат доста да се постараят този път за да смъкнат това правителството.........Ами в момента какви управляват?Турци и руснаци.
161
5
 
25
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Пуснете БНТ, гостува Р.Овч. - лъже като брадат шведски гражданин. Явно глада му се отразява зле :))))))))))))))))))
160
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и това идва от партия, която за нищо не става! пак избори, пак харчене на пари и в крайна сметка - пак бойко ще е премиер!
159
5
 
19
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Турция и Русия имат доста да се постараят този път за да смъкнат това правителството
158
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадливия Суджук пада, независимо, желанията на Обединените Патерици или на самият Бойко. Това е стартиран процес, вътрешен, който не моге да бъде спрян.