БСП скочи срещу властта: Не се справят, искаме избори!

Според социалистите европредседателството е провал
15 мар 2018 14:45,
264
БСП скочи срещу властта: Не се справят, искаме избори!
Снимка: архив, БТА

БСП обвини властта, че не справя с управлението на държавата и се обяви за предсрочни избори. Според социалистите и европредседателството е провал, тъй като не се защитават водещите приоритети на държавата.

"Това, че ГЕРБ не могат да начертаят път как да изведат страната от тази икономическа, социална и духовна криза, е техен проблем. Ние сме за предсрочни избори, защото виждаме, че те не се справят", каза червеният Драгомир Стойнев в отговор на обвинението на управляващите, че БСП клатят властта.

Още по темата
"

И водещите приоритети на европредседателството се оказват провал - никой не ни иска в Шенген, никой не ни иска в чакалнята на еврозоната, защото сме корумпирана държава", продължи той и добави, че при посещението си Жан-Клод Юнкер е "ударил звучен шамар на всички" за присъединяването на Западните Балкани към ЕС.

"Евентуално след 2025 г. можело да се мисли. Цяло едно поколение чака да види светлината в тунела", коментира Стойнев.

Той защити и президента Румен Радев, като отговори на обвинението на Цветан Цветанов, че държавният глава разделя обществото и говори като лидер на политически проект.

"Радев е президент на всички българи и съм убеден, че това ще бъде един от най-успешните президенти, дори не искам да го сравнявам с г-н Плевнелиев. Неговата работа е да казва къде са грешките на управляващите и да обединява гражданите, а той умее да го прави", каза Драгомир Стойнев.

БСП обвини ГЕРБ и че изнесените данни за червения кмет на Провадия Филчо Филев са поредният опит на управляващите да отклонят хората от дневния ред на обществото, като вадят случай от 2016 г.

"Г-н Филев е кмет от 2015 г., през 2016 г. има констатирани нарушения от АДФИ. Тези доклади са изпратени на прокуратурата и е нейна работа да прецени дали има нарушения или не. В крайна сметка тук е Народното събрание и трябва да се занимаваме със законодателство", отсече Стойнев.

По думите му кметът на Провадия не е единственият кмет, който очаква произнасяне на прокуратурата.

"Няма подобни показни акции, както ги арестуват кметовете на ГЕРБ. Но има институции и тези институции трябва да бъдат оставени да работят", заяви соцдепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
7
 
31
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Комунистите вън от държавата! Какво се точат за избори! Нагли и безцеремонни.
156
4
 
29
 
! Отговори
БГ преди 6 години
Тези не знаят ли на колко години се провеждат избори и колко са минали от последните ?Вместо да дърпат правителството само на доло да вземат да свършат нещо полезно за България
155
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 10 години управление на партийците България от 7 милиона остана 5 милиона. Щото нали БСП са ГЕРБ и ГЕРБ са БСП, хахаха
154
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ГЕРБ са партийци, значи БСП са ГЕРБ, слаби са ви опорките бе, хахаха
153
6
 
22
 
! Отговори
a? преди 6 години
Добре де, може и да не се справят. Но защо точно БСП ще ни оправят? Искам да помоля всички комунисти да спрат да се притестняват за нас хората и за държавата и да излязат на трудовия пазар и да се опитат да си намерят работа като всеки нормален гражданин.
152
8
 
27
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
До Анонимен172И как точно "ще им вземе кокала" президентчето? Има право само да декламира на Нова година и да се излага по света, ако го поканят някъде де :)))))
151
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Герберастите и ктърлежите им по форумите не спират да оплюват президента на Бълария, защото той е единственият, който може да им вземе кокала.А те без власт са нищо.Няма крадене.
150
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина ли имаме нови неколко милиона, с които ГЕРБ и БСП да си ги.....мерят?А за пенсии-няма, за болници-няма.То и хляб няма, да ядеме пасти ли?Де да беше Франция , де да бяхме французи...Това с вечните избори ми прилича на сменяване на копанята пред sвинете, тези които са се наяли, отстъпвят място на гладните...
149
33
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 10 години управление на ГЕРБ България от 7 милиона остана 5 милиона.
148
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затвор и каторга за вас, не избори!
147
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия нагледци ли ще ми искат избори! 15г крадоха и не се накрадоха, а сега ми се правят на света вода ненапита. Аз искам избори за да ги изхвърля от властта, нещастници!
146
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ са онези комунисти, които не са им давали реално да управляват, преди 1989 година, защото са били ПАРТИЙЦИ, но не и комунисти. Сега са пак ПАРТИЙЦИ от ГЕРБ.
145
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опорката на каскетите - толкова са затънали в казана, че искат да придърпат ГЕРБ към тях и да сложат знак на равенство, хахаха, смешници
144
2
 
5
 
! Отговори
162 преди 6 години
Ааа, не бе, всичките ядрени физици като теб
143
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пелтечещия *** иска пак другарите да крадат на воля, но няма как да стане заверата с тия ненаяли се мегакрадци!
142
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Европейските ценности на БКП-ГЕРБ = Содо мия,педо филия и Истамбулската конвенция .
141
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До св.св.Маркс и Енгелс Та комунагите ГЕРБ да лепердосат още 25 милиарда заем . НЕ !
140
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОЛУ ШАЙКАТА НА БКП -ГЕРБ . ЗАГРОБИЛИ БЪЛГАРИЯ И ОТКРАДНАЛИ 25 МИЛИАРДА ,,ЗАЕМ,,
139
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Те размитат само за сервитьорки . Белким всички станат сервитьори . Куцо и сакато .
138
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам са попитам гласуващите, дали не се чувстват отговорни за избора си?Колко поколения ще бъдат съсипани, докато вие не престанете да давате властта на пълни некадърници?Уважаеми сънародници, ако една система не работи, да речем машина, тя няма да тръгне да работи, ако само непрекъснато я рестартирате.Постоянното гласуване за едни и същи неудачници ПРАВИ ВАШИЯ И МОЯ ЖИВОТ ГАДЕН, НО НА ВАШИТЕ ИЗБРАНИЦИ -НЕ, а те не са мои.С провалилите се политици вървят и провалили се избиратели. ПОРАСНЕТЕ