БСП скочи срещу властта: Не се справят, искаме избори!

Според социалистите европредседателството е провал
15 мар 2018 14:45,
264
БСП скочи срещу властта: Не се справят, искаме избори!
Снимка: архив, БТА

БСП обвини властта, че не справя с управлението на държавата и се обяви за предсрочни избори. Според социалистите и европредседателството е провал, тъй като не се защитават водещите приоритети на държавата.

"Това, че ГЕРБ не могат да начертаят път как да изведат страната от тази икономическа, социална и духовна криза, е техен проблем. Ние сме за предсрочни избори, защото виждаме, че те не се справят", каза червеният Драгомир Стойнев в отговор на обвинението на управляващите, че БСП клатят властта.

Още по темата
"

И водещите приоритети на европредседателството се оказват провал - никой не ни иска в Шенген, никой не ни иска в чакалнята на еврозоната, защото сме корумпирана държава", продължи той и добави, че при посещението си Жан-Клод Юнкер е "ударил звучен шамар на всички" за присъединяването на Западните Балкани към ЕС.

"Евентуално след 2025 г. можело да се мисли. Цяло едно поколение чака да види светлината в тунела", коментира Стойнев.

Той защити и президента Румен Радев, като отговори на обвинението на Цветан Цветанов, че държавният глава разделя обществото и говори като лидер на политически проект.

"Радев е президент на всички българи и съм убеден, че това ще бъде един от най-успешните президенти, дори не искам да го сравнявам с г-н Плевнелиев. Неговата работа е да казва къде са грешките на управляващите и да обединява гражданите, а той умее да го прави", каза Драгомир Стойнев.

БСП обвини ГЕРБ и че изнесените данни за червения кмет на Провадия Филчо Филев са поредният опит на управляващите да отклонят хората от дневния ред на обществото, като вадят случай от 2016 г.

"Г-н Филев е кмет от 2015 г., през 2016 г. има констатирани нарушения от АДФИ. Тези доклади са изпратени на прокуратурата и е нейна работа да прецени дали има нарушения или не. В крайна сметка тук е Народното събрание и трябва да се занимаваме със законодателство", отсече Стойнев.

По думите му кметът на Провадия не е единственият кмет, който очаква произнасяне на прокуратурата.

"Няма подобни показни акции, както ги арестуват кметовете на ГЕРБ. Но има институции и тези институции трябва да бъдат оставени да работят", заяви соцдепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
8
 
24
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
Стойнев-избързахте с това искане...Да бяхте изчакали още 5-6 години та хората да позабравят управлението на Орешака...
136
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейско развитие на България Заплата от 200 евро. Сметки от 100 евро. Оцеляване със 100 евро. А хладилник или друго ако откаже- няма за друго. Намалява за дрехи. Няма за дете. Европейски ценности, това ли ни предлагат от ГЕРБ?
135
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да взимаш 200 евро значи не ставаш дори за сметосъбирач в чистотата! Стани поне една сервитщорка в Хепи - 800 евро заплата без бакшиши!
134
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВИНАГИ ИДВА ПРОЛЕТ .РАНО ИЛИ КЪСНО .ВРЕМЕ Е ДА БЪДАТ ИЗРИТАНИ !
133
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каскетите са мазохисти, колкото ги биеш, те още повече искат
132
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европейско развитие Заплата от 200 евро. Сметки от 100 евро. Оцеляване със 100 евро.
131
15
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименОставка, Оставка; Оставка, Оставка... (n)
130
4
 
14
 
! Отговори
do 149 преди 6 години
По изказа ти си личи, че си над 65 годишен, жалко червено въшливо старче, пфу
129
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Драгомир Стойнев май е забравил когато беше министър на икономиката в правителството на Орешарски,беше поканен за интерю пред френска телевизия,седеше разкрачен ( буквалния смисъл) на стол,даваше интервю и така заекваше и ръкомахаше,че ми беше мъчително и срамно да го гледам.Така че по-добре да замълчи завинаги.
128
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз искам избори! Оставка!
127
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ниска безработица? Да, при над 3 милиона извън България. Заплата от 200 евро. Срам е, да се хвалят с такава заплата. От 200 евро заплата сметките са 100 евро. С колко е принуден български работник да живее? Това ли са европейски ценности?
126
7
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименТая опорна глупост, Цветанов ли тия спусна, другаря с глава на либеница?Къде я видя тази " икономическа криза" другарят Стойнев при най-ниска безработица, постоянно растяща средна заплата, намаляващ дълг и растящ брутен продукт?
125
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само заради бесовщината на новото ЦК на БКП начело с другарката Корнела а.к.а приватизаторката на Костов ще гласувам напук за ГЕРБ не че са ми любимци и те са едни почти като БКП ама малко по-прикрити/но неуспешно/ путинофили!
124
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде я видя тази " икономическа криза" другарят Стойнев при най-ниска безработица, постоянно растяща средна заплата, намаляващ дълг и растящ брутен продукт?
123
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата се върти по-бързо от пумпал. А троловете му не могат да смогнат на темпото.
122
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ххххаааахххххаааххххаа,какъв му е провалът на това световно незначимо европредседателство, ЧЕ НЕ СТЕ ВИЕ НАЧЕЛО??Какво ако има избори ,те докато минат изборите ще мине и европредседателството та за какво се напиняте??Вие от третия час след изборите преди година искахте избори,аре марш у лево или ВАДЕТЕ ПАРИ И ГИ ПРАВЕТЕ,ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ О ЛЕВА!!Бесни соц пенции.Не си ли давате сметка как ви лъсват гъ..вете и че сте на къса връзка с кремъл,егати бесните туруци хахахаха!
121
8
 
12
 
! Отговори
139 преди 6 години
Споко, Борисов 6 и Борисов 7 ще има за теб, специално издание, каскет
120
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааа, те се "справят" за тях си прекрасно , та чак и правнуците си са осигурили до 9 коляно , а че Народа не се справя си е негов проблем -кво беше "не народ а м....."
119
13
 
7
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименГерберите, много гладни, иска им се и Борисов 5;))) ? Значи, Борисов 3 и Борисов 4, ще паднат;))) Ще ги бутнем. Аз не давам, България да доживее до Борисов 5, Борисов 4, просто ще я довърши, напълно като територия, която може да има някакво бъдеще, макар и неясно. Тогва дори и неясно бъдеще няма да има, просто никакво.
118
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Митко, Митенце, другарю Стойнев, ами не помниш ли какво стана с прекия ти началник Орешарски - г-н Заден вход? Как се справихте тогава?