България доказа, че може да се справи с бежанския натиск!

Борисов иска съгласие между всички по темата с миграцията
Обновена: 24 юни 2018 20:01 | 24 юни 2018 17:00, Красимир Ангелов
75
България доказа, че може да се справи с бежанския натиск!
Снимка: МС

България доказа, че като страна на първа линия, може да се справи с бежанския натиск, обяви пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов преди началото на работната среща по въпросите на миграцията и предоставяне на убежище, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата
Министър-председателят посочи, че добрите резултати, които страната ни отчита с опазването на външната граница на ЕС, се дължат както на добрата работа на гранична полиция и ФРОНТЕКС, така и на споразумението с Турция.

Премиерът подчерта, че както страните в ЕС, така и държавите от Западните Балкани, трябва да бъдат защитени. Борисов припомни позицията на България, която ще изложи и на срещата – незабавно затваряне на външните граници на ЕС и задължителното преминаване през граничните пунктове, релокацията на вече влезли в територията на ЕС мигранти и активна работа на споразуменията с трети страни.

Българският премиер заяви още, че страната ни показва как успешно може да бъде защитена външната ни граница и да се справи с миграционната вълна. Той ще настоява като председателстващ Съвета на ЕС да бъде намерено съгласие между всички държави-членки по темата с миграцията.

Борисов бе категоричен, че България, като страна на първа линия, заедно с Гърция, Италия и Испания, не може да се съгласи с позицията за връщане на вече намиращите се в Европа мигранти в държавите на първа регистрация. По думите му това би утежнило ситуацията в тези страни чрез прехвърлянето им на двойни отговорности - по опазване на граници и грижи за бежанците на тяхна територия.

"Винаги съм заявявал, че паниката не е добър съветник. Повтаряме същото упражнение вече няколко години за нещо, което би могло да бъде решено по бърз начин от всички държави членки на ЕС, а и не само от тях, защото и страните от Западните Балкани, които не са членки, също трябва да бъдат защитени", заяви още Борисов.

Има три неща, които да се направят едновременно - незабавна защита на външните граници на ЕС, веднага, призова Борисов. По неговите думи е необходимо също мигрантите, пристигнали в ЕС, да бъдат върнати там, откъдето са дошли. Той предложи сключване на споразумения като договореността с Турция, и с Тунис и Йордания, където бягащите от война да бъдат подслонявани и подпомагани в изнесени центрове.

Тези три неща трябва да действат заедно и да се направят незабавно, заяви премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Космическа фраза, космически успехи!
28
0
 
33
 
! Отговори
extremist преди 5 години
България доказа, че може да се справи с бежанския натиск! - БЪЛГАРИЯ ДОКАЗА ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С НИЩО, ТАКА ЧЕ ТИКВА ЩЕ ГИ НАСТАНЯВАМЕ У ВАС В БАНКЯ
27
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърците пак се оказаха по-умни от нас и не ги регистрираха, а Тиквата-отличник регистрира всеки бежанец и сега ще ни ги върнат като първа страна в ЕС за пристигащи
26
0
 
19
 
! Отговори
цирк преди 5 години
ХАХАХАХАХХАХАХАХАХААААААААААААААААА..................
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** то ние си имаме предостатъчно индуски мигранти!!Западняляците ако искат може им изпратиме поне милион!!
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бат Бойко сега щеним се скара и те ще вземат да поумнеят и ще направят каквото са решили!
23
0
 
14
 
! Отговори
Факт!!! преди 5 години
До АнонименПитам се от кво ли се пазят примерно французите че ше ги бутат в Кресна а не в Париж като че ли французите не са синоним на не.ри!
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно хора, в Европа този не го взимат на сериозно! Те си знаят йесмена
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли, че в Кресна имаше през комунизма огромна военна част. Погледнете в гоглето колко войници са били разквартирувани там. Всичко това ще бъде натъпкано с арабска, афганска, пакистанска напаст! И то двойно!
20
4
 
37
 
! Отговори
Факт!!! преди 5 години
Живях преди да сме в ЕС и след като сме в ЕС да вярно 90-те имаше мутри хора ги набутваха в багажниците стреляха чупеха се пръсти имаше си застрахователи чалга и така нататък.И въпреки това се живееше 1000 пъти по-добре отколкото в ЕС.Да сега има хора дет се кефят крадците на еврофондове и тн.Но преди се живееше по-добре по-зле от тоя ЕС не е било никога!
19
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прекрасно се справихме, прав е Мутрата, пропускаме всички. Нали така печели цялата герберска ***
18
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата беше казъл нещо от сорта на: когато Изперкел говори аз слушам и изпълнявам! Тоя ще ни напълни с бежанци. Неслучайно Нинова алармира, че се кроят пранове да превърнат Балканите в бежанско гето и буферна зона между чукa и наковалнята.
17
0
 
15
 
! Отговори
Незнаещ преди 5 години
Що бе кво има около Лъвов мост?
16
0
 
24
 
! Отговори
ined преди 5 години
Естествено е че ще се справим, достатъчно е да не ги спират на северната граница и всички бежанци ще избягат от България
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердо,ака е майтапчия може да ги пусне за няколкочаса да пробва баце как се справя.
14
1
 
33
 
! Отговори
Митю преди 5 години
Какъв натиск, бе!? Те и терористите отдалече ни заобикалят, да не прихванат лош късмет и безакълие...
13
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахахаха, якооооо, да се хвалиш, че си се справил след като ЕС плаща на Ердоган да не пуска бежанци към теб, това се казва нахалство!
12
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не иска в БГ.Дори и тарамбуките.
11
1
 
32
 
! Отговори
Obo San преди 5 години
Абе , да не се обеснява , еми да казва какво е ОБЕЩАЛ ?
10
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко Банкянски (Б. Б.) започна да лъже повече и от Цвинокио (Цв. Цв.).