Кралев: Расизъм, корупцията сред съдиите, Радев подкрепя ли ги?

Не било добре да използва спорта за политически атаки
Обновена: 16 окт 2019 15:57 | 16 окт 2019 15:57, Камелия Цветанова
162
Кралев: Расизъм, корупцията сред съдиите, Радев подкрепя ли ги?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на спорта Красен Кралев отговори на критиките на президента Румен Радев спрямо управляващите заради скандалите в родния футбол като го попита дали подкрепя расистките прояви по трибуните, които влязоха в заглавията на световната преса и посрамиха България.

Още по темата
Според Кралев държавният глава за пореден път проявява своята некомпетентност относно жизнено важни теми от обществения живот в страната ни.

"Трябва ли да разбираме от изказването му днес, че президентът подкрепя расистките прояви по трибуните, които влязоха в заглавията на световната преса и посрамиха България? Означават ли думите му, че Румен Радев защитава извършителите на престъпления в спорта и по-конкретно корупционните практики при съдиите, каквито се разследват в момента?", задочно попита Кралев.

"Казва ли българският президент, че държавата в лицето на правителството и министър-председателя трябва да стои безучастно при получаването на данни за извършване на престъпления в дадена спортна организация?", продължава той.

Кралев посочва още, че използвам възможността да запознае президента Радев с конкретни разпоредби от Устава на УЕФА и от българското законодателство, за да не се изказва  неподготвен.

"БФС е федерация като всяка друга лицензирана спортна федерация в България и се подчинява на законите и разпоредбите на българското законодателство. Обърнете внимание на член 19 от Устава на УЕФА, господин президент, който определя кое е вмешателство. Вмешателство може да бъде само директното назначаване на президент на Българския футболен съюз или Изпълнителен комитет, дори и за определен кратък период, каквото в момента няма. Категорично-искането на оставка от страна на премиера и от министъра на спорта, представляващ органа, който лицензира всяка спортна федерация, не може да бъде считано за намеса в работата на Българския футболен съюз и не очаквам последици за страната ни по този въпрос", обяснява Кралев.

Той припомня, че премиерът Бойко Борисов призова президента на БФС да извърши морален акт като си подаде оставка с оглед на общественото недоволство заради незадоволителните резултати във футбола ни, заради расистките прояви по време на провелата се футболната среща с Англия и поради необратимите последици, довели до нарушаването на имиджа на страната ни като една от най- толерантните страни в света.

"Господин Михайлов има правото да се съобрази с този призив, или не", уточнява министърът на спорта.
След оставката на Борислав Михайлов БФС по демократичен начин ще избере президент и ръководни органи без вмешателството на държавата.

"Подчертавам, че не трябва да оневиняваме дисциплинарната комисия на БФС, която носи огромна вина за случилото се на двубоя с Англия. Тъй като до момента няма нито едно наказание за расизъм в пълния му обем въпреки санкциите, които понасяме в Европа", отбелязва още Кралев.

В заключение министърът призовава Румен Радев да не използва българския спорт за политически атаки, особено когато не познава проблемите и спецификите в българското и международното законодателство в сферата на спорта.

"Нека да оставим специализираните органи да си свършат работата, да бъдат оповестени пред обществото конкретни данни и факти. Сигурен съм, че ако използваме неприятния случай от последните дни и успеем да изрежем тумора навреме ще постигнем оздравяването на българския футбол" посочва той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президента е на всяко гърне мерудия ама мухлясала.
109
1
 
7
 
! Отговори
axa преди 4 години
да позная този противен човек каква награда ще получи за гъ'зо'***, ще има май "пържолка". Я пак,кой се меси във футбола,открито и директно,за какъв "морален" натиск говориш бе като башицата каза на Михайлов на секундата да дава оставка и да им се спрат мижавите държавни стотинки дето им подхвърляте. Ама то така се издига човек в БГ,с повече подмазване и слугинаж, няма ли народен съд да дойде най после за вас бе.
108
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Министър КРаДлев не бяхте ли вие този който се хвалеше , че държавата инвестирала / откраднала / 350 милиона в спорта . Е резултатите са видими .
107
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В белите държави дори да споменеш оня с мустака те чака затвор. Да копираш най страшния и ужасен период от историята е престъпление. Никога повече расизъм и етническа омраза.
106
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев каза ясно на български какво не подкрепя - не подкрепя държавата да използва мутренски методи. Кое точно не разбраха? БФС е спортна организация, която не е държавна и би трябвало сама да взема решенията си. Не става дума да се защитава някой, просто в демократичната държава трябва са се спазват правилата на демокрацията и премиера да не ползва службите като бухалкаджии. Защо се сетиха точно сега, че в БФС имало корупция?
105
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя *** кой го пита?
104
3
 
13
 
! Отговори
главанак преди 4 години
Абе този дебелак чува ли се какво говори! Тиквун не се бил намесвал! Ами нали самия той поиска оставката на Михайлов! Нали самият той призна за крупни суми, отпускани за БФС, и в замяна- нищо! Хайде стига вече!Онзи, великия- падишаха, най- сетне да си подаде оставката и да се маха, за да се нормализира държавата. А за това са необходими поне още тридесет години!
103
5
 
15
 
! Отговори
Икомев преди 4 години
Тя корупцията се развихри с пълна сила от както вкараха Кралев в Министерството на спорта. От всеки проект отчисленията са огромни, да не говорим за средствата постъпващи в тотализатора. Колко от постъпленията отидоха за спорта, а не източени чрез кухи фирми на наши хора?
102
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По дървен и негативен президент сме нямали. Първанката беше с класи над тоя.
101
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев защитава ултрасите, защото те неведнъж са помагали на неговата Партия Любима - провокации при протести, пълнеж на котрапротести и т.н.Бих казал: Каквито началниците му, такъв и пРезиденът.
100
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тоя май е Крал лев- хихихи.
99
5
 
13
 
! Отговори
ПУШИЛКА преди 4 години
ВСИЧКО Е ПУШИЛКА ЗА ПРЕД ИЗБОРИТЕ ! ТА ДА МИНЕ И ФЪНДЪКОВА И ГЕШЕВ И ГЕРБ НЕЗАБЕЛЯЗАНО КЪМ НОВ МАНДАТ ! ПУШИЛКА ЗА ДА СЕ СЛОЖАТ ПРАВИЛНИТЕ НА ВЛАСТТА ХОРА НА ВСЯКЪДЕ В ВЛАСТТА! ЗА ДА МОЖЕ КРАДЕНЕТО ДА ПРОДЪЛЖИ - А КОИТО МНОГО ЗНАЕ - ГРЕШЕВ ЩЕ ГО ОКАЕ !
98
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този министър, който по никакъв начин не мога да госвържа със спорта, да отговори защо чак сега се сети да каже това?Мирише отдавна, вече вони.Не сме кьорави или *** да не схващаме, че падението в спорта е, защото не е спорт, а корупционна схема за пари.Не ви е виновен Радев, смърдите!
97
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко какви хора си назначавал за министри,Бе?
96
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1/3 от мандата на Михайлов протича докато тоя на снимката е министър на спорта.
95
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Втори министър в рамките само на няколко дни петни името на България пред света като държава , в която правото няма никакво значение. И ако другите манипулации и откровени лъжи могат да минат незабелязано, забъркването на Австралия преди, и сега - на ФИФА И УЕФА няма да са без последствия...Лоялността не струва пукната пара, когато липсва интелект!Така са се самозабравили и не им пука за истината, че дори не се стараят лъжите им да са поне малко правдоподобни. Гнусно и гадно!
94
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кралев ти от 5 години си министър на спорта. Това означава ли, че досега си подкрепял расизма и корупцията във футбола? На Радев даже не му е работа да се занимава със спорта, ами ти бе *** какъв беше досега?
93
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кралев ти от 5 години си министър на спорта. Това означава ли, че досега си подкрепял расизма и корупцията във футбола? На Радев даже не му е работа да се занимава със спорта, ами ти бе *** какъв беше досега?
92
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Кралев: Расизъм, корупцията сред съдиите, Радев подкрепя ли ги?"Не глу пако, Радев ви намеква с Тиквата да спрете да афиширате пред медиите как уволнявате шефа на БСФ за да не ни изхвърлят от всички футболни турнири за нарушаване на правилника на УЕФА. Като правите нещо подобно го правете на изключени камери, че чак от английския национален почнаха ви разнасят из туитър че сте уволнили Перуката.
91
7
 
16
 
! Отговори
Не, не ги подкрепя преди 4 години
Президента е ги подкрепя Президента казва каква е действителността каква е истината.Отделно от това Президента е единствения който защити държавата ни, народа ни.Оли.иго.френа ББ и неговите ГЕРБ-аджийски гъ.золи.зци скочиха да се оправдават с което потвърждават, че ние сме виновни.Единствен Президента защити честта и достойнството на българите!!!