Близнашки за положението Радев - Гешев: Нещата станаха неудържими!

Тепърва ще се разбере дали записите ще бъдат оспорени
Обновена: 28 яну 2020 22:29 | 28 яну 2020 22:21, Петя Славова
266

Прокуратурата пусна разговор, за който има съмнения, че Румен Радев се опитва да осуети проверка на КПКОНПИ.

В съобщението се твърди, че е спряно разследване, по което има висока степен на вероятност за съпричасност на Радев към престъпна дейност. Става дума за прикриване на данни от проверка на Антикорупционната комисия срещу Десислава Радева.

"Преживяваме един много драматичен ден. Това е от тези преломни дни, в които настъпват обрати в историята. 28 януари ще се окаже подобен ден. Всичко започна по един невинен начин - с искането на главния прокурор да се тълкува член 103 от Конституционния съд", каза бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки в предаването "Денят ON AIR".

Още по темата

Според него, когато президентът Румен Радев е попитал за мотивите, нещата са придобили неочакван развой.

"Държавният глава доста предизвикателно настоя да се изяснят мотивите и нещата станаха неудържими. Появиха се твърде много неща, които той не е очаквал, че ще видят бял свят, но самият той настоя това бъде направено и се създаде изключително сложна ситуация", каза още Близнашки.

Той допълни, че тепърва ще видим дали тези записи ще бъдат оспорени.

"Нещата не могат да станат в полза импийчмънт. Тук не е толкова важен юридическият аспект на проблема, а моралният", допълни професорът.

Той коментира и изявлението на началника на кабинета на Радев. Според Близнашки, Калоян Методиев по фриволен начин съобщава, че ако се стигне до импийчмънт това ще качи рейтинга, но всъщност нещата били много по-сложни.

"Президентът е изправен пред една много сложна дилема, защото той е човек на честта и ще трябва да вземе много сложно решение. Няма място за импийчмънт. Тук нещата опират до нещо друго - имаш претенции, че си човек с много висок морал, а се оказва, че си склонен да прикриваш неща, които засягат най-близките до теб хора", посочи Близнашки  пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че тази нощ Радев трябва да вземе едни от най-важните решения в живота си.

"Естествен изход от ситуацията е оставката. Няма друго решение, ако той реши да упорства, да предизвика формалните процедури - това ще бъде ходене по мъките. Много е важно, когато си се захванал с политика да си даваш сметка за евентуалните последици и всичко, което правиш", допълни още бившият служебен премиер.

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 46. Ха-ха, сънуваш. Събуди се.
25
4
 
34
 
! Отговори
АЛО ВАНьО преди 4 години
АЛО ТАНОВ СЪМ, ПИКАЕЩИЯ в ХАСИЕНДАТА на ТИКВАТА КОКИНОВ, дето в прав текст каза, че ТИКВАТА си назначил ЦАЦАРОВ....То не бяха питанки КОЙ бил направил записа, ама че ТИКВАТА мълча като комунист пред фашагите, после се оперушини, като видя, че ще му се размине, защото ПРиКУРАТУРА, СЛЕДСТВИЕ, СЪД, ДАНС - всички са му в ръцете/краката. Навсякъде сложи свои хора лично нему предани. Точно като в МАФИЯТА. Да са му благодарни. Всички ходят да му се кланят да реши някакъв си проблем
24
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербавите престъпници не схващат, че ако Радев подаде оставка и направи партия, те до една година ще са в каторгата с кирка в ръце!
23
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм зад президента !
22
20
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 4 години
До Ха-ха. И от кое и от кого да ни е шубе? От това, че народът на избори винаги ни слага първи. От кое бе, галошш?
21
3
 
39
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Много добре се получи!В желанието си да дискредитират президента,гербаджиите се оплитат все повече и правят войната неизбежна!А положението им хич не е розово след поредните им управленски провали и национални предателства.
20
1
 
20
 
! Отговори
ТИТЛАТА ПРОФЕСОР преди 4 години
толкова се обезцени напоследък, че като гледам куцо и сакато се пише професор. Пък това хич не е гаранция за нравствените качества на Професора, особено вглеждайки се в тоя индивид
19
7
 
5
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До Лизашки. Не е важно какво е казал Близнашки, а какво е казал и направил Радев.
18
2
 
32
 
! Отговори
yffffff преди 4 години
уффф,тоя като го видя и вече повръщам, толкова противни са ми мазните подлизурковци. От първия ден мутренската шайка не спря, от първия ден то плюене срещу Президента, то цензура на форума ако го похвалиш, то директни заплахи от борисоф, какво ли не.Човека се опитва да ви каже че освен господари имате и народ който ви налива тия пари които харчите за себе си и кръга си.Ама вие нагли хем крадете хем квичите срещу него. Затвор бе, народен съд и разстрел за вашата шайка.
17
4
 
5
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До 23 и 24. Кои сте вие и кои нас ще изхвърлите? Нещо май не са ви ясни процедурите в демократичните държави.
16
2
 
21
 
! Отговори
А БЕ ДРУГО СИ Е преди 4 години
да целуваш З.ка на човек с 4 МЛРД по Панамските досиета и с власт да назначава ГЛАДНИЯ ПРОКУРОР . За един С.ЕЛЯНИН от БАНКЯ става дума. Уточнявам за ГЕРБерастията, че те не са от най-досетливите
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новата гербава опорка-да ти се обади някой и да ти обяснява, че искат документи е същото като да обереш цели сектори от икономиката и да разрушиш хиляди човешки съдби!И чакат оставка, наглите милиционери и мутри!
14
41
 
7
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 4 години
Радев беше един от тези, дето много лаеше за апартамент гейт.Какво стана,Борисов всички тези ги изгони.А сега се оказва,че и Президента е в същият кюп.Него никой не го пъди.Той трябва , сам да си тръгне.
13
2
 
27
 
! Отговори
Слънчарски преди 4 години
Никой, ама абсолютно никой не го интересува за тая любовна афера между Президента и Прокурора. Да се зимат, като толкова се искат, демократична държава сме вече. Но ей така между другото - кой е виновен за сушата в Перник и кой поръча Боби Цанков, а ?!
12
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Големият конституционалист Близнашки да бе посочил коя част от побликуваните записи на подслушвани разговори представлява доказателство за ниския морал на президента?Защото до тук се вижда само моралното падение на превзетата от мафията прокуратура.
11
2
 
51
 
! Отговори
Smurf преди 4 години
Близнашки Близнашки колкото и да се мяташ по килима полза няма. Тука няма никакъв проблем за Радев, няма държавна измяна а Гешеф занимава Конституционния съд с това дали Радев преди години е имал любовница или не. А през това време Пеевски си е депутат, парите от КТБ ги няма и Цветан Василев си е в Белград само че това Гешеф не го интересува, интересува го дали Радев е назначил Десито на работа
10
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не стане така,че да изхвърлим вас,а да оставим президента Радев?Със сигурност вече се ос.ира.те, бас ловя,че и Гешев съжелява,че са му поставили задача да тъпче президента.То не бяха цецомобили срещу жена му,то не бе плюене по президента,то не бе катасрофа с бащата на президента,то не бе чудеса,а сега за капак и това л-а-айй-но с обвинението сервирахте.
9
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще сънувате оставка на Радев!По-скоро ще ви ритаме по улиците!
8
3
 
45
 
! Отговори
Абдал преди 4 години
И Близнашки е Боков топколизач. В Разговорите нищо нередно не чух,но толкова низко са паднали Тея да подслушват хората ,да ги записват и при всеки удобен случай да хвърлят кал. Мизерниците са самите те,че стигнаха дъното!
7
4
 
41
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
Туй нещо Близнашки защо не се изказа до сега по серизозните неща в Държавата - Корупция, Апартаменти, тераси, източени язовири, апартаменти в Барселона, асансьори, контрабанда, прескъпи некачествени магистрали, 'безплатно саниране', Калинки, къщи за гости (семейни само) - то списъка е толкова дълъг...