Плевнелиев съзря "генералска битка" между "добрия и лошия"

Според него Радев не работи за единството на нацията
Обновена: 4 фев 2020 13:18 | 4 фев 2020 13:18,
295
Плевнелиев съзря "генералска битка" между "добрия и лошия"
Снимка: БГНЕС

Като "генералска битка" определи изявлението на Румен Радев предшественика му на поста Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 г., По-рано днес президентът  Румен Радев се обърна към нацията и сне доверието си от правителството на Бойко Борисов.

"Ето ви генералската битка се случва. Тази битка между "добрия" и "лошия" генерал", добави той и припомни, че в много свои изявления е говорил, че за президент на България имаме генерал популист.

Още по темата

Плевнелиев цитира сентенцията "Ако нямаш кауза, имаш нужда от война" и призова да се запитаме каква е каузата на Румен Радев, който по думите му не се е посветил на единството на нацията и постоянно е бил контра на управляващите, че Радев е заложил само на картата, че той е морален стожер и моралната алтернатива за българските граждани, а накрая се е провалил.

Росен Плевнелиев коментира тезата на държавния глава за влизането на България в еврозоната.

"В не едно свое интервю съм предсказвал, че тази година ще сме свидетели на най-важната геополитическа битка в България - това е битката за влизането на страната ни в еврозоната Ако България влезе в ERM II през април, това означава откъсване на България от руската геополитическа орбита. Това означава силна нова фаза на България в еврозоната, в богата и демократична Европа", посочи Плевнелиев пред БНР.

Според него вече виждаме как всички, които са против това, се организират и ще действат.

По думите му най-голямата лъжа, която се разпространява през последните дни в България, е, че се прави каквато и да било реформа във валутния борд:

"Това, което се случва сега е изпускане на нервите на всички руски хибридчици, на всички, които не искат да влезем в еврозоната. Обявява се война на правителството, за да може България да не влезе в еврозоната".

В България има консенсус, че валутният борд е това, което не трябва да се пипа, уточни Плевнелиев.

Според Плевнелиев президентът има право да снеме доверието си от правителството, както и самият той постъпи през 2013-а година спрямо правителството на Пламен Орешарски, но:

"До тук Румен Радев не е дал нито едно решение на посочените проблеми в страната. Нека държавният глава да извика тези институции да работят заедно. Три години той не изгради никакво доверие с управляващите, а воюваше с правителството". По думите му всички скандали са факт, но трябва да се даде решение за тях.

От тук нататък президентът Радев ще прави всичко възможно, за да се прожектира като алтернатива на правителството, прогнозира Плевнелиев и добави, че според него Румен Радев не се чувства добре като президент, а се бори за властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МацкаМацка с дръжка си ти :D
140
7
 
49
 
! Отговори
Мацка преди 4 години
Не съм фенка на Радев. Но определено ме беше срам, когато ни беше президент Плевнелиев! Този човек е карикатура!
139
6
 
9
 
! Отговори
дрОгар преди 4 години
Всеки президент, който не се разхожда по потник и джапанки е, цитирам: "мекотело", "мека китка", "***", "пантоф"" и т.н. Да живее президентът Румен, другаре!
138
10
 
4
 
! Отговори
До имам човек преди 4 години
Много точно!
137
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Имам човекБраво !!!
136
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Копейкаджиите в коментарите се познават по правописа и епитетите, които ползват - всеки ден едно и също, като латерни. :D
135
33
 
14
 
! Отговори
Имам човек преди 4 години
Браво Росене,нашият президент!!!не като тоя *** дето не спря да критикува и да реве по всички медии, а едно решение не даде само чете стихотворения и лае.Какво предложи? какво направи?най накрая всички престъпници ги натиснаха черепи, сводници, баневи, диневи, арабаджиеви и от всъкъде мишките почнаха да скимтят. тия дето 30 години никой не ги пипна.ваштамама крадлива *** долни
134
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До антиА ти ходи ли да даваш цветя за ония дет избиха интелигенцията ни 44-та година?
133
29
 
6
 
! Отговори
До 134 преди 4 години
Според теб ако си спечелил пари значи нищо не става от теб, така ли? Росен Плевнелиев може да е женчо ама си е изкарал парите законно в Германия. Твоят президент има два купени апартамента от военните на 10 пъти по-ниска цена. Назначил е любовницата си да бачка при него, обаче е много чист.
132
5
 
35
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 4 години
Едно не разбрах. Как глупостите на Бийн цъфнаха по медиите само 30-на минути след изявлението на Радев. Дори Тиквата не беше успял да пусне нещо по банкянско-бащински откъм тръбата.
131
5
 
36
 
! Отговори
анти преди 4 години
Плевня, скоро полага ли венци на паметниците на американските пилоти, хвърлили бомбите над София? Ако осъзнаваше какъв боклюк си, нямаше да ръзиш ниското си IQ по медиите!
130
7
 
29
 
! Отговори
anonimen преди 4 години
Скрийсе под полата на Деси бе мижитурка
129
5
 
31
 
! Отговори
Pilot преди 4 години
Този даже не си струва да го коментираме ! Този е първият за затвора за продажба на национални интереси !
128
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това "недоразумение" кому служи и какви функции изпълнява???От кога мнението на провалил се политик, баща и съпруг се конвертира в обществото и социалните медии???Откъде са финансовите му постъпления, кой му плаща и за какво???Много въпроси, битуват в обществото към "бившето" комсомолско секретарче, а в отговор... Тишина!
127
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лявпедал дава акъл за истински генерал.
126
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разлагащата се *** герББ смърди все повече и повече!Чумата ГерББ не само не е по-различна, но надгради комунизма с мутренски манталитет!Квичите ли мъ.рши герББерски!? Вашето величие свършва! Няма да има прошка, крадлива сг.ан такава!Квичете, квичете.. Няма българин, които да не ви презира! А платените ***.. преглъщайте!!!
125
3
 
13
 
! Отговори
Burzum преди 4 години
Тоя няма никой в кукленската си хралупа!
124
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този има джип х7 за 250000лв и палат в гърция за 1000000? ? Я сега ни разкажи малко подробно Роска за ко иде реч?
123
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Росене, бъди по-толерантен бре ... какви ги плещиш
122
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казват че двойната брадичка е признак на мъжественост. При този индивид няма и намек за подобно нещо. ***, плюващ *** е туЙ нЯщо.