Плевнелиев съзря "генералска битка" между "добрия и лошия"

Според него Радев не работи за единството на нацията
Обновена: 4 фев 2020 13:18 | 4 фев 2020 13:18,
295
Плевнелиев съзря "генералска битка" между "добрия и лошия"
Снимка: БГНЕС

Като "генералска битка" определи изявлението на Румен Радев предшественика му на поста Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 г., По-рано днес президентът  Румен Радев се обърна към нацията и сне доверието си от правителството на Бойко Борисов.

"Ето ви генералската битка се случва. Тази битка между "добрия" и "лошия" генерал", добави той и припомни, че в много свои изявления е говорил, че за президент на България имаме генерал популист.

Още по темата

Плевнелиев цитира сентенцията "Ако нямаш кауза, имаш нужда от война" и призова да се запитаме каква е каузата на Румен Радев, който по думите му не се е посветил на единството на нацията и постоянно е бил контра на управляващите, че Радев е заложил само на картата, че той е морален стожер и моралната алтернатива за българските граждани, а накрая се е провалил.

Росен Плевнелиев коментира тезата на държавния глава за влизането на България в еврозоната.

"В не едно свое интервю съм предсказвал, че тази година ще сме свидетели на най-важната геополитическа битка в България - това е битката за влизането на страната ни в еврозоната Ако България влезе в ERM II през април, това означава откъсване на България от руската геополитическа орбита. Това означава силна нова фаза на България в еврозоната, в богата и демократична Европа", посочи Плевнелиев пред БНР.

Според него вече виждаме как всички, които са против това, се организират и ще действат.

По думите му най-голямата лъжа, която се разпространява през последните дни в България, е, че се прави каквато и да било реформа във валутния борд:

"Това, което се случва сега е изпускане на нервите на всички руски хибридчици, на всички, които не искат да влезем в еврозоната. Обявява се война на правителството, за да може България да не влезе в еврозоната".

В България има консенсус, че валутният борд е това, което не трябва да се пипа, уточни Плевнелиев.

Според Плевнелиев президентът има право да снеме доверието си от правителството, както и самият той постъпи през 2013-а година спрямо правителството на Пламен Орешарски, но:

"До тук Румен Радев не е дал нито едно решение на посочените проблеми в страната. Нека държавният глава да извика тези институции да работят заедно. Три години той не изгради никакво доверие с управляващите, а воюваше с правителството". По думите му всички скандали са факт, но трябва да се даде решение за тях.

От тук нататък президентът Радев ще прави всичко възможно, за да се прожектира като алтернатива на правителството, прогнозира Плевнелиев и добави, че според него Румен Радев не се чувства добре като президент, а се бори за властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мистър Бийн е готин, а този Не.
160
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЙовоА ти какво искаш да строи фирмата на Плевнелиев? Панелки като твоята ли?
159
0
 
10
 
! Отговори
Яааа преди 4 години
От къде се появи Мистър Биин?
158
0
 
16
 
! Отговори
нямаме нужда преди 4 години
радев да работи за обединениое на нацията защото едни 10-15 % от тази нация са за затвора и за конфискация на имуществото. боко явно работи за затриване нан нацията защото всеки ден хора отиват на терминал 2 с еднопосочен билет. и радев не е идеален но казва доста истини за разлика от боко
157
0
 
9
 
! Отговори
Тънкия преди 4 години
Абе кой е тоя ***, ще ми кажете ли, кой е той? А?
156
1
 
13
 
! Отговори
Йово преди 4 години
В момента фирмата на Плевнелиев стой "Residential park" между с. Лозен и с. Герман с 136 еднофамилни къщи с парко места и гаражи. Проекта е на стойност близо 100 000 000 лв. От къде г-н Плевнелиев изкара таякива пари с неговата президентска пенсия от 3744 лв. После нямало корупция и този човек е по чист от момина сълза.
155
0
 
11
 
! Отговори
дядо преди 4 години
А бе, тоя гал.ош кой го има за някакъв капацитет в политиката,та непрекъснато дава мнения по въпроси от които той си няма понятие никакво?
154
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдаааа, "борба" мецду един истински и един измислен "генерал"! Гледай си пенсията бе "президентско бивше" недоразумение! Достатъчно ни излага пред цял свчт! Добре че никой вече Не ти иска мнението! -:) Аре у лево!
153
0
 
9
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН до 164 преди 4 години
За тебе нито Зигмунд Фройд,нито Фридрих Ницще,нито Карл Густав Юнг биха намерили правилната "диагноза"!!!!
152
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виждаш каквото ти казват другарете. Първо последните години заминалите и върналите се еднакъв брой, отрицателния прираст е поради това че има 70к раждания и 120к смъртност. Каква икономика имаме се вижда по БВП-то и по износа. А те растат, износа ни е по голям от на Сърбия, Македония, Албания взети заедно, малко по малък от на Гърция. Хората нямат образование, днес една лелка "разбирачка" ми скъса нервите, ама то от ТКЗС-то дошла какво очакваш. Аз познад да взима под 2500 нямам, защо??
151
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Плевнята май е пълен прототип на един герой от Под Игото.Кроткия *** ***
150
1
 
15
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН до 161 преди 4 години
Каква "икономика" има България!!!!Недей разправя "вицове"!!!!!Вижда се колко Българи напускат всяка година живеят в "чужбина"!!!!!Ако е така както го "описваш",защо им е на хората да живеят на друго място!!!!!Фактите говорят!!!!!Аз не съм привърженик на никои!!!!!!Разбирам кои как мисли и как действа!!!!!Плевнелиев няма смисъл да го коментирам .......Обиколи България и поговори с хората и ще разбереш какво имам на предвид...........
149
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха, колко са жaлки повечето коментари, и фенчетата на шапкаря.Някви панелкаджии обиждат Плевнелиев а той човека е милионер. Докара немците и построиха бизнеспарка, който сега дърпа БВП-то напред, спомогна за тех-парка и т.н. Генералчето какво е постигнал??? Освен да назначи любовницата с няколкостотин лева отгоре, че това са му възмоностите. Искал самолети ама им сложи 2-пъти вето, а нещо да направи??? Българина нищо не заслужава, не си цени умните хора а все неподходщите възхвалява.
148
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже, какви празни, заучени приказки дрънка това човече. Дори в изказванията на Мария Габриел има повече смисъл и съдържание.
147
4
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До ПРОСВЕТЕН 155 Не си ПРОСВЕТЕН , а дълбоко ЗАБЛУДЕН.
146
3
 
23
 
! Отговори
bash_majstora преди 4 години
безгръбначното пак изпълзязащо изобщо му давате трибуна на това недоразумение ?
145
32
 
4
 
! Отговори
Ани преди 4 години
Най-успешния президент. Росен вдигна летвата много високо и не е по силите на Радев да се доближи до авторитета на своя предшественик.Това направо го вбесява. От другата страна го чакали Гешев. Аз започвам да се опасявам за състоянието на Радев. Може да се очакват предсрочни избори.
144
4
 
28
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Кой беше ти?!?Едно от огромните "недоразумения" в Българската политика.Видяхме те колко си "подходящ" за "президент" ......
143
4
 
22
 
! Отговори
Kрасимира преди 4 години
Tоя пък какво се бърка всеки път където не му е работата.Той отдавна не е президент!Да си гледа бебето и да не се бърка повече там където не можа нищо да направи.И без това доста пооплеска нещата
142
4
 
39
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
До АнонименБраво на Г-н Радев! Добре му го набива на Винету! Мачкай герберската ***!