БСП с крайни мерки: Да се забрани напълно рекламата на хазарта!

Взимали се парите на бедните, за да отидат при определени хора
119
БСП с крайни мерки: Да се забрани напълно рекламата на хазарта!
Снимка: БГНЕС

След като парламентът прие предложението на лидера на НФСБ Валери Симеонов и реши, че лотарийни игри вече ще бъдат организирани само от държавата, БСП поиска да се забрани напълно рекламата на хазарта.

Поправката ще бъде внесена между първо и второ четете на промените в Закона за хазарта.

Според червения депутат Румен Гечев, след като нещо е във вреда за обществото, то трябва да бъде ограничено.

"Ние казваме всяка реклама. Нашето послание е много ясно, ние не искаме да се рекламира нещо, което до какво води – взимат се парите от бедните, които се надяват да си купуват надежда и отиват в определени хора. Виждате какви са хората", мотивира се той.

Още по темата

Преди да бъдат приети новите текстове от Закона за хазарта и Валери Симеонов внесе нови поправки.

Той иска да бъде забранено организирането на хазартни игри в жилищни сгради с режим на етажна собственост без нотариално заверено писмено съгласие на всички собственици на самостоятелни обекти в тях.

В мотивите си той посочи, че в момента има "противоречивата съдебна практика" относно това как да се разкриват обекти, в които се организира хазарт, в жилищните кооперации.

В някои съдебните решения се приема, че за израза "съсобствени обекти" трябва да се приема определението в Закона за устройство на територията и става въпрос за сгради с режим на етажна собственост. Т.е. необходимо е съгласието на всички собственици на жилища в даден блок. Други съдебни състави обаче приемат, че в даден обект в жилищна сграда може да се организират хазартни игри само със съгласието на неговия собственик, стига да не се използват общи части от сградата.

За да бъде избегнато такова противоречиво прилагане на закона, Валери Симеонов и съпартиецът му Християн Митев предлагат да бъде записано, че е нужно съгласието на всички собственици на имоти в дадена жилищна сграда.

"Смятаме, че щом е забранено организирането на хазартни игри в училища, за да бъдат предпазени децата и младежите, то в още по-голяма степен това следва да се отнася и за техния дом", посочват депутатите в мотивите си за предложението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
8
 
! Отговори
СС преди 4 години
тъпите политици да вдигнат стандарта, хората като имат пари и нормални доходи никой няма да играе хазарт и да се залъгва че може да спечели някой лев..... ама те това не го проумяват
83
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 82. Ами герберите на кого са наследними бе шушляк Нали и двете партии поризлизат от БКП-т0!
82
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 85 АнонименТочно се чудех, кой ще направи първата забележка - е четито на печелившия :) Какво очакваме от хора, които нямат отношение по сериозни теми, а дебнат и мрънкат за правопис?!? Как да направят нещо изобщо за живота и/или държавата си....
81
12
 
3
 
! Отговори
Всичко Мара втасала, преди 4 години
Та сега проблемът ни е с рекламите за хазарта.... Хайде седнете си на зад_ниците ...
80
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей 81 !Пише се хазарТ
79
1
 
11
 
! Отговори
Правилно преди 4 години
Да, да спрат най-накрая рекламите, които ни показват колко сме се ошушкали за 30 години, че се надяваме на лото, тото и търкаме ли търкаме. ..
78
6
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До 78ПРОБВАЙ ТАКАБСП - БАНДЮГИЗАЦИЯ ПО СВАРА И ПОКЕР--------------ДО ВЧЕРА ЗАЩИТАВАХА ЧЕРЕПА И АКО ТОВА НЕ Е БАНДИТИЗЪМ!!!------------НА ЧЕРЕПА МНОГО СЪМ МУ НАБРАЛ ДАЖЕ НЕ ЗНАМ КОЙ МРАЗЯ ПОВЕЧЕ НЕГО ИЛИ БОРИСОВ :)
77
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се, че трябва да се забрани, както трябва да се забрани и самата БСП, като наследник на престъпна организация-БКП.
76
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не крайна, а правилна! Няма себеуважаваща се държава, която да рекламира хазард и лекарстава. Няма и да видите казина с огромни табели. Искате децата ви да се научат на труд или на надежда за лесни пари, след първия път който ги изкарат ще се засили желанието и като ви разпродадат имуществотот, всички защитници друга песен ще пеете.
75
1
 
11
 
! Отговори
До 63 преди 4 години
Не казвам да се забрани хазарта, а само рекламата! Пък ти ако искаш и на бой с врабчета залагай
74
2
 
15
 
! Отговори
Митко Бомбата преди 4 години
Да се забрани и рекламата на кредити и от банки, и от другите институции. Бързи и лесни, с одобрение тутакси.
73
2
 
4
 
! Отговори
info205y преди 4 години
БСП - Бфедерация по Свара и Покер - да се забрани.
72
1
 
0
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Хазарта, наркотиците и оръжието е много важно оръжие, ако искате да сте в една световна грандиозна конспиративна мрежа, която контролира арабелите,мюсюлманите и всякакви враждебни елементи, които искат ЕС и САЩ да загубят своето влияние на световната сцена!!!Селяни прсти вие сте много прости!Агент Марси Конър!ЦРУ!!!
71
5
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДО ВЧЕРА ЗАЩИТАВАХА ВАСИЛ БОЖКОВ СЕГА БИЛИ И ТЕ ПРОТИВ!!!!ЛИЦЕМЕРИ!!111
70
1
 
3
 
! Отговори
мери преди 4 години
А парите от рекламите за Нова ТВ сега да не почнат да плюят управлчващите Пак ще гледаме бой на *** в тъмна нощ Почна Валери да бие отбой били крайни но той не е Боже Боже
69
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм особен фен на БСП.Но предложението е добро.
68
1
 
4
 
! Отговори
и тук ли? преди 4 години
Затвориха коментарите в ПИК и дегенератите като "Електра" трябва да търсят друго място за изява
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ МОЖЕ ТАКА ЛЕСНО ДА СЕ ПОСЯГА НА ДОХОДИТЕ НА ГЕЛОСАНИТЕ! КАКВО ЩЕ ОТЧИСЛЯВАТ ПО-НАГОРЕ:)
66
1
 
4
 
! Отговори
до Слънчарски от СС преди 4 години
ами добре щом мислим за хората да забраним тютюна и производните му наргилета.... аз съм напълно ЗА щом ми правиш сравнение на хазарта с кокаина, нима тютюна не е вреден и не измират хората от него? и хората не дават всеки ден по минимум 6 лева за пушек??? да го забраним!!!!!!!! ДОЛО ТЮТЮНА И ХАЗАРТА ЩОМ ТАКА ИСКАТЕ.........
65
0
 
12
 
! Отговори
Сварка преди 4 години
Колкото по-бедна е една държава, толкова повече се играе комар.