Гешев иска радикални мерки: Във война сме за здравето си!

Колкото по-рано го разберем, толкова по-малко жертви ще дадем
Обновена: 18 мар 2020 08:46 | 18 мар 2020 08:42,
233
Гешев иска радикални мерки: Във война сме за здравето си!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Аз не се обявих за по-строги мерки, а за радикални. Вчера заявих, че сме в почти военно положение, но го казват и Макрон, каза го бившият ръководител на Френската национална здравна служба, безброй общественици. Това заяви главният прокурор на държавата Иван Гешев.

Още по темата

Той даде пример със Сърбия, която от вчера въведе вечерен час. 

"По същество трябва да разберем, че сме де факто във война за оцеляването на българските граждани. Колкото по-рано го разберем, толкова по-малко жертви ще дадем", посочи Гешев пред "Нова тв".

Той посочи, че в случая работата на прокуратурата е в 2 насоки - да следи за законността и дали държавните институции се грижат за здравето на българските граждани и противодействието на престъпността във всичките й форми. Гешев заяви, че в ситуацията на извънредно положение това включва специфични неща.
Обвинител номер 1 на държавата заяви, че ще се провеждат проверки в цялата страна за спекула и нарушения.

Главният прокурор посочи, че така подхождат почти всички държави в ЕС.

"Ние трябва да се подготвим за най-строгите мерки и ако не го направим ще се развият сценарии, подобни на тези в Италия и Испания", настоя Гешев.

Според него българската политическа класа мисли твърде много за политическите последствия и не разбират кризисната ситуация.

"Колкото повече мислят за политическите последствия, толкова по-бавна е подготовката за една предстояща криза, която няма как да ни подмине", заяви Гешев.

Той призова правителството и парламента да проявят отговорност към българските граждани и да реагират веднага, а не след дни.

"Ситуацията се развива с часове, не с дни, така че отговорните политици и лица трябва да мислят адекватно и незабавно", настоя обвинител номер 1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във война сме не защото ни е грижа за здравето на хората,а защото ни се усмихна шанса да се правим на началници и да си подчесваме егото.Нищо ,че сме чели недочели...
129
7
 
6
 
! Отговори
Радикални мерки? преди 4 години
Излизайки вън виждам младежи, които не са на училище, но движат на групи незнайно на къде.. Разходкаджии и всякакви лица. Ясно проблемите се неглижират. Дали наистина не е нужно твърдо решение преди да е късно?
128
2
 
23
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Гешев вместо да се прави на военен, да започне да си върши работата. В тази ситуация работата на Прокуратурата е да размазва спекулантите, незабавно, по бързата процедура! От държавния резерв се освободиха 100 000 литра спирт. На кои фирми държавата даде този спирт и фирми спечелиха милиони от спекулата с цената на същия този спирт?!? И колко близки с политическата алигархия са тези фирми?
127
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДа де,ама военно положение се обявява от президента и той го ръководи.По тази причина това няма да се случи.Мислите ли,че не са го мислили.
126
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че са пуснали нещо ,пусна ли са,но че се прави тернировка за въвеждането на карантина,и после военно положение глобално прави се.
125
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Достоверен ИзточникТо спестовните влогове ги национализирайте вие от БСП 96 та година, така че ви разбирам как си точите лигите за крадене. И това доказва колко е добре чеотговорен човек като Бойко Борисов е на власт, а не вие шумкарските крадци от БСП.
124
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Внесоха отпадъците канцерогенни и заразни, сега и с отворените граници всевъзможни и други зарази и в същото време изпокриха спирт, маски, ръкавици. Надяват се за кратки срокове да изтребят и малкото останали българи.
123
2
 
15
 
! Отговори
До 126 преди 4 години
Ти си един робот, манипулируем. Семейството ти ще умре от глад, заради вируса, който е мн страшен. Миналата година от нормалния грип в световен мащаб са умрели 114000 души. А вечерния час какво променя, да не би вируса да излиза вечер на по бира?
122
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е Гешев, военното положение трябва да се въведе още тази вечер, но говорим за реално военно положение с изкарване на танкове, жандармерия, армия с цялата техника и най- важното пълна безкомпромисност към нарушителите на вечерния час и на противоепидемичните мерки. А това значи стреляне на месо без предупреждение. Като се изтрепят 20-30 *** дето си мислят, че това е някакъв майтап ще се спасят останалите 7 милиона!
121
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо беше война на терора, сега война на корона ... Сещайте се..
120
6
 
24
 
! Отговори
лелемале преди 4 години
Този човек упорито води страната към гражданска война.нали се сещате че в един момент напрежението ще избуши и ще настане ад на колела...
119
2
 
14
 
! Отговори
Рязан Кольо преди 4 години
Тоя да няма и второ образование- вирусолог? От един път станаха много компетентни във всичко. Е за тва е най добро нашето образование щото Тея работи до 8 клас се знаят от обща култура))
118
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно всички във властта ден и нощ насаждат страх и ужас сред хората по печатни и елекронни медии. Вземат заплати в хиляди за нищоправене и нищоговорене, станаха големи доктори....
117
1
 
9
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
СРОЧНО!ДО КУХ ПОЛИРАН БОЗДУГАН ГЕШЕФФ!Българският народ води неравна война срещу силите на англосаксонските ционистко масонски античовеци и техните еничари у нас от 10.11.1989г!Гиешефф,а пребития журналист не е ли българин и кога ще спретнештиви показ как работите по всички версии,включително и честепйлниидиоти!
116
2
 
14
 
! Отговори
Достоверен Източник преди 4 години
Планът е в ход!Цели се да се използва корона вирусът и извънредното положение ,като извинение за да се национализират пари по спестовните влогове и депозитите на народаШиши-чийто човек е Каскета-отдавна точи зъби на 60-те милиарда лева спестени от хората.Сега имат удобно извинение пуснаха в ход ГешевВ новото законодателство има изрична точка за ограничаване правото на собственост.Сега това...
115
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видяла жабата....
114
1
 
8
 
! Отговори
Бат Жоро преди 4 години
Докога всеки ще разбира от всичко...
113
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕХунта бяхте вие дето 45 години печелехме с 99, 99 %.
112
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов колкото и да него го харесвам опитва да се справи със случващото се! Събра около себе си всички останали налични хора в България знаещи за какво става на въпрос,ежеминутно се оглеждат за мерките които са предприети и се предприемат в света за справяне с вируса! Но досегашните действия на това лице,могат да се нарекат само такаПОПУЛИЗЪМ ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА!
111
8
 
10
 
! Отговори
ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ преди 4 години
И Хунтата в затвора !Що се дърпате бе, герберуги ?Нали искате крайни мерки ?!По-крайна мярка от военното положение няма.Ама ви е страх, че президентът Радев ще ви сложи на място, нали ?