Гешев иска радикални мерки: Във война сме за здравето си!

Колкото по-рано го разберем, толкова по-малко жертви ще дадем
Обновена: 18 мар 2020 08:46 | 18 мар 2020 08:42,
233
Гешев иска радикални мерки: Във война сме за здравето си!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

Аз не се обявих за по-строги мерки, а за радикални. Вчера заявих, че сме в почти военно положение, но го казват и Макрон, каза го бившият ръководител на Френската национална здравна служба, безброй общественици. Това заяви главният прокурор на държавата Иван Гешев.

Още по темата

Той даде пример със Сърбия, която от вчера въведе вечерен час. 

"По същество трябва да разберем, че сме де факто във война за оцеляването на българските граждани. Колкото по-рано го разберем, толкова по-малко жертви ще дадем", посочи Гешев пред "Нова тв".

Той посочи, че в случая работата на прокуратурата е в 2 насоки - да следи за законността и дали държавните институции се грижат за здравето на българските граждани и противодействието на престъпността във всичките й форми. Гешев заяви, че в ситуацията на извънредно положение това включва специфични неща.
Обвинител номер 1 на държавата заяви, че ще се провеждат проверки в цялата страна за спекула и нарушения.

Главният прокурор посочи, че така подхождат почти всички държави в ЕС.

"Ние трябва да се подготвим за най-строгите мерки и ако не го направим ще се развият сценарии, подобни на тези в Италия и Испания", настоя Гешев.

Според него българската политическа класа мисли твърде много за политическите последствия и не разбират кризисната ситуация.

"Колкото повече мислят за политическите последствия, толкова по-бавна е подготовката за една предстояща криза, която няма как да ни подмине", заяви Гешев.

Той призова правителството и парламента да проявят отговорност към българските граждани и да реагират веднага, а не след дни.

"Ситуацията се развива с часове, не с дни, така че отговорните политици и лица трябва да мислят адекватно и незабавно", настоя обвинител номер 1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
3
 
11
 
! Отговори
мис гащи преди 4 години
ало гешефтчев. аз съм мис ***. а бе звъня на порко а он не ми дига. кажи му свърши парата. спряха тока, водата. басейна празен. немам и за пелени вече, а ема подрисофа кензи ли кензи. кажи му да ни се обади, да прати некой самолет да ни земе, а може да идем и на екскурзия при дъщеря му в бевърли хилс или при колежката от харема с голямите мяхуве в давос. целувчици красавец. цуни гуни.
149
4
 
13
 
! Отговори
Гешева преди 4 години
Да се прибираш,мушморок.
148
0
 
23
 
! Отговори
Край преди 4 години
Човека "призовава правителството и парламента". Няма такива функции главния прокурор - може да призовава само Дилян като го привикат на спявка в хотел Берлин.
147
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Битка за здравето на българите. В нея се вижда,кой хейтва правителството и кой желае всички, да преборим вируса.
146
1
 
30
 
! Отговори
Край преди 4 години
Този човек се домогва до власт и влияние които не са му дадени по закон. Прокурора трябва да налага спазването на правилата а не да ги пише или да ги диктува. От карантината до диктатурата разликата е тънка и този се пробва да я прекрачва.Хора бдете. Не е негова работа да казва кой град да бъде затворен, нито да пише закони нито да дава оценка на законите.
145
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7777Връщането на споменатите хора зависи от съответните държави, а не от Гешев.А ти успя ли да ги върнеш?
144
2
 
30
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Гешев не е ли прокурор?Какви са тия *** изказвания?Защо не гони спекулантите?Току що бях в германски ЛИДЛ, магазина е пълен,хората пазаруват нормално.Никой не носи маски.Да каже къде са парите от ЕС за вируса?
143
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Национал-ГерберизъмРазбирам те, че плачеш за Черепа, всички от БСП плачете.
142
7
 
1
 
! Отговори
Какви са тия работи? преди 4 години
До Анонимен 138Какъв спирт бе? Колко аптеки още трябва да бъдат изкупени преди да разберете, че той вирусът не убива? Нито пък топлото време на което толкова са разчита му влияе. Взетите мерки са слаби. Трябва закон забраняващ на хората да излизат на вън без маски. Най-добре на няколко пласта и мазани с мед за да лепне вирусът по тях, понеже е много дребен и минава през тях.
141
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев да разследва побоите над журналисти, битовата престъпност и т.н. Достатъчно епидемолози ни се накачулиха последните дни.
140
4
 
8
 
! Отговори
Брутал Дилдо дот ком преди 4 години
Опитвам се да разбера защо, дори и когато сме в голямо затруднение, продължавате да се замеряте с .... и да се делите на цветове и убеждения. Вчера вечерта трябваше да обиколя 5 аптеки - младежи по пейките, пред денонощните, лафче и веселба. А това са Вашите деца, но вместо да си ги приберете с по един задвратняк, седите и "анализирате". Шанс немате никакъв (занапред, вируса ше мине)!
139
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пич остави коронавируса на други ти действай по твойте задачи не се прави на интересен щото преди месец друго говореше ...да не се месят в твойта работа
138
1
 
14
 
! Отговори
САВЕЦКА USA преди 4 години
.......ГЕШЕФ ЗА ВРАТУВРАЗКАТА И БЕЗ КАСКЕТ ......ТРЕНИРАИ ДИШАНЕ !.....
137
2
 
17
 
! Отговори
Национал-Герберизъм преди 4 години
Снощи МП ББ,обяви,че който бизнес не "умее" да пази работниците си,ще бъде...ОТНЕТ!Успешна бе тренировката с Черепа."Бизнеса" е затънал в дългове,ниско ниво на акции и неплатими облигации и ще се зарадва на идеята.Всъщност чуждите банки отдавна са собственици на предприятията,а пенсионните фондове са хвърлили парите ни в акции на губещи.Волно се обещават пари,фиска чака с нетърпение годишните декларации,та да раздава чуждото.Нулево планиране и мислене.Отлагане с месеци самоизлекуването !
136
0
 
21
 
! Отговори
Берия преди 4 години
Връщаме се във времената на общия надзор за законност на тоталитарната държава.
135
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако се разболеете непременно си направете бактериологично изследване за трепонема палидиум, хемофилиус инфлуенца. Лечението е пеницилин, но понеже е мутант може да не отговори тогава се сменя с макролид в краен случай венозно прилагане
134
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е спирта се пита в задачата?
133
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради безхаберие, некадърност и безотговорност на държавата (МРРБ АПИ) загинаха 20 души при Своге. И НИЩО! Сега имаме 2 (двама) души починали от коронавирус и въвеждаме военно положение! ЗАЩОТО ТАКА ИМ Е УДОБНО. Това няма нищо общо с грижата за нас!
132
1
 
30
 
! Отговори
7777 преди 4 години
Какво стана с мустака в Сърбия, черепа в Дубай, четирите седмици? Там милиарди има, нищо не се чува вече. Върна ли ги в БГ Гешев? Нали 2 месеца на арабски превежда три страници простотии. Аз отивам до банаката да изтегля пари, после за хляб до магазина, после до аптеката, като се върна довечера след всичко това ще пиша пак. Чао.
131
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Радикални мерки?Младежите трябва да се приберат задължитено,нали уж учат онлайн,не работят, и разнасят заразата.