Нинова зове: Помогнете на хората сега, не чакайте есента, защото идват избори!

Управляващите работели на принципа "проба - грешка"
227
Нинова зове: Помогнете на хората сега, не чакайте есента, защото идват избори!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова призова управляващите да помогнат на хората, които пострадаха от кризата сега, а не да чакат есента и тогава да раздават пари, защото предстоят избори и трябва да се тушира напрежението.

„Това не е държавническо мислене“, отсече тя.

Още по темата

„Икономическите и социалните мерки на управляващите не работят, нашата цел е грижа за хората, никой да не бъде забравен, а правителството на Борисов няма тази цел, тяхната цел е оцеляване до края на мандата“, скочи още Нинова.

Тя посочи, че вече има близо 150 000 нови безработни, само 1% са поучили помощ по мярката 60 на 40 и резултатът за последните два месеца е обеднели хора, останали без работа и доходи при ръст на цените от 10-15%.

Соцлидерката обвини властта, че е излъгала земеделците, че държавата ще изкупи реколтата им и че ще им осигури достъп до търговските вериги.

По-ниски ставки на ДДС? БСП иска финансов анализ на държавата

„Правителството работи на парче на принципа проба – грешка, внася нестабилност, несигурност и липса на перспективност, така не се управлява държава“, каза червената шефка.

Нинова поиска да се формира екип от анализатори финансите, които да установят реално какво е положението, защото прогнозата на ЕК е за дефицит от 10%, докато сметките на правителството са различни.

Нужно е и дългосрочно финансово планиране.

Според нея е нужно да се работи с цялостен план, а не на парче и не по причина за очакване на протести на този или онзи сектор.

„Трябва да се определят засегнатите групи хора – бедни, безработни, пенсионери, съкратени и да се осигури безвъзмездна помощ за тях, както прави цяла Европа“, поиска още Нинова.

„И това не са инвестиции хвърлени от хеликоптера, а инвестиции в най- важното - в хората“, обобщи тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радко пиратко ще спасява картелите на горивата. Не да ни спасява от картелите. Като президент да е критикувал руските лапачи дето не плащат нито лев данък.
174
2
 
7
 
! Отговори
A преди 3 години
Ха така. Дерзай другарко. Искаме още безплатно образование и здравеопазване. Да се затворят границите и всички да ходиме на лагер на черно море. Искаме бензина да е левче а хляба 26 стотинки. Да се махне президенството и другаря Радев да стане председател на държавния съвет за вечни времена. И да се вземат парите от богатите и да се дадат на бедните. И Корекома да стане пак държавна фирма
173
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизмът е най-еволюиралата форма на шизофрения.1 Унищожаваха църкви-набожни станаха.2 Държавата бе концлагер и разстрелваха на границата,сега плачат за загубена свобода че от два месеца не може да са в Гърция или Италия!3 30 години селската карикатура Тошо ръсеше тъпизми по 2 часа всяка вечер,сега за свобода на словото се притесниха!4 Забравиха кога купони за хляб раздаваха и през два часа имаше ток,сега маски нямало.5 Пенсия от 3 долара и заплата 10 само те са го постигали!
172
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде Курнизакривай бсп!има и по-модерни начини за крадене докато си на власт!Маркс да го духа на Ленин!
171
2
 
13
 
! Отговори
Asd преди 3 години
Хората забравят през 2 години. Забравиха Лукановия фалит. Виденовата зима - липса на хляб, горива, 1$=3000лв. Заменките и спрените еврофондове за корупция при Станишев. "Независимият" експерт Орешарски, след който се биха в главите и трябваше да го свалят по площадите и въпреки това пак се вързаха за "независимия" генерал-пилот Радев. До кога?
170
3
 
12
 
! Отговори
Курнелия плаши преди 3 години
Не показвайте тази снимка на Куурнела вечер, защото децата няма да могат да заспят. И не само децата, 85% от българите не могат да я гледат.
169
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу Мутрата, долу шайката!
168
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма грешка е да си направиш къща в Барселона.Трябваше да е в Дубай или Белград.Вижда му се края .
167
5
 
19
 
! Отговори
Червените крадци преди 3 години
Партия, в която все още актуални са имената на *** Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от Решетников пилот Румен Радев и това беше:):):):)
166
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами когато 1млн души спрат да гласуват за тях.Кое не ти е ясно.Ама гласуват.Защо ли?
165
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЗ ИМАМ ЕДИН ВЪПРОС:КОГА ЩЕ ИЗРИНАТ ПАРЛАМЕНТА ОТ ВСИЧКИ КОМУНИСТИ
164
6
 
2
 
! Отговори
Обещания преди 3 години
Обещаха, че цената на парнот ще намалее с 20% от 01.04.2020. Нищо няма! Пак ни излъгаха! В стойността на сметките за топлоенелние за м. април няма изменение. При мен сп яна на 100% парното, нямам радиатори, на разликата в стойността между сметките за март и април са 3 лв. Нмешно е!
163
2
 
8
 
! Отговори
ДО № 76 преди 3 години
До Анонимен 76 ! " БЛАЖЕНИ СА ВЕРУЮЩИТЕ ! " Къде са големите крадци ,в техните редици, да споменем: Баневи , Василев ,то алкохолни играчи ли не бяха и други последно има един избягал в Дубай! " НАС ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИНИ , ДРУГАРИ"! Чудя се, тези хора имат ли родна майка ?
162
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пази БожеУправлението на ГЕРБ и ОП е много добро,стига мрънка,за да си направиш повече гласове за партията ,която и да е тя.А БСП не трябва да бъдат мачкани,имаме нужда и от стабилна опозиция.
161
2
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ПроСоТоПишеш пълни глупости и затова постовете ти изчезват след минута:):):)
160
6
 
1
 
! Отговори
Пази Боже преди 3 години
Че бойко,нощ,каракачанов и сие крадат е ясно и на децата.ама ти бе како корнелия,я кажи с какво помогна?призива ти звучи като израза - кра -деца вика дръжте кр -адеца!Та ти си в комбина с гореизброените!Как ще ме накараш да ти повярвам?може би скочихте срещу ИП?Може би дадохте нещо на поне едно семейство изгонено от работа и без лев доходи 2 месеца?Хаха...
159
6
 
9
 
! Отговори
Дядо Соци преди 3 години
Безвъзмездната помощ за бедните от ГЕРБ ,Парите от БСП. Така съм съгласен.
158
6
 
10
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
Корнелия е права в аргументите.Но изобщо няма как да се вържем, че БСП ще са по-добри :)
157
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
а!....Едва сега разбрах,че пиша със "симпатично мастило" в тоя сайт и написаното от мен изчезва след няколко минути....но.."По-добре късно,отколкото никога"..
156
5
 
19
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
Корни, върни синчето си от САЩ и тогава "помагай" на синовете и дъщерите на другите хора в България