Плевнелиев: Няма да има предсрочни парламентарни избори

Според него, Румен Радев търси конфронтация
12 юли 2020 10:15, Петя Славова
390
Плевнелиев: Няма да има предсрочни парламентарни избори
Снимка: БГНЕС

"Мандатът на Радев ще остане в историята като изцяло провален". Това заяви пред Нова тв президентът на България (2012-217) Росен Плевнелиев.

Още по темата

"Това, което се случва, сме го виждали и преди - граждани протестират, доколкото това се случва по един демократичен начин. В протестите участват и политици. Провокатори също сме виждали. Големият проблем е в действията на президента Радев. Той каза “всяко упорство увеличава риска от хаос”. Президентът е човекът, който търси хаоса в държавата. Имам своето обяснение за неговите действия, които са опасни. Държавният глава трябва да търси помирение в обществото. Радев търси конфронтация", коментира Плевнелиев.

"Очаквам, че той ще продължи с действията си. Това му изнася.  Никакви приоритети, никаква ангажираност към различни каузи, никаква външна и вътрешна политическа дейност. Управлението му беше само общи приказки, плюене по институциите, парламента и по България. Радев е умен и вижда, че мандатът му е към края си и няма какво да отчете", поясни Росен Плевнелиев. 

Плевнелиев посъветва Радев, след като говори за върховенството на закона, да знае, че то се крепи на институции и правила. "Румен Радев не е първият, който е проверяван от прокуратурата. Аз бях 2 години подложен на тежки проверки. Президентът Първанов също. Действията на Радев ни подсказват, че крие нещо. Той отказва да съдейства на прокуратурата, а търси оставки. Нито един друг държавен глава, не е действал така. Той е загърбил всички правила на демократичната държавност", поясни Плевнелиев

"Нека институциите се занимават с по-смислени каузи, отколкото да водят безсмислена битка.  Прогнозирам, че няма да има предсрочни парламентарни избори", заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това пък посмешище дето ни излага 5 години като народ, какво се обажда. Жалък клоун. Вземи да усвоиш командата кръгом, за да не тибсе смее цял народ, че и молдовския на посещението ти през 2016. А президента на Молдова те гледаше невярващо.
314
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пък се изказа с успешния мандат. Плевнята, постоянно подлизва задните части на мафията.
313
4
 
9
 
! Отговори
Az преди 3 години
То пък твоя мандат ще се запомни като много успешен....няма що. Всичкото *** на света се е юрнало да защитава бмб.
312
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има.
311
0
 
8
 
! Отговори
До 352 преди 3 години
Ами хората от Герман как търпят някакъв да им унищожава природата. Иж щял да "тегли" икономиката с богаташкия си комплекс. Как се намират и банки да финансират такива недоразумения.
310
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не хранете Гробарите. Просто пълно игониране. Сами ще спрат. Умрелите им статии ще спрът като спре трафика към сайта им
309
0
 
1
 
! Отговори
до 352 преди 3 години
Ти наистина ли си мислиш че охраната е с мечове и лъкове, те британската охрана са с мечове привидно , но зад мечовете стоят снайпери ,ядрени ракети и подводници.Мечовете са само туристическа абстракция припомняйки великата империя.
308
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До От 344Човека си е го заслужил, явно не си бил в казарма.Не говоря за старшини, стари, новобранци и т.н...Човека си има военно образование, също е изкарал курсове за Миг 29 и Ф-16 и 18 серия, за мен 18-ката е по добра от стандарта на САЩ Ф-16...Както споменах, скучен е, но имате генерал Борисов да ви развеселява, както и кученцето Плевнелиев.Между впрочем Плевнята имаше хубава жена, що го напусна когато стана президент....?
307
2
 
6
 
! Отговори
Вила Плевнелиец преди 3 години
Кога?
306
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този на снимката изора Герман,за да строи поредния затворен ковплекс.Разходете се до манастира в Герман и вижте за какво става дума
305
1
 
21
 
! Отговори
Залагам преди 3 години
Залагам 100тачка, че ще има предсрочни избори. А по-безличен президент от Плевнята никога не сме имали.
304
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** да каже колко пари даде за подаръци на охраната си ,когато напусна президенството?!Купи на всичките екипи оръжие,инкростирано с надпис от президента за хиляди левове с държавни пари.
303
2
 
2
 
! Отговори
От 344 преди 3 години
Или някоя друга гениална военна стратегия която досега не е използвана и един ден ще се нарича в учебниците по военно дело ,военна стратегия на генерал Радев.Не знаем още какво е замислил точно , но не мисля че просто така са му дали генералската титла , така че просто ще трябва да изчакаме и ще разберем накрая негова стратегия.
302
0
 
8
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Ха! Тоя знаел думата "няма"?
301
1
 
10
 
! Отговори
Русофил преди 3 години
Форума на лъжата на Днес и журналистите на ГЕРБ които вземат пари да създават интриги в простолщдието което не разбира от политика.Г-н Радев когато говори на високо ниво Плевнята не разбира нищо пионката на ГЕРБ,самия охранител-пожарникар не може да говори няма интелект.Трябва да си подаде оставката,Б-я не е твоя собственост,Трифонов каза правилно ти представяш партия а не народа,много хора са против хунтата и си заминаваш.С сила държи власт полиция=хунта.
300
2
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Чудех се кога това нещо ще изпълзи от килера на политическите скелети .Ето го и веднага започна да трови въздуха.Но в природата има баланс ,след краха на това нещо се появи най -достойният президент в новота ни история!Давай генерале целият народ сме с тебе .Търтеите са малцинство!Победата е наша!Почвам обратното броене до падането на герберите остават 99 дена !
299
2
 
18
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Този труп в политическата морга защо е решил, че някой се интересува от мнението му?
298
2
 
2
 
! Отговори
до 338 преди 3 години
И аз мисля че Радев е обучен генерал , не е обучават за президентските бюрокрация като предишните ни президенти.Но като генерал каква му е целта , дали военнен преврат и сваляне на демократичната система, част от народа също е военна машина.Или друго ,запазване на демокрацията но предизвикване на конфликт в които БСП и ДПС ще го разрешат в най ексремната точка, така българския избирател отново ще се кефи на управление БСП-ДПС които са решили проблема с войната в България.
297
0
 
2
 
! Отговори
MOB преди 3 години
MOB сицилианската мафия, пасти да яде. Тук така са изковали всичко, че ха си се опитал веднага.. сам спираш като видиш колко е голяма мафията в лицето на властта. Жалко за България. Сега побеждавате, но ще дойде време ще губите, както никога до сега. Така съм казал, така и ще бъде.
296
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 341Рдев беше избран, за да е катализатор на Бойко, ако беше Цецка, която посмъртно нямаше да спечели, щеше да е друга ракия! Дразни ги герберастите това, ама какво да направиш, т ъп народ....