Борисов: Намерихме баланс за Гърция, Кипър и Турция

Евролидерите осъдили отравянето на Навални
Обновена: 2 окт 2020 19:03 | 2 окт 2020 13:44, Веселина Йорданова
88
Борисов: Намерихме баланс за Гърция, Кипър и Турция
Борисов разговаря с президента на ЕНП Доналд Туск. Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов заяви, че евролидерите са излезли с позиция за преминаване към диалог и прекратяване на военните действия в Нагорни Карабах.

Още по темата
"Що се касае за Беларус сме категорични, че Европейската комисия трябва да се подготви с финансов и икономически план за демократичното развитие в страната“, отбеляза Бойко Борисов.

Българският премиер посочи, че с колегите си от Съвета са осъдили отравянето на руския опозиционен лидер Алексей Навални и настояват виновните да бъдат наказани.

Успяхме да намерим сравнително добър баланс, който от една страна да защити Гърция и Кипър, а от друга - да даде възможност до декември на Турция да предприеме действия за задълбочаване на сътрудничеството, а не да се отива на санкции, каза още той преди началото на втория ден от извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел.

Премиерът изрази благодарност за огромната работа по темата, свършена през последните седмици от канцлера Ангела Меркел и Германското председателство, от председателите на Европейската комисия и на Европейския съвет Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел.

Днешното заседание на Европейския съвет продължава с темата за търговските отношения с Китай и постигането на стратегическа автономност в рамките на единния пазар на ЕС особено в контекста на последиците от COVID-19.

"Продължавам да считам, че ние относно цялостното медицинско оборудване - включително ваксини, лекарства и болнично оборудване, трябва да бъдем автономни като ЕС от вноса от трети държави, още повече ако имаме по-трудни политически отношения с тях", обобщи Борисов.

Той изтъкна готовността на България да се включи със снабдяването на предпазни средства - облекла, маски, шлемове, респиратори, след като още в началото на пандемията страната ни успя да реорганизира индустрията си в тази посока.

Вижте още в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туск, който обясняваше как основната роля на Полша била да прави орална любов на САЩ и тиквата.Двете подлизурки, намерили "дедовия" и сега ще го предлагат на Гърция, Турция и Кипър.Два екземпляра без лице. Единия на повикване в САЩ, другия на повикване в Турция, след повече вино се преструват, че от тях зависи нещо.
33
11
 
3
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Браво на Борисов - той е единствения Лидер в Европа и Азия който мисли за Народа си и Международното Положение . Под неговото Вещо Ръководство България е Най-Просперирашата Държава в Света - Високи Доходи , Магистрали , Здравеопазване и Образование . След като Борисов Оправи и Озапти Гърция и Турция в Спора , очаквам да Оправи и Войната Между Армения и Азербеайджан и Спора между Тръмп и Байдън .Слава , Слава , Слава .
32
4
 
9
 
! Отговори
смешко преди 3 години
Те затова го държат нашият *** и се правят на слепи за корупцията в България.Защото Меркел и сие вземат решения, нашия винаги е съгласен какво са взели, защото той е там за тортата, а не да се тормози с някакви световни проблеми.После се изтъпанчва като глашатай (основната му роля в ЕС) на мегдан и оповестява какви важни решения са взели.Това е!
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКато се срамуваш отиди в Русия Путин да те нрови с Новичок.
30
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е кажете ми как не се срамуваш че си българин като този човек управлява България вече 10 години?Съмнявам се в света има по неграмотен и *** премиер от нашия.
29
11
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Това е положението другаре и товарищи, ББ заедно с евролидерите от Европейският съвет намериха баланс дори за размирни територии, като тези в Нагорни Карабах, а дамата от с.Крушовица не може да намери баланса в собствената си партия, която тя приватизира и превърна в акционерно дружество с едноличен собственик, самата Импексова ... !!!
28
4
 
5
 
! Отговори
БАЦО С КАСКА преди 3 години
До Анонимен 32СЛЕД СЕХ НЕ СЕ СЛАГАТ МАСКИ !
27
5
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
къде са санкциите срещу са за убийството на кашоги къде са санкциите срещутурция заради ирак сирия кипър либия и сега нагорни карабах защо санкции къмбеларус а към българия доклади къде са доказателствата че навални е отровен отруските власти изобщо двоен аршин от всякъде лицемерие блика на килограм
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно пък ти си намерил балансИ защо се ръкостискате нали е забранен близък контакт и трябва носене на маскиИли това е само за простолюдието закон, за богопомазаните закони няма
25
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еничари русофили Д. Туск ЛИЧНО изказа пълната подкрепа на ЕНП за българското правителство и конкретно за Борисов! Разговаряли са часове по различни въпроси, а Борисов е поел ангажимента всички изисквания на Венецианската комисия да бъдат приложени в българското законодателство
24
4
 
7
 
! Отговори
Не ви ли е срам? преди 3 години
Боко просто е като кръпка в Брюксел. Един потен 200 килограмов ***, сред изискани и образовани дипломати.
23
2
 
8
 
! Отговори
Нещастник преди 3 години
Баланса е поза 69. А при герб сме само в партер ввче 11г. и то без лубриканти, а и сълзите пресъхнаха, вече лопа яко на сухо, но пак не спират, докато не излезе от др край.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата е отмъщението на царчето Симеончо към Българияр той го е преценил като страхлив и *** натиснал е влиятелни кръгова в Европа да го държат и да ни го завират в лицата.
21
3
 
12
 
! Отговори
:) преди 3 години
Тулупа го избягват всички евролидери. Туск едва го изтрая до края на срещата, която беше длъжен да приеме. Вижте видеото.
20
1
 
11
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Този за една снимка с някой по известен -ще ни изпродаде всичките в бг !!
19
5
 
10
 
! Отговори
БАЦО С КАСКА преди 3 години
БОРИСОФ Е МОКРИЯ СЪН НА Т ЖИВКОФ !
18
5
 
8
 
! Отговори
БАЦО С КАСКА преди 3 години
МЕЧТАТА НА ЕДИН ПУЖАРНИКАР Е ДА НОСИ ОБУФКИ И РИЗА С ДЪЛГИ РЪКАВИ !МОЕ И БЕЗ ЧАРАПЕ !
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този пак ли е ходил да козирува някъде тия ако са лидери тоя щеще да е вече в междунарoдна изолация. Отиваме на екскурзия в Нагорни Карабах тогава и да арестуваме Путин за отравянето на Навални ако нещо ни се случи вината е твоя.
16
2
 
14
 
! Отговори
Маджо преди 3 години
Тоя едно време не му стигаше акъла да ми измие колата ся ходи в Брюксел
15
14
 
6
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Пореден грандиозен успех на господин Борисов ! Най-успешният министър-председател в цялата ни история. Лидер , държавник, единсвеният, който мисли за народа ! Бъдете благословен ! Цялата нация е с Вас !