Борисов е в Брюксел за извънредното заседание на Евросъвета

Лидерите ще обсъдят отношенията с Турция и ситуацията в Беларус
52
Борисов е в Брюксел за извънредното заседание на Евросъвета
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Брюксел, където ще участва в извънредното заседание на Европейския съвет на 1 и 2 октомври.
 
Днес държавните и правителствените ръководители ще обсъдят външните отношения, по-специално тези с Турция, както и положението в Източното Средиземноморие. Очаква се лидерите да разгледат и отношенията с Китай, ситуацията в Беларус и случая с отравянето на Алексей Навални, съобщиха от правителствената пресслужба.
 
През втория ден европейските лидери ще се фокусират върху начините за задълбочаване и укрепване на единния пазар, за разработване на по-амбициозна промишлена политика и ускоряване на цифровата трансформация.

Целта е да се повиши конкурентоспособността на промишлените сектори на ЕС в световен мащаб и да се увеличи тяхната автономност, да се ускори цифровият преход, както и да се постигне връщане към напълно функциониращ единен пазар възможно най-скоро.
 
През месец юли Европейският съвет постигна съгласие по безпрецедентен пакет за възстановяване, чрез който да се преодолеят последиците от COVID-19 върху икономиките и обществата на държавите-членки на ЕС.

Двата стълба на това възстановяване - екологичният преход и цифровата трансформация, в съчетание със силен единен пазар, ще насърчат нови форми на растеж и ще повишат устойчивостта на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Синодалните интелектуалци на извънреден конгрес на цк на ес.
44
3
 
2
 
! Отговори
2 преди 3 години
Накрая *** се е научил как се носи маска...е за пред хората в джипката е без
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега някои да каже, не е ли мутра на снимката?
42
2
 
0
 
! Отговори
Цифрвизиран налъм преди 3 години
До ПроСоТоТочно си мислех по тъщите теми.
41
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много вдигна летвата, след него трудно някой ще го надскочи.В БСП нямат такъв политик, Миков беше такъв но Нинова си изгони кадърните хора.
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТо *** ти си щастлив че чак сега си разбрал това но хубави примери си дал. Може превода да не е добър но най вече риториката е отвлечена и неясна защото Еврокомисията само дублира европейските правителства и по тази причина и и документите са и дубликати. Добре че има държавници и дори обикновени депутати които намират сили да контрират безхаберието и противната риторика на тия плашила сигурно са чипирани тия палячовци но не знаят това и Ко - мисирките говорят така...
39
13
 
5
 
! Отговори
А преди 3 години
И Радев ще ходи. В Горно ***. На събор. Само там го канят
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЛАГАЙТЕ МУ НАПРАВО ТАМ БЕЛЕЗНИЦИТЕ С 200 НА МУТРАТА,НЕ ГО БАВЕТЕ ПОСЛЕ КАСКЕТА Е НА РЕД
37
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов се отказал да ходи в Брюксел и помолел Нинова да отиде вместо него:)))))))
36
4
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
обаче и дивотиите,които са разисквани там са ЧУТОВНИ!...Как ,примерно,ви звучи тоя лозунг:-"Двата стълба на това възстановяване - екологичният преход и цифровата трансформация, в съчетание със силен единен пазар,.."..?!?!"Екологичен ПРЕХОД"...ЩО Е ТО?!?!"Цифрова ТРАНСФОРМАЦИЯ"...ЩО Е ТО?..-Ше фанем да са трансформираме в цифри ли,що ли?......Сега разбирате ли защо ЕС държи Тиквата на власт?..-Защото самия ЕС е АБСОЛЮТНА ПАРОДИЯ на ИМПЕРИЯ и за това поддържа себеподобните си.
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато широчината на бузите стане по-голяма от широчината на челото, значи свинското е надделяло. (Петър Дънов)
34
3
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ама тоя верно нещо нема координация и чувство за нещата.не е турил маската на челото си тоя път,но така я е раздърпал,че дясната му буза е напълно открита,а лявата-напълно закрита...Или лявото му ухо е по-назад от дясното и просто е издърпало маската?..па и изражението му..:-На нааканопеленаче....Боже,Боже!..Това същество е КАРИКАТУРАНЕСАМО като физика,но и като...да го наречем "манталитет"..аз съм отчаян..
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тази екскурзия до Брюксел е безполезна. Там никой не се интересума от мнението на Борисов, пускат го да прочете каквото са му написали в София и толкова.
32
10
 
2
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
до като Борисов работи , фигуранта и импексова не вършат нищо , освен да лъжат народа и да отчитат дейност , но зимат заплати .
31
9
 
4
 
! Отговори
Цезар преди 3 години
Радев и Нинова нещо полезно??НЯМАА
30
6
 
9
 
! Отговори
Бойко преди 3 години
да Умре дано
29
6
 
19
 
! Отговори
да,ама не преди 3 години
До Анонимен 13Ревът не е само позитански.Днес 123 видни интелектуалци,артисти,писатели са се подписали срещу еднокнижника.Сред тях е и Албена Колева-дъщерята на Тодор Колев,който най-малко беше позитанец.Червения цвят ви е много удобен,но вече сте в климакс.
28
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако иска БСП да прати Зарко кой друг то няма
27
25
 
3
 
! Отговори
Цезар преди 3 години
НАРОДА ИСКА БОРИСОВмного направи за България
26
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахаха! Националното знаме върху маската! Сякаш е неразпознаваема Мутрата, че трябва да има и знак за идентичност. :)))