Марешки отсече: Пътят пред Северна Македония е обединение с България

Времето на Тито и Сталин отдавна отмина, заяви лидерът на „Воля“
13 ное 2020 14:40, Красимир Ангелов
71
Марешки отсече: Пътят пред Северна Македония е обединение с България
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки изрази тезата, че е крайно време България и Северна Македония отново да са заедно.

Още по темата
"Ясно е за всички, че няма да им дадем зелена светлина за ЕС, докато определени кръгове там работят срещу България и обслужват стари тези. Времето на Тито и Сталин отдавна отмина, за да се позволява техни политики да живеят в 21 век. При това вредни за българите от двете страни на границата", посочи заместник-председателят на Народното събрание.

"На това безумие трябва да се сложи точка. Ние сме един народ, с общо минало. Ако съумеем да отстраним користното влияние на една или друга голяма държава, ако гледаме само и единствено интереса на гражданите си, обединението е логичният път. Така ще се пресекат всички спекулации с историята и те няма да са пречки за бъдещето. А и нашите братя автоматично ще станат европейски граждани“, продължи с тезата си лидерът на "Воля".

"Убеден съм, че и в двете страни има мъдри хора, които обсъждат този вариант, колкото и изненадващ да изглежда на този етап", заяви зам.-председателят на НС. Според Марешки акт на обединение би бил исторически пример за далновидност и разум на Балканите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
3
 
! Отговори
Изчезни Наглец преди 3 години
Противен и нагъл, повече и от селянката от Крушовица.Но на нея и е простено,защото е жена.
64
0
 
6
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Таралеж в гащите и македонец за ортак!
63
13
 
1
 
! Отговори
София преди 3 години
България няма да наложи вето на С.Македония.Българският съд ще регистрира македонските организации в България с което ще спази Резолюцията на ЕС.
62
2
 
1
 
! Отговори
Ленин преди 3 години
Трябва да се обединим и с Татарстан, тъй като там живеят нашите братя кутрагите, поведени от Котраг : рода Дуло. Само трябва да убедим Путин, че тази рискофедеративна република е наша.
61
4
 
6
 
! Отговори
Рационално мислещ преди 3 години
Нас не ни трябва Македония с тея чукари, нас ни трябват не обременените с Българска омраза Български македонци. Ако ще анексираме да вземаме източна и югоизточна Македония, където няма шиптари и са с Българско самосъзнание, от Крива паланка до Охрид биеш диагонала. И не мога да разбера защо не използваме, че 50% имат Българско гражданство?
60
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво обединение, бе Магарешки?!? Смени си дилъра, явно пак е предрусал с нещо. Ходи си на частния плаж и спри да приказваш глупости. Макетата никой не ги иска, да си стоят у задния двор на Европата и да надничат през оградата още 100 години като продължават да наглеят с антибългарски политики и история!!!
59
3
 
6
 
! Отговори
Господин марешки преди 3 години
Господин марешки,Каракачанов и останалите патриоти са хора които на практика подкрепят структурите които отричат.Поведението им е че все едно историята е важна за членство в ЕС.Тя не е важна за ЕС а за влизане в НАТО.т.е.това е само популизъм,които само пречи на България и настройва македонците срещу нас.ЕС е економически а не военен съюз,затова трябва да се спре с тази реторика,защото на края ще има само отрицателен резултат.
58
2
 
1
 
! Отговори
Язе преди 3 години
Първия български владетел посрещнал османското нашествие е Деспот Момчил управлявал Родопите и Беломорието. Това са другите по известни владетели. Добротич, Басараба, Шишман, Сърцимир, Марко, Вълкашин, Углеш, Йоан-Комнин Срацимир. Имало е и други по малки и васали на по големите. България пада заради пандемията от чума и едра шарка, засушаване и постоянни войни с Татари, Унгарци, Сърби, Савойци и Гърци.
57
1
 
4
 
! Отговори
Язе преди 3 години
По известен като Константин 2 Шишман. Приема католицизма заедно с братовчед си Фружин Шишман който не е имал право на титла Цар тъй като баща му Иван Шишман се отказва от тази титла още през 1393 г. Двамата братя управляват собствени владения. Константин в Белград а Фружин в Липа днешна Румъния. България загива като феодална империя и това е признато от целия запад. Македония, Поморавието и Белградско винаги са били част от България. Дадени са на Сърбите от Руснаците през 19ти и 20ти век.
56
1
 
1
 
! Отговори
Язе преди 3 години
До 57България се разпада на няколко царства обединени в съюзи на родов принцип. Асеневци се разделят на 2 рода, Шишмановци и Срърцимирови. В Добруджа управляват наследниците на Тертеровците. На север от Дунав са родът Басараба, също част от България. Сърцимирови са управлявали на запад от линията р. Искър-р. Струма и на север от Дунав областта Ровине (Крайова). Последния БГ Владетел е имал за столица гр. Вльора и се е казвал Йоан-Комнин Сърцимир. Последния с титла цар е Константин 2 Сърцимир
55
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Точно в целта!!! Един единствен път да е прав! Аз работя много с македонски фирми от години и това съм го чувал много често от самите тях!
54
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марешки,това не е твоя тема,както и много други свързани с твоите умствени възможности.Върти се около Боко,белким ти удари едно рамо и за четиригодишната ти присъда.
53
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 51 Македония е отпаднала от Българската държава 150 години преди Турското робство и оттогава никога не е била част от България. Това са фактите.
52
6
 
4
 
! Отговори
София преди 3 години
България ще спази Резолюцията на ЕС , и българският съд ще регистрира македонските сдружения и организации.България ще признае и македонското малцинство.Дамо след 3-4 години в България ще има и македонска партия.
51
1
 
3
 
! Отговори
От БАН преди 3 години
Северна Бългадония
50
2
 
3
 
! Отговори
Хипотетично преди 3 години
Хипотетично и теоретично - как ще се нарича евентуално нововъзникналата държава?
49
0
 
6
 
! Отговори
Смешен си преди 3 години
"Сръбската империя" всъщност е просъществувала точно 25 години. И се е зовала царство. И царя и не е бил цезар/кесар, както Симеон например. И Скопие не е съществувало. Все едно да кажеш, че столицата на Франция е Германия, понеже Хитлер я бил окупирал за 5 години.
48
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един о т многото не-нор-мал-ници на БГ начело с Пожарникаря, Цветето от Пекин, Да(валери) и т.н.
47
12
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
А кога Македония не е била част от БГ? Освен след Освобождението до сега, и то с прекъсвания в ущърб на твоята теза------- Македония е била част от Сърбия, а Скопие е била столица на Сръбската империя. Много преди Турското робство. Преди това е била част от Византия.
46
1
 
4
 
! Отговори
От БАН преди 3 години
И не ми обяснявай колко напред са турците, понеже съм бил над 20 пъти в Турция. По туристически обекти главно. И като видя още разпасаните *** и невръстните деца *** и се кръстя, че не съм се родил там.