Борисов благодари на министрите за работата им

МС осигурява още 240 млн. лв. за заетост и подкрепа на семействата
Обновена: 5 май 2021 13:07 | 5 май 2021 13:07, Елка Василева
36
Борисов благодари на министрите за работата им
Снимка: БГНЕС

Допълнителни 240 млн. лева осигури днес правителството, за да продължат да действат общо пет мерки за запазване на заетостта и за подкрепа на семействата заради пандемията. В рамките на заседанието на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов изтъкна, че средствата за изпълнението на мерките са подсигурени, така че всякакви оправдания за липса на финансиране са неоснователни, съобщиха от Министерския съвет.

Със 117 млн. лв. ще бъде удължена мярката 60/40 до края на юни. До момента по нея са изплатени 1,158 млрд. лв. и са запазени над 300 000 работни места.

Други четири мерки се подсигуряват с общо 120 млн. лв. До края на юни се осигурява мярката „Запази ме“ за компенсиране на работниците от затворените бизнеси със 75% от осигурителния доход. Отпуснатите средства са в размер на 25 млн. лв. По тази мярка вече са преведени 62,5 млн. лв. за компенсации на 51 653 работници.

Още по темата

Общо 50 млн. лв. се насочват към мярката „Заетост за теб“, с която се подпомагат работодатели да разкриват нови работни места и да назначават безработни за до 6 месеца, като се покрива минималната работна заплата. До момента по програмата са разкрити близо 20 000 нови работни места. С допълнителните средства може да бъдат разкрити още 11 000 работни места.

Програмата за осигуряване на детегледачи „Родители в заетост“ продължава да работи с осигурените нови 23 млн. лв. Интересът към програмата е голям. Документи по нея ще може да се подават до края на май. От началото й са платени 73,9 млн. лв., като 6888 родители и семейства са ползвали или ползват в момента детегледач.

22 млн. лв. са предназначени за мярката за подпомагане с по 290 лв. на работно място в най-пострадалите сектори „Хотелиерство и ресторантьорство“, „Туризъм“ и „Транспорт“. По тази мярка, която се удължава до края на май, са запазени 33 000 работни места, а преведените на фирмите средства са 48,2 млн. лв. Получили са ги 2936 работодатели и самоосигуряващи се.

В края на правителственото заседание министър-председателят Бойко Борисов благодари на вицепремиерите и министрите за работата им през изминалия мандат. „Благодаря на всички Вас за работата, която вършите до последния момент“, заяви премиерът и акцентира върху част от успешните политики, реализирани през последните четири години. Министър-председателят добави, че е важно да има реални решения и предложения, с които да се надгражда постигнатото занапред, а не популизъм, какъвто има в настоящия парламент.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
Освен това Борисов не е в работното облекло типично за Борисов, а именно жълта блуза и дънки.Борисов в редки случаи променя работното облекло типично за Борисов от дънки на къси гащета за футбол.Борисов в делово облекло, а именно костюм с вратовръзка не е типичният Борисов с характерното си излъчване и манталитет.
26
3
 
3
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
Борисов благодари на Борисов за добрите нареждания, които Борисов е дал на поданиците си министри.
25
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следва диктатурата на Радев.
24
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарим ти и на тебе, Генерале за пррфектното упрсвление!Чакаме те отново като наш премиер в Борисов - 4!
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не познавам нито едно семейство на което да е оказана помощ с такива милиони. А сетих се. Те са в маалите на факултето христо ботев и столипиново това са гласувателите на Гепи. А ние ще плащаме масрафа. Нали не си мислите че тези милиони са от чекмежето на бибитко.
22
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези пари са от моите данъци и аз категорично НЕ ЖЕЛАЯ те да отиват за неработещи хора! Искам тези пари да бъдат за увеличение на моята заплата, защото аз работя!
21
13
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Сега е ред на министрите от Служебното правителство на фигуранта, тях ще ги акредитират директно от руското посолство, от там откъдето му спуснаха и стратегическите съветници ... само министерството на правосъдието ще бъде взето на концесия от Черепа, като седалището му може да бъде преместено и в Дубай ... !!!
20
9
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Тези пари трябваше да ги дадете още през миналата пролет а не сега
19
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Килиите ги чакат!
18
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов спря котрабандата със цигари, бакера крадец, и много другиразбира се че ще има недоволни
17
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименточно така ХАХА ЧЕРВЕНИ ЗЛОДЕЙ. САМО ГЕРБ
16
13
 
15
 
! Отговори
мхм преди 2 години
до последно крадат бе, колко милиарда прибраха, дано ги хване рак
15
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ива Митева провали 45 НС и Тошкосега можеха да имат правителствовсички им подадоха ръка в началотоно Ива и Тошко оакаха всичко
14
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най доброто управлени до сегае на Бойко Борисов
13
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя *** човек със стадо калинки управлява България 12 години. Мили Боже-това не може да е истина! Сега чакаме "управлението" на най-големият *** за всички времена и народи-Славуца Учендолская.....
12
7
 
15
 
! Отговори
Мутренския отпадък преди 2 години
Дано никога не виждаме тая ***.
11
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изправи се Боко вън.
10
8
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Благодаря ви,че презвехте България чрез манипулирани избори,и съвестно я разграбихте.
9
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво благодариш на Захариева и на Мариянка с двете клетки и двайсе хрантутника екип. Захариева ни скара с Русия за да пази мъжа си от разследване на Слепи и да изпълнява заповедите на Гешев. И тоя им благодари..... Дано те арестуват скоро защото твоите прокурори наказаха незаслужено хората, на които благодариха. Господ да ви накаже ояли се квадратни неграмотници
8
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво стана, всички исвен Бойко и ГЕРБ се видя че са плъхове. Така ли е другари или не?