Владислав Панев: Енергийната система се управлява много зле

Мораториумът внася сигурност, изтъкна той
15 дек 2021 22:07, Красимир Ангелов
10

Депутатите наложиха мораториум върху поскъпването на тока и парното. Необходимо ли е прегласуване на мораториума обаче?

"Необходимо е прегласуване на мораториума на цената на тока, защото в днешното гласуване се допусна една грешка. Беше решено мораториумът да важи за цените от 1 януари 2021 г. , а новият регулаторен период е от 1 юли 2021 г. до 30 юни 2022 г. С новото решение на Временната енергийна комисия, което днес приехме, ще замразим цените за домакинствата на електро и топло енергията и на ВИК услугите такива, каквито са от 1 юли тази година", заяви Владислав Панев от "Демократична България" в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Мораториумът е ядрена опция, защото той внася някаква несигурност, но в българския вариант - внася сигурност, не само в потребителите, но и в бизнеса, изтъкна той.

По думите му има още две опции, които няма как да бъдат приети в рамките на един работен ден на една пленарна сесия. "Едната опция е да се промени Законът за енергетиката, според който регулаторът може да променя цените в рамките на самия регулаторен период, ако има сериозно изменение на пазарните условия, което очевидно има. Вторият вариант е да се смени съставът на КЕВР, което очаквам да се случи през следващите седмици", подчерта Панев.

В момента България е износител на електроенергия. Ако гледаме целия търговски баланс, страната печели от тези високи цени, но бизнесът ни страда, добави той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Според него енергийната криза е в целия свят, не само в България.

"Да обвиняваме сегашното или миналото служебно правителство не е много честно. Енергийната система в България се управлява много зле в продължение на 15 години", смята Панев. И успокои всички, че няма вариант софиянци да останат на студено тази зима.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пуснете реклами на бизнесмените: Скъпият ток е като скъпо вино, искрящ и светещ с неземна светлина, озаряващ вашите бизнес планове на богаташ. Позволете си да си купите най-скъп ток, произведен от най-чиста ядрена енергия, преминал през трансформаторите и електропроводите, за да стигне до вас и вашите бизнеси. Позволете си този лукс за вашия бизнес..............Бизнесмените ще се бият да купуват и ще се хвалят един на друг със скъпия си ток и на кого му е по-голяма сметката.... Маркетинг трябва.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Енергетиката в Бг се Оправлява така че да се КРАДЕ максимално от хората.ПееЦки, Доган и Боко са на софрата.
3
1
 
3
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Тоя с пееФски ли се беше снимал...))) не не е грешка... Сега енергото ще има да ми връща пари от 1 януари 2021 година насам...))))) ще им изсънат коледните бонуси на шеФчетата... Нема паре за любовниците... Младите улавци, може да се окажат и полезни за Народа...)))
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Финансисти, географи, икономисти и подобни не могат да се справят с енергетиката и това е видно, трябват си инженери. В КЕВР щом на Шушулов любовницата Виктория е още там, че и вече от газ разбира с археоложко образование, за какви кадри говорим. После защо енергетиката боксува.
1
4
 
5
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Сега сетихте ли се тва ново правителство как продължава промяната. Ще си плащаме пет пъти по-скъп ток и ще гледаме като обрани е-в-р-е-и!! Няма бг правителство след 90 г., което да не е обслужвало бизнеса или други частни интереси. О-в-це-т-е отново ще бъдат стри--га-ни до г-о-л-о!