Експерти: Думите на Радев са подвеждащи

Христо Панчугов и Юлий Павлов не очакват предсрочни избори
28 апр 2022 17:52, Росен Стойчев
36
Експерти: Думите на Радев са подвеждащи

"До този момент не сме видели дори дефиницията на Радев за българския национален интерес в тази ситуация. Има два варианта - той или обслужва директна руска пропаганда, или показва елементарно скъсване с реалността.
Още по темата
Той се опитва да подчини българската сигурност и стабилността на политическата ситуация на някакъв интерес, който е неясен. Трябва да обясни как изглежда това "въвличане" на страната ни в конфликта, защото това обслужва идеята за нестабилност на българската държава, което граничи с национално предателство", коментира политологът Христо Панчугов пред Bulgaria ON AIR.

Според социолога Юлий Павлов вчерашните спорове между президента и управляващи са затвърдили червените линии помежду им.

"Продължаваме промяната" няма връщане назад. Квалификацията към позицията на президента като "позорна" беше емоционална. Но думите на Радев са очевидно подвеждащи. Подвеждащо е питането на Радев как Корнелия Нинова е допуснала нещо. Той как си представя, че български министър може да спре продажба? По-добре е да продаваме директно, отколкото част от парите от продажбата да отива в посредник", коментира Павлов.

"Президентът е институция, която в тази ситуация няма значение. Проблемът е руското влияние в България. Нинова и "Възраждане" рисуват картина на реалността, която няма общо с нея. Това което видяхме с газа, не се случи, защото сме държали тон на Русия. А защото в Русия са убедени, че това ще проработи. Има механизми за влияние, които още работят. Това е безотговорното следствие от нещата, които наблюдаваме последните месеци. Нинова дали ще е част от правителството не е от значение, а дали прокарва интереса на България", заяви Панчугов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я ДАСКАЛЧЕТО ПАНЧУГОВ ДА ДЕФИНИРА ПОНЯТИЯТА "БЪЛГАРСКАТА СИГУРНОСТ","НЕСТАБИЛНОСТ" И "НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО" ТА ДА СЕ ПОСМЕЕМ С НАИВИТЕТНИЯТ МУ ИНТЕЛЕКТ.
22
1
 
8
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 години
Не знам дали има някой, който да се съмнява, че и Радев е про - руски агент и също като Нинова е жалък слуга на руснаците. Трябва да се изчисти България от тези нещастници!
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
stranichni efekti ot potentnite tabletki na prezidenta.
20
4
 
4
 
! Отговори
новата униформа на преди 2 години
В интендантството вече са разкроили раираната униформа на Радев.
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да има предсрочни избори поне още 1г, а може и до края на мандата. Няма да има не за друго, а защото пуснат ли избори няма да вземат властта пак. Ако мислеха, че ще вземат властта щяха да насрочат избори и да кажат "ето на, народа се произнесе". Ама като знаят, че дори с машините няма да спечелят и няма как да пуснат избори!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви експерти, това са обслужващ персонал, да си покаже фиша за заплатата...
17
9
 
7
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Герои: Какви герои? Това го казва Зеленски, а той ги приказва каквито му дойдат. Украйна не може да спечели война срещу Русия, това би трябвало да е ясно дори и на г'лупак като него. Ако мисли за украинците би трябвало да преговаря за мир. С всеки ден война Украйна губи все повече. Но той е кукла на конци, които се теглят от Вашингтон.
16
8
 
6
 
! Отговори
Що за политолог? преди 2 години
"Президентът е институция, която в тази ситуация няма значение"? И това го казва "политологът" Панчугов. Чети конституцията бе ***: Чл.100. (1)Президентът е върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България.
15
3
 
4
 
! Отговори
Илиев преди 2 години
Добри,грозни и лоши са групите сондьори.Панчугов е грозен и не забравя кой му плаща.
14
3
 
11
 
! Отговори
Герои преди 2 години
Украинския народ казва че ще брани родината си до последна капка кръв
13
8
 
7
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Президент предател: Г'лупости са това. Ако изпратим оръжие, това означава че искаме войната да продължи. А това не ни е нужно, нито на нас, нито на украинците. Русия отдавна е сложила на масата условията за мир: неутрален статут, отказ от разполагане на чужди оръжия, признаване на независимостта на ДНР и ЛНР, признаване на статута на Крим като част от Руската федерация. Украйна не може да спечели тази война. Всяко продължаване само означава още жертви. Да преговарят за мир.
12
8
 
12
 
! Отговори
Президент предател преди 2 години
Президента се държи като отявлен Путинист.Да не даваме оръжие, за да може Русия бързо да смачка Украйна?!?!?
11
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военна Прокуратура да арестува изменника-руска маша - РАДЕВ / Решетников .ЗАТВОРА го чака ..
10
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военна Прокуратура да арестува изменничка-руска чаша - РАДЕВ / Решетников .ЗАТВОРА го чака ..
9
9
 
14
 
! Отговори
Най-важното е преди 2 години
Да прокарваме навсякъде интереса на Сорос и еррогейците. А нашите интереси кучета ги яли.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 100и40 Много си прав ! :))
7
12
 
17
 
! Отговори
Taню преди 2 години
До днес не вярвах, че радев е кремълски слуга чак толкова... Вече е безкрайно ясен!!!
6
11
 
23
 
! Отговори
РАДЕВ = ПУТИН преди 2 години
РАБОТИ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА ДИКТАТУРА ОТ ПУТИНОВ ТИП......
5
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не го подкрепяме Радев вече, това залитане към блатная ми дойде в повече :))) Как може да говориш за суверинитет, когат пълзиш в краката на кремълското джудже, нема логика :))
4
0
 
23
 
! Отговори
Да допълня... преди 2 години
Нинова едва сега разбра, че Радев и съсипа партията. И Йотова предаде БСП и мина на страната на Радев. А трябваше да държи Радев под контрол. Как го заплашваше в началото , малийй..! И защо Нинова се съгласи с изборните машини ?Сега да не реве.