Керемедчиев: Желанието на Путин да комуникира с външния свят не е престанало

Сега руският президент се обръща към стари приятели
25 юли 2022 22:30, Нели Христова
36

"Много знаково посещение, защото Путин усилено се опитва да покаже, че той не се превръща в севернокорейски лидер и желанието му да комуникира с външния свят не е престанало. Там преди 4 месеца Путин беше най-желаният за дипломатически посещения лидер - три разговора с президента Байдън, Фон дер Лайен. Имаше много желание за комуникация с него, но след инвазията на Русия в Украйна рязко спряха комуникационните канали", каза бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му руският президент се обръща към стари приятели, на които все още може да има доверие.

"Що се касае до дроновете - видя се, че руската армия има такъв дефицит. В момента Турция стана най-големият производител и износител на дронове в света. Страната печели огромни икономически дивиденти. Вижда се, че Русия изостава в производството на този вид летателни апарати. А зенитните ракети, които бяха доставени от Германия, танкове "Пантера", плюс модифицираните танкове, които идват от Полша, обтягат не само отношенията със страните членки на НАТО, но и се търсят алтернативи", допълни Керемедчиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него най-важното от посещението на Джо Байдън в Израел е, че решението на Тръмп да премести американското посолство в Ерусалим няма да бъде променено.

"Това е много сериозен жест на подкрепа на САЩ към Израел и пореден удар, който получават арабските държави. От друга страна има разчупване на ледовете. Срещата с Мохамед бин Салман беше първото съприкосновение на президента Байдън, който отнесе много големи критики. Но се вижда, че и Русия, и САЩ са готови да загърбят свои принципи. Русия да загърби това, че Турция в момента играе двойствена игра - предоставя много техника и помощ на Украйна, а от друга страна се опитва да играе и с Москва", подчерта бившият зам.-външен министър.

И добави, че САЩ си затварят очите за нарушаването на човешките права в Саудитска Арабия.

"Саудитска Арабия е най-големият поддръжник на САЩ, и обратното. Тя е и един от най-големите потребители на американска военна техника, също така в момента никой не говори за войната в Йемен и какво се случва там, и по какъв начин биват нарушавани човешките права на мирно население", категоричен е Милен Керемедчиев.

Той поясни, че Русия е навлязла много сериозно в Африканския континент: "Там се сблъска пряко с влиянието на Франция. И няколко държави взеха решение да прекратят своето военно сътрудничество с Франция и да изберат частната армия "Вагнер", която да опазва мира. Това е много сериозен удар срещу Франция. Посещението на Лавров беше за успокоение на тези държави, които зависят от украинското и руското зърно, за да може продоволствената криза да бъде под контрол и Русия да се покаже като спасител."

Керемедчиев не пропусна да сподели, че България е на последно място по захранване на нашето газово хранилище: "Имаме още два месеца, за да го запълним или да вдигнем капацитета му."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
По думите му руският президент се обръща към стари приятели, на които все още може да има доверие. Взеха парите пък работа не свършиха .
31
5
 
4
 
! Отговори
Асен преди 1 година
Декомунизация на България и изселването на Бг русофилите в сибир
30
5
 
5
 
! Отговори
007 преди 1 година
Тоя *** вече не може да контактува с западните държави след таяа агресия трябва нов човек да е на негово място цивилизован демокрад и млад изкофелите до къде докараха Русия изолиран от целия свят
29
5
 
6
 
! Отговори
терориста путин преди 1 година
Терориста Путин ,не комуникира, Опитва се да убеди наивните ,че е нормален. Русия е прокажена държава за целия прогресивен свят!
28
1
 
1
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Според мен, Путин не може да комуникира със Запада - просто говорят на различни езици - едно говорят, друго се разбират и накрая - трето правят...Путин трябва да спре студената война и трябва цивилизовано да се справи с проблемите си с Украйна - иначе не му вярват, митът за страшния враг от Изток, който ще ги нападне и изяде се възражда отново...
27
1
 
0
 
! Отговори
Диана преди 1 година
ЕС създава възможности за живот без граници в Европа Проблемът е страхът! Не видя ли какво стана с Каталуния в Испания? Границите все още са много важни, но явно отживяват времето си...Може би когато всички данъци и такси се плащат на ЕС, тогава ще умрат и границите...
26
3
 
8
 
! Отговори
Реалист 2 преди 1 година
Тоя Керемедчиев го разкарват като панаирджийска мечка по всички телевизии хо хо хо
25
11
 
13
 
! Отговори
Обичаме Русия! преди 1 година
Пожелавам на Украйна , да се върне при майка си Русия, която истински ще се грижи за тях, защото са един народ , пожелавам на руснаците живот, здраве, благоденствие, успехи във всяко начинание и да не отстъпват нито милиметър повече от земята си на чужди грабители и колонизатори, а който прати оръжия срещу руската земя, от оръжия да умре той и неговата земя! Успех на украинци и руснаци в състава на Русия! Всяка вдигната ръка и всяка мисъл срещу Русия, да се обръща срещу зложелателите и !
24
10
 
11
 
! Отговори
Обичаме Русия! преди 1 година
Обичаме Русия и както казват руснаците "Наше дело правое" , пожелаваме им здраве, успех и Украйна да се прибере при майка си Русия, за да не бъдат повече тъпкани, ограбвани и убивани славяните и си върнат достойството!
23
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как "комуникира" Путин, освен да отправя условия и ултиматуми към опонентите си? Не виждам у него желание за равностоен диалог и компромиси в името на мира. Точно обратното! На всичко отгоре постоянно нарушава сключените договори и лъже, че не обстрелва обекти за които е доказано, че са били обстрелвани от руските части и чак по-късно си признават, но пак лъже и се оправдава, че са стреляли по военни обекти, а не по граждански! !
22
12
 
15
 
! Отговори
Фактите преди 1 година
Русия е зло!Путин е Сатана!
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този си е получил 4000лв. и се е развихрил.
20
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Именно заради дъртите лъжи на кремълския пл'ъх сега Запада и САЩ ще сложат феодална Русия на мястото и... в калта на историята... Няма друга армия, освен украинската, която да може да свърши тази работа по-добре .
19
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19 Я па тоя . ха ха ха искаш Путин да си разкрие картите . Еми аз още в началото на войната казах че искат това което руснаците наричат новорусия . Американските генерали чак сега го разбрали :) Ще си вземат рускоговорящите земи с изключение на Киевска област . Която също винаги е била част от Русия . Нея ще си я върнат в следващата война. Войната можеше да бъде избегната ако Байдан се беше съгласил на северен поток 2 . Точно там се счупи всичко . Който много иска нищо не получава.
18
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В края на 2021 година бункерния пcиxoпат и Конья твърдяха, че няма да нападат Украйна и, че на Русия не и трябват нови територии, а след 24.02 лъжеха, че целта е денацификация и демилитаризация, а сега искат да правят референдум в Херсон.... На коя от лъжите им да вярвам? Това са дoлнoпробни г'адове, които заслужават единствено смъртта си....
17
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен По лицата на запада си личеше че финансовата криза прераства в икономическа . Нямат ресурси да издържат и си мислеше че даже няма да воюват . Блафира с нападението около Киев . Когато е заплашена столицата ти пращаш най голям ресурс там . Този блъф Путин го направи за да улесни напредването на армията на юг. Украинците издърпаха много армия от там и Мариупол беше обкръжен лесно. Това е голямата игра в която никой не купува Ф16 щото Тръмп щял да го погали . Това го правят гн.идите
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наще тиква не разбират голямата политика. Тия хора не ходят на другия край на света в 50 градусовата жега в СА защото много искат да имат ,,комуникация,, За тях това е среща по задължение а не щот ги кефи . Голямата политика прилича на игра на покер . Гледаш си картите . По лицата на врага гадаеш за неговите си . Блафираш . Правиш всичко за да спечелиш а не ,,комуникацията,, Като си видя картите Путин разбра че може да си върне руската част от Украйна щото по лицата на запада си личи че финансов
15
16
 
7
 
! Отговори
Дааа преди 1 година
Желанието на Путин да комуникира с външния свят е предимно с оръжие защото друго няма.Ама маи това няма вече.
14
12
 
3
 
! Отговори
Аз съм с преди 1 година
европейските "ценности", искам пълна декомунизация на българия, пълна и това включва спиране и разруха на българската част на Нефтохима и на всичко останало от комунизма, включително еврипидните родени през комунизма та младите европейци да крачат напред.
13
5
 
14
 
! Отговори
Точен преди 1 година
Демокрацията убива Българско. Тя разделя народа и всеки е срещу всеки. Всички пречат на всички. Само национална държава е точното решение, иначе се самоунищожаваме.