Божанков: Кабинетът и прокуратурата не бива да участват във вота

Моментът е много важен
Обновена: 2 мар 2023 16:07 | 2 мар 2023 16:06, Росен Стойчев
29
Божанков: Кабинетът и прокуратурата не бива да участват във вота
Снимка: БГНЕС

„Целта е много по-голяма от нас. Моментът е много по-важен.

Още по темата
Единственият начин да спрем реставрацията на ГЕРБ е този да се направи обединение, а то е много трудно. Докато не решим огромния проблем с корупцията, не мисля, че в България може да говорим за кой знае какви политики, защото мащабът на това, което се случва, е нетърпим“.

Това заяви пред БНР Явор Божанков, който ще води листата на коалиция „ПП – ДБ“ като гражданска квота в Габрово. На миналите избори той водеше листата на БСП във Велико Търново, отново като гражданска квота.

Като пример за корупция Божанков посочи разкритията за липсваща 1/3 част от асфалта на Северната тангента и магистрала „Хемус“. Според него оттук нататък колкото и пъти да се полага нов асфалт, пътят ще пропада.

„Това, което съм правил, и това, което правят те, е едно и също – борбата за съдебна реформа, битката срещу хартиената бюлетина. Една и съща страна защитавам“, каза Божанков относно явяването му на изборите като част от коалицията „ПП-ДБ“.

Кандидатът за депутат е категоричен, че не трябва да се допуска както прокуратурата, така и служебният кабинет да бъдат политически играчи. Според него "те трябва да запазят дистанция". В противен случай ще задълбочат политическата криза, като резултатът и за тях няма да бъде добър, изтъкна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: воткандидатрешение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24 Простото Киро и ококорената Асенка със скъсаният чорапогащник предизвикаха тази невиждана инфлация от 1997 год. със техните раздути бюджети, теглене на кредити през седмица и увеличиха дефицита в бюджета. А и да не говорим за кражбите които направиха за около 2 години. Още никой не знае къде изчезнаха 9 млрд.лева само за 9 дни.
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24 Анонимен Е добре де, сега като ги нема Кирчо и Кокорчо, кой вдига кашкавала и яйцата?. . . . . пак не разбрал функционално неграмотния българин! Това са последици от Кирчо и Кокорчо и от любимия ти Баце! Това не са причини, а повтарям последици на досегашните ти любимци!
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Божанков със смешното име, карирано костюмче и татуса, се изказа пак. Политическите номади говорят понякога, но за различни каузи. Първо СДС, после на 180⁰ БСП, независим за малко, след това в ПП. Кой знае, къде ще отлети следващия път. Новата карикатура в ПП.
25
0
 
5
 
! Отговори
Хм.... преди 1 година
До Някой Съгласен съм с тебе че и двамата са се озовали там където не им е мястото, но ако за зеления гащник имам някакво обяснение как се е озовал там,все пак е летец - долетял е от някъде, то за нежния чорапогащник все още не мога да намеря някакво смислено обяснение как се озова на мястото си.Освен ако и той не е долетял заедно със зеления чорап яхнал буя му....хм...
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е добре де, сега като ги нема Кирчо и Кокорчо, кой вдига кашкавала и яйцата?
23
1
 
6
 
! Отговори
Костадинов : преди 1 година
"Божанков,две кафета, Божанков!" :D :D :D
22
1
 
6
 
! Отговори
... преди 1 година
Напротив! За "липсващият" асфалт фирмите пак ще са същите, само комисионните ще са при другите! Проблемът е , че от две години асфалтът почти изчезна!
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за липсващия асфалт нищо още не е доказано. Нито е ясно откъде точно са взели пробите, нито дали е така по целия път. А иначе, мога да му кажа на Божанков, че който и да е на власт, ще ги има същите далавери и същия асфалт, само фирмите ще са на други.
20
2
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
До напомняне. Рундювците не са клекнали на ГЕРБ. Едно друго нещо, наречено суверен, ги постави на първо място на изборите. И това трябва да се зачита, а не какво прави кримския лиззач.
19
0
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Божинков, божинков, корупцията в България никога няма не само да изчезне, ами и да се намали. Защото е пропита в цялото ни общество от горе до долу. Кой ли не се перчеше и идваше на власт с тази мантра - и Костов , и Сакскобургготски, и Борисов, и ***. И какво? Все едно и също - борците с корупцията напипват меда и стават още по-корумпирани от предишните.
18
0
 
11
 
! Отговори
да преди 1 година
И тоя се оказа принципен- от БСП в Дай БГ на избираемо място. Демек всичко е било за кокала
17
1
 
16
 
! Отговори
Божанков преди 1 година
Бля...бля...бляяяя...има ли още заЛизане ,дайте го насам...????
16
1
 
13
 
! Отговори
Някой преди 1 година
До "хм" ! Мисля си, че и двете са различни крайности на едни и същи психични отклонения, но в две различни крайности! Общото между зеленият гащник и "нежният" чорапогащник е ,че са се отзовали където не им е мястото! Лошото е ,че всички ще плащаме пошлият сеир!
15
2
 
14
 
! Отговори
Хм.... преди 1 година
До Някой Сега се замислих за значението на думата "чорапогащник" и стигнах до умозаключението,че чорапогащник е гащник обут в чорапи, което донякъде се препокрива с представата ми за Асенчо.Тука обаче изниква следният въпрос - дали гащникът е обут в розови чорапи, или е в зелени чорапи?Дат ис дъ куесчън....
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя още не си е върнал партийната книжка на БСП, а вече дава акъл за борба с корупцията.
13
4
 
14
 
! Отговори
корупция преди 1 година
Божанков има в предвит асфалтираната нива на Батко и Братко от БСП
12
0
 
21
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 1 година
Абе Божанка то и ти не трябва да участваш във вота ама с на Татю парите набързо ти намериха избираемо място в листите на ПъПъ.
11
10
 
3
 
! Отговори
Напомняне преди 1 година
Кое не е вярно??? Рундьвците клекнаха на ГЕРБ. Защо се правите че едва ли не не се понасят?? Тя отдавна свърши тая мантра!
10
2
 
17
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе Божанков купувач на гласове , ти ли казваш кой ще е на власт или не ! Та политическа цветарка като теб имали -ДБ, БСП и сега ПП! И като говориш за корупция тя е при вас , двете партии на олигарсите нсчело с Прокопиев , прсвещи доноси с цел прикриването им кскто и *** Кирчо и Кокорчо по закона "Магнитски", фалирали страната , неизгодни сделки , афери след афери , попълване на ошфорните сметки със 100 млн евро, неспсзване законите и Конституцията, тройно по високи цени на газ и всичко останало,
9
1
 
20
 
! Отговори
Мари преди 1 година
Ами вече получих отвогор на въпроса ми. Явно нещо се е случило с предшиния ми коментар.Бях попитала какъв е този Божанков ? Какво е работил до сега и какъв е неговия принос към БВП ? И конкретно към пенсията на баба му ?