Промяната на правилата доведе до тази ситуация след вота

Обяснение от Жоро Пенчев и Румяна Дечева
Обновена: 3 апр 2023 21:34 | 3 апр 2023 21:34, Росен Стойчев
10
Промяната на правилата доведе до тази ситуация след вота
Снимка: БГНЕС

Защо се стигна до хаос и забавяне при предаването на изборните протоколи в страната? Темата коментираха в студиото на Нова изборният наблюдател и бивш зам.-председател на ЦИК Румяна Дечева и Жоро Пенчев, изборен наблюдател от Общество.БГ.

Според Дечева промените на правилата в последния момент са станали причина за множеството объркани протоколи и забавянето в броенето.

Още по темата
Бившият зам.-председател на ЦИК заяви, че производителят на хартията за машините не е проверявал качеството ѝ.

"Прекалено малко време се даде, включително на ЦИК, да изработи достатъчно сериозно проверен и издържан процес и да обучи представителите на секционните избирателни комисии да се справят с процеса", каза и изборният наблюдател Жоро Пенчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 7: пак с машините на Мадуро ли? Ей най накрая гербер да признае, че герберите купуват вота! На предните избори бяхте първа политическа сила с флашките и машините на Мадуро! Значи вожда ти го признаваш за диктатор и манипулатор на вота? Или машините са лоши само когато ти изнася?
7
4
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 7 добре господин "тоз дете", нормално е да смяташ машините за зло, все пак не е като да ползваш банкомат и да имаш доверие на банката, а със сигурност и не работиш, затова не знаеш, че НОИ и НАП всеки месец събират данни за местоработата ти, доходите ти и тн. по електронен път! Машина зло, "тоз дете" добро, то от къде да знае, че чувала е от Костинброд, а не от гласуването? Машините просто изкараха реалната избирателна активност затова са ви проблем! На предишните избори Герб като бяха първи?
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Радослав Да, нямаше "тоз дете", защото програмистите предварително нагласяха резултатите, които искат да се получат от мадурките. Мадурката изплюва резултата, разписките не се броят.... "нали си имаме доверие.... След мадурковите избори имаше виц: "ЦИК знае резултата от изборите, но чака да минат изборите за да го обяви.."
5
4
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Госпожици с "тоз дете" броят и следят вота! Госпожици с "тоз дете" за 100 лева би продала "тоз дете", какво остава за вашият вот! Замислете се какви индивиди броят бюлетините и после се замислете дали вота не е компрометиран! Защото госпожици "тоз дете" определят кой ще бъде в парламента!
4
4
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
С броящи и следящи като кмет без образование и госпожицата която дадоха по БНТ: възмущаваш се, че няма кой да гледа тоз дете, докато тя се върне да се опита отново да брой бюлетини какво очаквате? Ето затова коалицията на тоалетната хартия искаше да в върне! Защото машината няма "тоз дете", може да брой и ако се яви на изпит ще го изкара с отличен за разлика от госпожицата с "тоз дете"! Вижте кой брой гласовете ви и после говорете, че тоалетната хартия била по добра!
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На нашите "специалисти" все някой им е виновен. Как в цял свят правят избори с хартиени бюлетини и няма "грешни" протоколи, няма чакане с часове за предаване на протоколи... и няма мадурки???? Ама, няма неграмотни председатели на РИК, нито клатикратовци в ЦИК, които цяла година получават заплати от нашите данъци и все не успяват да проведат избори без драми...
2
0
 
3
 
! Отговори
Нещо системата преди 1 година
Е крива
1
2
 
6
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
Че предният път, не се ли бавихме три дена резултатите, че нещо беше изчезнал някой друг протокол?