Най-добрият вариант за страната - експертен кабинет, ще склонят ли политиците?

БСП вървяла към самоубийство
115
Най-добрият вариант за страната - експертен кабинет, ще склонят ли политиците?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Корнелия Нинова каза, че опитът за убийството на БСП е неуспешен, но опитът за самоубийството на БСП продължава. Това прогнозира пред bTV социологът Андрей Райчев.

„Няма да мине номера на „стария играч“ – там или партията ще умре, или ще се появят ново поколение политици като Зарков и Пеканов. Те могат да придадат на БСП някакъв нов поглед“, обясни той.

Социологът предположи, че Корнелия Нинова най-вероятно вярва в това, че водената от нея политика е вярната. Той допълни също така, че тя няма до отиде при Бойко Борисов „да му се кълне във вярност“, като вероятно няма да се случи и обратното.

„Откакто изборите са честни, а те са честни откакто има машини, социолозите познават резултатите - и преди изборите е ясно какво ще стане, и в деня на изборите всички социолози са точни до някакви стотни. Така че не е трудно да се предположи, какво ще стане“, каза още той.

Още по темата

Въпреки всичко социологът призна, че за него има една голяма изненада и това е липсата на план „Б“ в „Продължаваме промяната“. „като казвам „Продължаваме промяната“, нямам предвид и „Демократична България“, защото там план „Б“ има“, уточни Райчев.

Най-дългосрочно е политическото мислене при Христо Иванов, смята още той. „Още преди няколко месеца той каза, че единствената основа за разбирателство е постигането на консенсус между петте основни партии в парламента. А той може да се търси в правосъдната реформа“, допълни социологът.

Андрей Райчев коментира също така, че най-добрият вариант за страната е да се състави експертно правителство – нещо, което предлага от около три месеца и Христо Иванов. Според него обаче „Продължаваме промяната“ продължава да „живее в някакъв празник“ и от партията не осъзнават, че те са фактор в парламента.

„Те трябва да запомнят, че на всеки следващ вот ще губят все повече, а те си представят, че ще увеличават подкрепата и ще живеят в условия на все по-голям празник. Бутилките с шампанско в партийната им централа обаче ще останат неотворени“, каза още той.

Според него обаче „Продължаваме промяната“ не бива и да се подценяват. Той се надява, че тези млади и амбициозни политици ще се осъзнаят, защото са „умни момчета“. Припомни им също така думите на Иван Костов, който каза преди изборите, че гласува за последен път за „Продължаваме промяната“. „Това трябва да ги вледени, да ги накара да се осъзнаят, подчерта Райчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
бай Наш преди 1 година
всички досегашни победители на избори бяха партии създадени да изгонят друга партия.спомнете си НДСВ дойде да смени СДС на Костов, ГЕРБ смени НДСВ и тройната коалиция, сега олигарсите създадоха ПП за да изчегъртат ГЕРБ.Софиянци се излъгаха от 5-те лева които им дадоха за протести и лежане по паветата. Хайде стига вече.
99
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Когато цъфнат теменугите, и работата тръгне зле, еми им байката на другите, и гледай ти да си добре.
98
3
 
2
 
! Отговори
Експерт преди 1 година
Икспертно правителство означава КОЛОНИАЛНО !!!!!!!!!!!!!
97
2
 
11
 
! Отговори
Тон преди 1 година
33 години с запада и станахме жалки и смешни, държава която не разполага със себе си,политици които работят против народа си!
96
6
 
7
 
! Отговори
Николай преди 1 година
Лустрация. Това е единствения вариант. Не сложим ли край на сремълското робство скоро няма да бъдем нормалва държава.
95
1
 
9
 
! Отговори
?! преди 1 година
Това е пълна манипулация..."експертно правителство" Какво значи това? Значи експертите нямат мнение за политиката? Или ако имат мнение не са експерти?...Само в България така нагло се играе с думите и простия народ го приема.
94
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** мен ди ми е добре така и при Радев. Неискам партии.
93
4
 
6
 
! Отговори
Граничаря Динко преди 1 година
Ще склонят,стига да има какво да се краде.Лошото е че всичко е окрадено.
92
2
 
11
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЪПЪДЪБЪ преди 1 година
Само не мога да разбера след като подмяната толкова навредиха на държавата защо никой не и търси отговорност Всъщност винаги така е било от време оно
91
0
 
9
 
! Отговори
(..) преди 1 година
На политиците не им пука за страната. Ако няма далавера за тях, не позволяват нищо.
90
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Служебното правителство си е ОК, няма нужда от кабинет избран от нелигитимни партии. Да си правят избори, докато народът даде доверие на някой. В момента сме в пъти по -добре от преди - тиквеника крадеше поне по 10 милиарда на година, курулираните мошеници се опитаха да го надминат - хем крадяха хем рушаха. По-добре да няма правителство ако ще са тия
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да попитам всички анализатори, влъхви и социолози, проводници на (чужди) интереси, така като пишете и приказвате за всевъзможни политически вариации, комбинации и пермутации, дали случайно на някой не му мина през акъла, че с този вот, който се подрежда за пореден път по идентичен начин, че народът може и да не иска да има правителство в този момент?
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да попитам всички анализатори, влъхви и социолози, проводници на (чужди) интереси, така като пишете и приказвате за всевъзможни политически вариации, комбинации и пермутации, дали случайно на някой не му през акъла, че с този вот, който се подрежда за пореден път по идентичен начин, че народът може и да не иска да има правителство в този момент?
87
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такъв филм като "експертен" кабинет. Пари и власт, това са Българските "политици".
86
0
 
1
 
! Отговори
Ето ги преди 1 година
Фактите. Защо цензурирахте водородните йони в почвата. Те поне не са полови органи.
85
2
 
4
 
! Отговори
К,ви преди 1 година
"якспери" и "спесияалисти" въ ъй.Имахме служби /не че сега ги няма/ в земедеието и то на високи постове, които не знаеха какво е това *** ХА. А да не говорим за синекурите чиновнически топли местенца, където каките щракат по клавитурата като Ана пулеметчица на тачанка.
84
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Българи експерти".... "смех на Централните хали"!
83
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този парламент няма да го бъде!!!!!
82
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чекмеджан ще си купи по-голям скрин, че нощното му шкафче отесня...
81
15
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ОДОБРЯВАМ ВСЯКАКВО УПРАВЛЕНИЕ БЕЗ ГЕРБ!!! ГЕРБ Е ЧИСТО ЗЛО И ДО ВЛАСТ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ДОПИРА В ПАРЛАМЕНТА!