Райчев: ГЕРБ не са казали, че ще "падне главата на Гешев"

Според него кандидатурата на Мария Габриел е много силна
14 май 2023 19:57, Нели Христова
37
Райчев: ГЕРБ не са казали, че ще "падне главата на Гешев"
Снимка: БГНЕС

Искането на оставката на главния прокурор Иван Гешев е най-важната разменна монета, която ГЕРБ и ДПС предлагат. Това каза пред bTV социологът Андрей Райчев.

"Смяташе се, че г-н Гешев беше под техен патронаж. Половината от битката беше срещу Гешев, а другата половина – срещу Борисов. И те, когато решиха да преговарят за създаването на редовно правителство, даже предложиха да преговаря и за смяната на Иван Гешев", заяви той.

Социологът е категоричен, че хвърлянето на най-силния коз на масата без никакви условия за преговори е парадоксално, защото от ГЕРБ не са казали, че ще "падне главата на Гешев", ако получат подкрепа от ПП-ДБ. Андрей Райчев припомни, че ГЕРБ и в частност Бойко Борисов имат за цел да излязат от изолацията. "Това вече се случи. Той изхвърли последния чувал – Иван Гешев, от самолета, за да може да продължи да лети", обяви той.

Андрей Райчев коментира още, че идеалният център в българската политика е ДПС. "Те никога не са показвали леви или десни предпочитания в съюзяването. По икономическата политика те са дялна партия, но не се интересуват дали ще се съюзят с лява или дясна политическа сила", каза още той.

Той е подчерта също така, че ГЕРБ "пробяга всички писти" и вече е с две широко отворени врати, както и много силна кандидатура за премиел в лицето на Мария Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 11 месеца
ПеПейските поплювковци сами се набутаха. С техните камъни по техните глави.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Той ще е жертвения агнец за помиряването на 4 партии с една и съща платформа но искащи кокала за себе си. На менторите им писна да ги сдобряват.
29
3
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 11 месеца
Днес герб дпс ще се отрекьт от гешев утре от габриелВажно е пари да се правятДаже цецо асансьора потъна в забвение - след като за малко да бьде осьден
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Прочетох статията единствено защото не гледам Райчев как пелтечи и плюе събеседника си, но вече съжалявам. Нелепици.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този дърт манипулатор докога ще ни залива с нелепиците си!
26
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз като българин помнещ 10 ,09 1989 г,до ден днешен следя " политиката" в България! То няма и как да не я следиш!-:) Та ръководителят на Партия ГЕРБ бившето борче,от началото на прехода.До ден днешен,не е проверяван от Прокуратурата,като " бивш" Министърът председател слязъл от власт! Гешев не си и помисли да го направи! Та Борисов в момента,се нуждае от " правителство" на всяка цена,за да не е във фокуса на внимание! Имунитет си има,но може да бъде сВален,от Следващият Глава прокур,не от него и
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ВСС се задейства... кой го слуша банкпнската ***??
24
18
 
11
 
! Отговори
лумпен преди 11 месеца
Бойко Борисов показа защо заслужава ГЕРБ да са първи. Това което направи като политик през последните два месеца един ден ще го пише в учебниците. От токсична партия, сега ГЕРБ отново е тази партия която определя дневния ред в държавата. Така и трябва да бъде, особено след провала на некадърниците от ПП, които довеоха държавата до ръба на пропастта.
23
0
 
4
 
! Отговори
Байхей преди 11 месеца
До Урсула. Ха-ха-ха, има да чакаш. Смени си пола отново.
22
4
 
7
 
! Отговори
Гледна точка преди 11 месеца
До Сатаната. Нещо много яко ти куца логиката. ГЕРБ лоши, токсични, пък другите губят или изчезват, а те първи. Нещо???
21
0
 
2
 
! Отговори
Райчев преди 11 месеца
До 10. Ха-ха, а ти кой си и какъв си бе, "разбирач"? Невзрачен оххлюв някакъв, който даже е анонимен.
20
7
 
7
 
! Отговори
Гербер преди 11 месеца
Само да вметна, че си написал абсолютни глу.пости. ГЕРБ въобще не са в изолация и ако променливите не им легнат, което май е на път да стане, ще направят правителство с другите партии. Я помисли хубаво кой всъщност е в изолация. Ама то само с гола омраза не става бе, пич.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Райчев, Гешев ако е чувал ти си торба за отпадъци и ми писна да ти гледам физиономията навсякъде.
18
1
 
6
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 11 месеца
ДА ТИ ВМЕТНА ЛИ 20 , ЧЕ ГЕШЕВ МОЖЕ И ДА СЕ ВЪРНЕ , АКО НЯМА ПРАВИТЕЛСТВО...??!ТАЯ ПРОЦЕДУРА МОЖЕ ДА СЕ ПРОТОЧИ И ...ДОГОДИНА...ХА,ХА,ХАА..СЪЩО КАТО СЪСТАВЯНЕТО НА ПРАВИТЕЛСТВО!--АМИ , В БЪЛГАРИЯ --ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО!!!
17
10
 
6
 
! Отговори
Само да вметна преди 11 месеца
Абре другарю Райчев! Борисов назначи Гешев ,за Глав прокурор,и без да иска в момента,поради " политиката според момента" се издава че може да го свали!-:) Не подценявай българина др Райчев!-:) Гешев е пътник отдавна! Борисов е в истерия в момента! Вече " крещи" и се " кара" на опозицията!-:) Подкрепа му е нужна! Мисля че ПП и ДБ Няма да го подкрепи! Това ще убие тези партии за в бъдеще! ГЕРБ са САМИ! Ползвай си дипломата за други " нужди" др Райчев!-:)
16
10
 
13
 
! Отговори
Сата НАТО преди 11 месеца
Всеки иска да набута другия да се прецака в съюз с ГЕРБ. ГЕРБ е абсолютно токсична партия на морални и интелектуални инвалиди.
15
1
 
6
 
! Отговори
Дъщерята.. преди 11 месеца
беше от ИТН и първи искаха да чегъртат ГЕРБ. Подиграваше се с пандемията.... и Т. Н.
14
3
 
8
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 11 месеца
Андрейчооо...Райчееев...как върви ГОЛФА...цъкаш ли...цъкаш ли ??? Мания тая социология,тя не е за всеки....
13
1
 
5
 
! Отговори
Захарова преди 11 месеца
Падне ли Шойгу пада и Путин
12
4
 
8
 
! Отговори
Райчо-Балалайката преди 11 месеца
социопат.../пардон/...социолог