Пращаме нов пакет от помощи за Украйна

Одобреният списък е съизмерим по обем с помощта от първия
26 юни 2023 17:55, Нели Христова
176
Пращаме нов пакет от помощи за Украйна
Снимка: БГНЕС

С решения №444 и №445 от 23 юни 2023 г. Министерският съвет на Република България прие нов пакет от военна и военно-техническа помощ за Украйна в изпълнение на решението на Народното събрание от 9 декември 2022 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

Одобреният списък е съизмерим по обем с помощта от първия пакет, отпуснат от служебното правителство с решение от 22 декември 2022 г. С предоставянето на тази помощ няма да бъдат нарушени нормативите от запаси за действие на въоръжените сили на Република България и тяхната учебно-бойна подготовка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тагарев е прочут във военните среди с държавните си измени и предателства. След смяната на комунистическия режим с демократически през 90те продава на американците военни тайни. След това става щатен служител на украинското военно министерство и им продава постоянно военни и държавни тайни. Сега вече всичко продава вкл. и оръжие, а скоро ще прати и жива сила.
133
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
B зaмянa нa тoвa EK ни npaти egин "nakeт" oтзag зa PCM kaтo npeнeбperнa gopи и нaлoжeнoтo oт тяx, т.нap. Пapижko cnopaзyмeниe...
132
1
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 10 месеца
Фaшиста Тагарев и цялата държава би им подарил. А хората в монтанско , великотърновско и куп още населени места останаха без реколта и покъщнина от наводненията. На тях кой ще им даде помощи?
131
0
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 130 преди 10 месеца
Абе, те всичките обещават, преди Борисов, Борисов обещавА, Киро обещавА, ама само едните обещания- Костадинов и той обещава, ама, да се чуди човек на кого да вЕрва, като няма някой да си е изпълнил обещанията.
130
2
 
26
 
! Отговори
Един там преди 10 месеца
Твърдо против съм да изпращаме каквото и да е военна помощ на Украйна. Ние не им ли подарихме достатъчно? Колко още да даде бедна България? Долни продажни политици, спрете се бе! България трябва да е неутрална!
129
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В изпълнение на решението на Народното събрание. А преди Народното събрание да реши, на какво основание пращахте? Някой няма ли да понесе наказание за това?
128
0
 
27
 
! Отговори
стига вече преди 10 месеца
Имам чувството, че това е Министерски съвет и правителство на Украйна, а не на България! Вместо да решават проблемите на българите, те се занимават от сутрин до вечер с Украйна! Само тя им е в устите и умовете, а българите - кучета ги яли!
127
1
 
26
 
! Отговори
данъкоплатец преди 10 месеца
Не съм съгласен да с изпращат помощи! На никого! Не стига, че хрантутим пришълци по морето в 4 и 5-звездни хотели, ами и помощи ще им изпращаме! От кой зор!? Докато има бедстващи българи, за които никой не мисли и не им помага, е неморално да помагаме на чужденци! Наводнените хора в Карловско от миналата година още са по фургони...Безобразие!
126
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще избера Възраждане, не че политически симпатизирам, а само затова, че обещаха да вкарат предателите в затвора!
125
1
 
28
 
! Отговори
Км преди 10 месеца
Тагаренко е украинско куче.
124
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 122 Анонимен Не разбрах - продаваме или подаряваме? . . . . Ако трябва да се учим от големия брат отвъд океана, трябва да продаваме или да даваме назаем! Какво правим продажници? Все от оня лошия строй грабите, а комисионните накъде отиват? Оглозгахте комплектно тази държава, без срам сте! При новите избори няма да има колебание вече!
123
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези които ни управляват да кажат колко пари дадоха за Украйна и колко за България
122
1
 
7
 
! Отговори
До 110 преди 10 месеца
Колкото тези на посолствоТО ЛИ?
121
1
 
20
 
! Отговори
РАЗДЕЛЕНИЕ преди 10 месеца
"ПОМОЩТА" ни просто ще причнини още повече страния и за двете страни в тази безумна братоубийствена война. Оставете ги нашите пенсии, разбити улици и неуредици. Въпроса не е и в парите, който се прахосват за война. Въпросът е в РАЗДЕЛЕНИЕТО в обществото ни, за което мед.иите имат доста широк принос, вкл. и в ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО НИ в грешната посока и мислене в грешната насока.
120
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ко има у пакета ?
119
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Говорете ми в копюри. Колко даваме на укрофашистите и колко на пострадалите от наводнения. Едни български деца събират 9000 лева, за да идат на световно, но за там няма. Адолф Тагарев е опасен за България.
118
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не разбрах - продаваме или подаряваме?
117
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Отсега нататък ще смятам, че "македонците: са прави за нас. На власт имаме фашистко правителство, цензура, на която и Бай Тошо може да завиди, и фашистка диктатура. Никой не се съобразява с народа, а за референдум и дума не дават да се чуе. Да пращаме помощ на истински фашисти, които демонстрират нагло символиката си пред целия свят, и се кланят на убийци на деца и невинни хора.... Чудя се това ли е нашата родина, за която са умрели Ботев и Левски. Къде остана нашата "чиста и свята република"???
116
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Даваме само това, което никой не иска да купи. Ако може да се продаде - го продаваме.
115
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да им изпратят нашите джелезоберачи от Факултета. За нула време ще гепят всичката желязна техника и на едните и на другите и войната ще свърши.