Ганев, ДБ: Референдумът за еврото закъсня с 18 години

При 3% дефицит не би трябвало на има фискален проблем за държавата
8 юли 2023 09:01, Йоана Цонева
85
Ганев, ДБ: Референдумът за еврото закъсня с 18 години
Снимка: БГНЕС

Референдум за еврото можеше да има, но преди да са подписани международни договори. В този смисъл искането за референдум е закъсняло с 18 години." Това каза в предаването "Панорама" по БНТ икономистът Георги Ганев, депутат от "Демократична България".

Според него паралелното показване на цените едновременно и в евро, и в лева е  абсолютно задължително, но след въвеждането на единната европейска валута.

При 3 процента дефицит не би трябвало на има фискален проблем за държавата, каза той по отношение на бюджета.

"Приоритетът на България трябва да е чрез бюджета да се осигури стабиност. Аз съм четвърти парламент и досега не ми се е случвало в комисията да приемаме нормален бюджет като време", каза Ганев.

Заявката на Министерския съвет в момента е за умерено харчене, аз дори имах очакване за по-малко. Но както каза г-жа Десислава Атанасова, има социални сфери, които очакват повече.Така че очаквам напрежение, прогнозира той. С Асен Василев били от различни школи, но се разбирали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По-добре късно отколкото никога.
65
0
 
4
 
! Отговори
джо преди 10 месеца
НЕИСКАМ НИКАКАВ РЕФЕРЕНДУМ .ИСКАМ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ.НО С ТИЯ *** И КРАДЦИ СМЕ ЗА НИКЪДЕ
64
0
 
4
 
! Отговори
Кънчо преди 10 месеца
Нашите огромни радетели на демокрацията искат да забраняват партии и отказват провеждането на референдум. Това са те новите демократи-същите като комунистите...окопали се във власт не разрешават визия и мнения извън тясно партийните цели спуснаит от посолството.А тези демократи даже нямат и легитимен,морален и етичен кабинет. Избрани с гласовете на едва 1.4 млн от 6 млн имащи право на глас.... Как изобщо си въобразяват, че изпълняват ролята на народа ?!!
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А ти къде беше преди 18 години , другарю Ганев ?! Щото регистратори на събития и дървени философи в България - бол !
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А сега като приемаме еврото да приемем и някои други еврозакони като например за отоплението без дърва, без въглища, без нафта и без недемократична газ както и в Европа. Не изпълнилите плащат между 10 000 и 50 000 евро на година докато не изпълнят наредбата. Мисля, че и прогресивния данък синхронизира добре с еврото до МРЗ 10% остава 500 евро над МРЗ + 20% т.е. общо 30% още 500 евро пак 20% общо 30%+20%=50% и.т.н. Така е в Еврозоната и така плащам аз! Може и да се раздроби още но това е въпрос
61
4
 
0
 
! Отговори
До 42 преди 10 месеца
Както казах последния път когато не бяхме в борд, заплатите бяха 5 $ или иначе казано, не че управниците на тия държави са глупави, а наще. След като вече сме в борд е по-добре да приемем еврото.
60
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Англия,Швейцария,Скандинавските страни и Турция им дреме за Шенгеня оти бе?????
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Първо Шенген да влезем пък тогава ще можем да почнем да мислим за приемане на Еврото
58
2
 
11
 
! Отговори
До Bai Asen преди 10 месеца
То и изборите са белег на демокрацията, ама като неграмотници си избират същите като тях на ни управляват та страдаме всичките, та така е и с референдумите. Референдум само в държави с добре образовано население, тука такова население е малцинство.
57
0
 
4
 
! Отговори
До 58 преди 10 месеца
Народа 89 искаше западна демокрация и за това 3 милиона емигрираха в западни демокрации, а тука никога не е имало демокрация. Ходете поживейте в западна демокрация и ще ме разберете. Без контрол в държавата не може да има демокрация.
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
от 32 полови акъл и управление неща
55
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом сме в борд, по-добре да приемем еврото. Последния път когато бяхме без борд и с възможности за монетарна политика на БНБ, заплатите бяха по 5$, така че причинноследствения път ни води към еврото.
54
1
 
13
 
! Отговори
Bai Asen преди 10 месеца
Уж референдумът беше най-характерен за демокрацията като форма на управление, а нашите така наречени демократи ни го забраняват. Уж искат да сме с демократичния свят и тем подобни басни от сутрин до вечер по "независимите" медии, какво беше да не сме диктатура като в Русия, а то какво стана накрая!
53
10
 
2
 
! Отговори
Боби79 преди 10 месеца
Възраждане е антибългарска партия.В затвора!
52
0
 
6
 
! Отговори
Пффф преди 10 месеца
До 46. Швейцария НЕ е член на Европейския съюз!!! Швейцария е член Само на Европейското икономическо пространство!!! Сравненията на България с Швейцария са безмислени и манипулативни!
51
9
 
3
 
! Отговори
Факти преди 10 месеца
Тези страни формират еврозоната: Австрия, Белгия, Хърватия, Кипър, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Португалия, Словакия, Словения, Испания - цели 20 държави!!! Извън Еврозоната останаха едва 7: България, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Швеция!!! България заслужава да влезе в Еврозоната! Не слушайте манипулаторите от Възраждане, те използват тази опорка единствено за тяхна изгода, а не за благото на българския народ!
50
8
 
4
 
! Отговори
Еврото преди 10 месеца
Еврото е най-осезаемото проявление на европейската интеграция: около 341 млн. души използват еврото ежедневно, което го поставя на второ място сред най-използваните валути в света.
49
2
 
8
 
! Отговори
Алооо преди 10 месеца
До 45. Ти България с Швейцария ли я сравняваш бре? Я слез на земята в реалността! България може да се сравнява с Хърватия, Литва, Латвия и Естония! Швейцария никога не е била в соцлагера!!! Швейцария е процъфтяваща и стабилна модерна пазарна страна с брутен вътрешен продукт, по-висок от този на големи западноевропейски страни!!!!!!!!!!!
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Гай *** С мажоритрани пак ги слага партия. Е виж САЩ там слагат някой милионер като Байди или Трън ама не е гласуван на избори. И в бг който и стане слуша богатите в Брюксел.
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По-скоро, Ганев живее с мечтите от 2005-та, а всъщност е остарял с 18г.