Мирчев: Ще предложим да предоставим бронирани машини на Украйна

100-те БТР-а щели да бъдат от складовете на МВР
13 юли 2023 10:00, Елка Василева
491
Мирчев: Ще предложим да предоставим бронирани машини на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

"Имаме инициатива да бъдат предоставени бронирани машини на Украйна от складовете на МВР, без да засягаме резервите на армията. Това го предлагаме като проект на решение на парламента. Приблизителната бройка ще бъде около 100, предимно БТР-и". Това каза пред bTV депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Още по темата
По думите му инициативата е подкрепена от премиера Николай Денков, министрите на МВР и отбраната, парламентарните групи на ГЕРБ и ДСП, председателя на комисията по отбраната и Бойко Борисов.

Става въпрос за бронирани машини, които са били във вътрешни войски по времето на Възродителния процес в България, но никога не са били използвани. Те са с отпаднала необходимост, част от тях са технически неизправни, обясни Мирчев.

"Украинците са доказали, че могат да правят всичко с това, което получат", допълни той.

По думите му с тази идея по никакъв начин няма да бъде нарушена боеспособността на армията ни, защото това са "бронетранспортьори, които под никаква форма няма да използваме".

"Нашата цел ще бъде, след като изпратим тези около 100 бронирани машини, да получим американска помощ, за да засилим нашите отбранителни способности. Надяваме се това предложение още да важи, то е било валидно към декември 2022 г. Предстоят разговори. Служебното правителство на Радев тогава е пропуснало шанса да направи подобна сделка, става въпрос за 200 милиона долара, с които президентът Радев, който иначе е много загрижен за армията, можеше много сериозно да засили отбранителните ни способности", допълни Ивайло Мирчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


491
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
428
0
 
0
 
! Отговори
Ники преди 9 месеца
Мирчев и ти с тях
427
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ОТ УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ ЛИ Е ТОЗИ МИРЧЕВ, ЧЕ ОТ СНИМКАТА НЕ ИЗГЛЕЖДА ТАКА??! МИ ДА СИ СЛОЖИ ТАБЕЛКА "УМЕН И КРАСИВ"!!!
426
1
 
3
 
! Отговори
Тоя преди 9 месеца
Псевдо IT защо не се занимава с неща, които провинциалната му кратуна, незнайно защо наречена жълтопаветна, разбира.
425
3
 
8
 
! Отговори
Кегата преди 9 месеца
Сега на власт сме наркоманите. Никой не може да ни барне. Друсаме и си бъркаме на воля. При стария строй, щяхме да копаме цял ден. Сега е по добре.
424
1
 
6
 
! Отговори
Обедини се народ преди 9 месеца
Що не дадем и МВР
423
2
 
9
 
! Отговори
до краваря преди 9 месеца
получаваш .. хартиени самолетчета .Нищо не получаваме ,само подаръци правим,спираме блокове на аец,тецове,всичко ни е "старо","събира само прах","не ни трябва",всичко *** на скраб но пък ни потупват по рамото от посолствоТО
422
9
 
3
 
! Отговори
Кегата преди 9 месеца
Браво! Трябва да се помага, иначе тук ще има не едно, ами десет нови Беленета и пак ще управляват разни трактористи! БСП - да се закрие и в затовора!
421
7
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 9 месеца
Големите патриоти - стига ривали. България печели - даваме си старата техника и получаваме модерна такава. Могат да риват само русофилите.
420
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прави се на умен без да е.Кой ще ни спаси от тези.
419
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мирчев е умствено и морално непълноценен.
418
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как така на фашисти нашите машини ще предоставяш бе? Те да не са на баща ти, че ще се разпореждаш с тях? Льольо,днес те има, а утре те няма. България обаче е една. Ха да направим референдум, за да видим какво ще каже НАРОДЪТ. И в едно също може и въпросче за или против еврото и тая вече отявлено фашистка организация НАТО.
417
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Все още не съм разбрал позицията ви относно декларацията на полския сейм вчера
416
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мирчев твоя рейтинг какъв е ?
415
2
 
10
 
! Отговори
Американска помощ преди 9 месеца
Искате да кажете, че ще си купим тяхна стара техника и ще я чакаме години наред, а може би тя ще е на чертежи. Глу_паци.
414
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това ли са ни заповядали от Козяк?
413
1
 
13
 
! Отговори
По скоро е военна преди 9 месеца
Управляващите, че са прости - прости са, но не биха си жертвали силите с които се защитават от нас, народа.
412
5
 
27
 
! Отговори
С какво право? преди 9 месеца
С какво право предлагаш да се подарява нещо, което не е твое? Тази техника - кавато и да е - е БЪЛГАРСКА - на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - Българите сме я купували, а не майкопродажниците с паспорт, като теб! Когато си купиш нещо и някой ти го вземе и се разпорежда БЕЗ ДА ТЕ ПИТА и БЕЗ ТВОЕ ИЗРИЧНО СЪГЛАСИЕ, как се нарича? КРАЖБА! Долу ръцете от всичко Българско! Като искате да помагате на чужда страна - отивайте сами! Кой иска на Украйна, кой-на Русия, кой на САЩ-МАРШ! Тук е САМО БЪЛГАРИЯ! ОТАВКА!
411
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руското е надеждно и просто, тези електрически сувалки дето ги пуснаха, освен да ти докарат рак от магнитното поле, за друго не стават.
410
2
 
20
 
! Отговори
ХАРИЗВАНЕ преди 9 месеца
И от какви са тези 100 бронирани машини? - ДА, Съветским от времето на "мрачния" комунизъм. И колко струват? - колкото няколко медицински хеликоптера, за каквито от 20 години пари все не се намират. И чии са - ДЪРЖАВНИ. Чуждото лесно се харизва, нали Мирчев, а попупването по рамото за награда е голяма ЛИЧНА ПРИВИЛЕГИЯ. Мирчев, ми ти ще не вземеш да си продадеш апартамента и парите да го дадеш за войната в Украйна? А? ЖЕРТВАЙ нещо, дай ЛИЧЕН ПРИМЕР.
409
13
 
4
 
! Отговори
Българин ди 413: преди 9 месеца
"Те са с отпаднала необходимост, част от тях са технически неизправни"Аз пък МОГА ДА ЧЕТА БЪЛГАРСКИ С ПОЛОВИНАТА СИ МОЗЪЧНА КЛЕТКА, ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС, КОЙТО ЯВНО НЯМАТЕ И ТОЛКОВА И НЕ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ НАПИСАНОТО! Казвам какво пише в САМАТА СТАТИЯ - ЧАСТ ОТ ТЯХ, ВЕРОЯТНО ПОВЕЧЕТО, СА ТЕХНИЧЕСКИ НЕИЗПРАВНИ! Пък вие, ако искате си вземете и РУСКИНЯ ЗА СЪПРУГА! ТОВА СИ Е ЛИЧНО ВАШ ПРОБЛЕМ, КОЙТО МЕН ИЗОБЩО НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА!