Румен Гечев: На практика ДПС управлява

Дали "сглобката" има капацитет да прави промени?
27 юли 2023 09:33, Стела Стоянова
57
Румен Гечев: На практика ДПС управлява
Снимка БГНЕС

Имаме управляваща коалиция, което уж не е коалиция, а сглобка. Те обаче се бяха хванали за гушите и се търкаляха на пода в бюджетна комисия, за да си решават проблемите за завоюване на властови позиции. Това заяви Румен Гечев от БСП пред БНТ.

По думите му истинският управляващ е ДПС, които в повечето случаи подкрепят ГЕРБ. Колегите от "Възраждане" също се намесиха доста пъти в полза на ГЕРБ, заяви Гечев.

Решенията се взимат по коридорите на НС, коментира той.

Още по темата

Според него нямаме сигурно управление. Такава е ситуацията, че колегите от ДПС се възползват и практически управляват процесите, допълни Гечев.

Той акцентира, че в бюджета има преписани предложения от БСП, които са внесени от името на ГЕРБ или ПП-ДБ. Даде пример с предложението за повишаване на възнагражденията в НОИ и армията.

Добави, че са предложили преструктуриране на разходи, незначителни промени в приходите, тъй като те са под голямо напрежение. Бюджетният дефицит щеше да се увеличи само с 0,6%, но "сглобката" не прие нашите предложения.

Днес едва ли ще има значителни промени, коментира Гечев по повод гласуването на Бюджет 2023 окончателно в пленарната зала.

За предложенията за промени в Конституцията Румен Гечев коментира, че в момента не се знае кой носи отговорност, а държавните институции изразяват съмнения, че тази "сглобка" има капацитет да прави промени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: ДПСбюджетРумен Гечев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Байряма ще стане национален празник на България. Решено е от "Продажниците" от "Сглобката" на Тройната не коалиция, а ОПГ мафиотска група.
37
1
 
1
 
! Отговори
000 преди 9 месеца
След като са по-добри от вас,защо не!
36
0
 
0
 
! Отговори
Загрижен преди 9 месеца
За този младеж от "4к" е достатъчно дефицита да е 0,1% над минимума за да не влезе еврото и ще е щастлив - НЕ всички сме за ЕС, не за азия!
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Докога ще се позволява да съществува ДПС? Нека дойде на власт човек, който ще има куража да я забрани! Турците да се присъединят в други партии, стига с тази етническа партия.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Умнокрасивите жълтопаветни шматки защо не протестират? Защото са платени! Винаги са били платени! Трябва да се направи наказателен отряд и всички умнокрасиви по списък да бъдат унищожени! Гробарите на България!
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДПС са изключително вредни и токсични. За поред път управляват България и опропастяват бъдещето ни. Дясносектантите защо мълчите? Вие сте най-виновни за състоянието на държавата ни!!!
32
1
 
3
 
! Отговори
Жиката преди 9 месеца
ДПС антибългарска партия.
31
3
 
2
 
! Отговори
Хмел преди 9 месеца
Румбата да не се прави на луд, те яко се "гушкаха" с ДПС.
30
0
 
0
 
! Отговори
Име преди 9 месеца
До 38 Ха ! Добро утро!, То защото този вид гушкане е за "доброто" на българите и България! Подкрепям Ви за не гласуването.
29
0
 
2
 
! Отговори
Ха ! Добро утро! преди 9 месеца
Все едно ,че не знаем! Тия дето не ходим да гоасуваме защо мислиш не ходим? Щото знаем ,че за който и да гласуваме все ще се гушне с тия да управлява.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
КОИ *** ГЛАСУВАТ ЗА МИСТЪР 3 000 ЛЕВА ЗА ДОЛАР?
27
0
 
1
 
! Отговори
до 32 преди 9 месеца
Как да прогресираме като нация като тази личност е депутат 7 мандата . Дали някой от съседите му , колегите му или някой който изобщо го познава би гласувал за него . И въпреки това системата му позволява да участва в управлението на страната повече от 30 години . Имаше малки прекъсвания през които се изнесе в Белиз и Кипър , да скрие награбените пари и да избегне линчуване , но сега отново е тук
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е КАК ГАВОРИШ , РУМБА. С ЛОШО ЗА ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ ДПС, С КОИТО УПРАВЛЯВАШЕ СТАНИШЕВ, ДА НЕ ГОВОРИМ КОЙ НАПРАВИ ПЕЕВСКИ ШЕФ НА ДАНС...
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Живеещите в блока подават официално оплакване срещу Гечев до милицията. ПГУ не само проследява от близо скандала, но и се намесва индиректно с цел да тушира настроенията срещу своя секретен сътрудник.Румен Гечев плаши през 1989 г.: Ще отидете в Белене!"От подробните материали в досието му става ясно, че той се е държал високомерно" към останалите живущи, което още повече допринася за неприязънта към него. В докладите на ПГУ е посочено, че секретният сътрудник се държал конфликтно, като дори заплашвал с изпращане в Белене" и разправа с помощта на МВР".
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До VladTepes - съгласен , не разбрах че си ироничен първия път . Наистина са колоси и двамата , но си забравил да отбележиш най-големия им принос - успешно избягват затвора повече от 3 десетилетия . това е наистина гениално
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гечев толкова се вживява в шпионската си роля, че споделя пред оперативните работници от резидентурата на ПГУ в САЩ, че е поставен под влияние във внимателна форма" да бъде склонен към невъзвращенство от представител на компанията, която го е застраховала.Предава сведения за различни учени и преподаватели, като по някои от тях ПГУ иска допълнителни справки от КГБ. С това се изчерпва разузнавателната дейност в името на родината" на СС ЕКОНОМОВ".
22
0
 
5
 
! Отговори
VladTepes преди 9 месеца
До ИкономистПроф. Ал. Томов е най-великият български икономист, създал фундаменталните теория за ширпотребата и социалдемократически икономически модел с голям брой последователи и приложил ги успешно в Кремиковци и ЦСКА. Проф. Р. Гечев има не по-малко важни изследвания в областта на кредитирането и финансите - доказал е значението на необезпечените кредити за развитието на икономиката. И двамата напълно заслужават Нобелова награда за икономика за разработките си.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Агент на ДС
20
1
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 9 месеца
До VladTepesТи да не си му роднина за да пишеш такъв абсурден коментар . Ако не си , вземи си хапчетата
19
2
 
4
 
! Отговори
VladTepes преди 9 месеца
Браво на големия учен икономист проф. Гечев. Заедно с проф. Томов са двамата най-големи съвременни български икономисти и заслужават Нобелова награда за икономика за разработките си.