Тагарев обеща: Бюджетът за отбрана ще нарасне

Няма да изпращаме военни в Украйна, категоричен е той
12 авг 2023 20:43, Анисия Иванова
130
Тагарев обеща: Бюджетът за отбрана ще нарасне
Снимка: БГНЕС

През 2024 година бюджетът за отбрана ще нарасне, каза днес пред журналисти във Варна министър Тодор Тагарев. По думите му бюджетът ще достигне два процента от брутния вътрешен продукт. Имайки предвид ситуацията със сигурността в Черно море, Военноморските сили ще получат известен приоритет, каза още министърът. Той допълни, че няма достатъчно наблюдения, за да даде цялостна оценка на дейността на военния флот, но вижда желание да се усъвършенстват способностите му и ще се работи в тази посока.

Министърът коментира, че още през тази година е осигурено повишение на заплатите на военнослужещите с 10 процента, но за преодоляване на проблема с недостига на кадри в армията ще се търсят комплексни решения. Това увеличение на възнагражденията показва разбиране и от правителството, и от Народното събрание, че нуждите на армията са съществени и разрешаването на проблемите с комплектоването е много важно, каза Тагарев.

На въпрос за изпълнението на проекта за бойните самолети F16 министърът посочи, че три такива „вече са на конвейера“. Той уточни, че планира през есента да посети САЩ, за да види на място строежа на машините.

Министърът призова да се спрат спекулациите, че страната ни ще праща военнослужещи в Украйна. Не бива да се стряскат хората, няма нито такива намерения, нито някакви обсъждания, бе категоричен Тагарев, цитиран от БТА.

Във Варна тази вечер министърът на отбраната бе гост на събранието-концерт, посветено на празника на Военноморските сили (ВМС) на Република България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
тва са напразно изхарчени пари!!!Я почвайте няква работа,че само дърпате икономиката надолу !!!Тва само хрантутници!
92
0
 
2
 
! Отговори
Баба чичолина преди 8 месеца
Е,при бай Тошо бе 26 и нямаше просяци.И отдалечените селца имаха промишлени цехове по интелект бяхме пак втора им, но отпред назад и гонехме девет милиона.След голямата промяна едни заспиват прегърнали кюлчета, други живеят по-зле отпреди век,останахме под седем милиона и се радваме на два процента за армията.
91
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-мразеният бг министър
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това с парите за отбрана отдавна трябваше да се направи да е 2% от БВП. Германия също ги увеличава. Отделно са предвидени 500 милярда за НАТО в Европа. Путанака започна скоростно въоражаване на НАТО в Европа + още 2 страни членки в пакта. Добър стратег е, не може да му се отрече.
89
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
да,от нас парите,а ти ще ги пращаш в Украйна
88
2
 
4
 
! Отговори
Баба ви преди 8 месеца
Украйна са пример за това какво се случва когато си слуга на чужди интереси.
87
4
 
7
 
! Отговори
Магарев се закани! преди 8 месеца
Магарев се закани, че България ще вдигне бюджета, защото Господарите му от Оксрайна и САЩ имат нужда от повече оръжия. Трябва България да купи за милиарди оръжия от ФАЩ за да може после да ги дари на Зеленкси! За това робите в България трябва да плащат повече данъци и парите за Образование, Спорт и Култура да се дадат за бомби на Зеленски! Магарев работи за интереса на Байхуйдън и Оксрайна и против интереса на Майка България!
86
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Магарев обещал? На кого - на Посолството ли? Едва ли има нормален българин, който да го моли да изпомпва пари от бюджета в тези тежки времена и да ги ползва за раздухване на военна истерия или да ги дарява на Украйна.
85
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хайде да покажем на Путин как НАТО бие Нигер.
84
1
 
11
 
! Отговори
Хорята преди 8 месеца
....гладуват и мръзнят, тоа ще краде данъците ни за оръжие. АЗ НЕ ТЕ УПЪЛНОМОЩАВАМ ДА ХАРЧИШ ОТ МОЕ ИМЕ! ПЛАЩАЙ СИ ОРЪЖИЯТА ОТ ТВОЯ ДЖОБ. ОСТАВКА И СЪД НЕЗАБЯВНО.
83
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Еееехххххх Тагарев............. Дано в любимият ти сайт миротворец да те сложат!!!!
82
1
 
8
 
! Отговори
Ххс преди 8 месеца
K.р в *** да ти порасне тагаренко скапан
81
1
 
8
 
! Отговори
Иванов преди 8 месеца
.............................................................................................ПРЕДАТЕЛ.................!!!
80
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тагарев -позор, оставка и затвор!
79
1
 
20
 
! Отговори
Владо преди 8 месеца
Четейки между редовете.... Ще даваме още повече долари на САЩ. Веднъж вече платихме 100% от 8 бр F16, които никога няма да получим. Сега колко ли още милиарда ще трябва да се изръсим, защото имаме това"редовно" правителство. НАТО и ЕС ги измисли САЩ да им служат на тях. Ние не им трябваме на тях. Трябват им парите ни и територията ни, че сме близо до Русия. Това е истината
78
1
 
19
 
! Отговори
кристина преди 8 месеца
разбира се, че ще нарастне.. войната, в която тази г.а.д.и.н.а иска да ни въвлече е по-важна от всички деца, майки, пенсионери и социално слаби лица, обикновенните граждани, за които никога не се намират пари, но за сметка на това за война и скъпи автомобили на дебелогъзите в парламента - винаги има :(
77
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
то нема ора зимайте ромеите научетеги ко е афтомат и после ще стане интересно !
76
2
 
22
 
! Отговори
Gogo преди 8 месеца
Националните предатели в правителството се опитват по всякакъв начин: с държавен произвол при отнемането на коли от кат, с протести срещу насилието над жени, с безумни промени в закона за интимните връзки и др. да отвлекат вниманието на хората от главните проблеми: бързата промяна в конституцията, включването ни във войната русия-украйна, смяна на националния ни празник, инфлация, изтичащ живот на аец, продажба на безценица на реакторите ни, купени за белене на украинците, изпирането на тиквата
75
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бравус тагарев догодина още 100 самолета. А рашистите в запас, да си припомнят доброто старо време. Във въшкарници всичките :D
74
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В петък се разходих из Карлово. Видях и хора в униформа. Изброих три лелки ( дебели) и един индиец( татуиран). Ама много искам да направят и един изпит по физическо в МО и да го излъчват директно. Народа трябва да знае за какво харчи парите си!!!!!