Стоянов: Няма нито един мотив за смяната в ДКК

Заплатите могат да бъдат променени със закон
29 авг 2023 16:37, Росен Стойчев
7
Стоянов: Няма нито един мотив за смяната в ДКК
Снимка: БГНЕС

"Нямаше нито един мотив защо се сменя ръководството на Държавната консолидационна компания (ДКК).  Обявените 20 000 лева за представителни разходи са изхарчени от бивш директор на „Ел Би Булгарикум” през декември, когото аз лично уволних през февруари. Сега се казва, че все едно някой от ДКК е изхарчил парите". Това заяви бившият министър на икономиката Никола Стоянов вефира на "Нова Нюз".

Според него обявените причини за смяна на ръководството на ДКК е популизъм – обявените заплати от 12 до 14 000 лева са по закон. "Сега има парламентарно мнозинство, може да променят заплатите, които се определят със закон", каза Стоянов. Той поясни, че има законова формула, която определя това ниво на възнаграждение.

Още по темата
По думите на Стоянов единствената държавна млекопреработвателна компания "Ел Би Булгарикум" за пръв път през м.г. е била на плюс от дейността си в страната, досега разходите са покривани от парите от Япония.

Припомняме, след като бившият директор на компанията свали цените на млечните продукти, той бе сменен.

"Всички дружества на ДКК са на печалба за миналата година. Бяха дадени примери – Институтът по маркетинг отдава под наем площи”, каза Стоянов. Той поясни, че консолидираният отчет на Държавната консолидационна компания (ДКК) за 2021 г. не е приет, защото одиторът е отказал да го подпише.

"Това е същият одитор, който е бил през 2018-2019 г., когато тези 600 млн. лева за язовири са се харчили – за ремонт на 400 язовира, както и за правителствен комплекс, за който се тегли голям кредит от ББР. Одиторката е същата през тези години, според нейното становище няма достатъчно информация. Съдът вече е назначил друг одитор", обясни Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: промениНикола Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А високите заплати, "по-големи от тази на премиера"? Или хората на Радев са богопомазани?
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Интересно ,а на Запад дали си имат ДКК ?Почти съм сигурен ,че си нямат.
5
0
 
4
 
! Отговори
уточнение преди 8 месеца
Самото зачеване на тази правителствена компания е в грях, и в разрез с всякакъв морал.ДКК се е пръкнала от грандоманската простотия на Боку Тиквуня да сложи ръка върху всички големи държавни фирми ,да ги дои докато може , и с държавните пари да построи...правителствен комплекс-дворец затворен тип ,в който наглите герберасти да си живеят живота на наш гръб.Както по времето на Тато.Шофьора му Боку това е научил./Това го пише в нета/ГЕП-банда разбойници ,начело с престъпник.Факт.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чекайте сега ,значи тази компания уж консолидира и уж управлява всички уж самостоятелни държавни предприятия ,така ли?Па тия държавни предприятия нямат ли си шефове та има нужда от ДКК?
3
0
 
1
 
! Отговори
Офф ,да се омитаТ преди 8 месеца
ЗАКРИВАЙ ГЕРБАДЖИЙСКАТА ДУПКА НА БЕЗДЕЛНИЦИ! Вижте само как се е пръкнала тази ДКК -държавна фирма ,която има активи за 1.3 милиарда , а печели по 20-30 милиона!!!Тази ненужна шапка от 30 тина хрантутници ни струва стотици милиони годишно.С тези пари могат да се построят десетина чисто нови детски градини ,да се купят поне 10 чисто нови хеликоптера за Спешното ,или да се изградят 2-3 чисто нови детски болници!!!ЗАКРИВАЙ!!!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе печалба, загуба,законно, незаконно, всичко е ала-бала. Важно е да се сложат още хора от ППДБ на места с големи заплати и удобни за крадене. Асан го каза на записа.
1
2
 
2
 
! Отговори
обективен преди 8 месеца
Цялото измислено от Тиквата ДКК е ИЗЛИШНА ,НЕНУЖНА СТРУКТУРА-ХРАНИЛКА НА ПАРТИЙНИ ЛЕНТЯЙ!!!