Радев не пусна Петър Тодоров, но той сам подаде оставка

Обвиненията срещу мен бяха грозни, заяви той
30 авг 2023 16:30, Нели Христова
123
Радев не пусна Петър Тодоров, но той сам подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР Петър Тодоров подава оставка, съобщи самият той, предаде репортер на БГНЕС.

Новината идва след отказа на президента Румен Радев да го освободи.

"Ще продължим да работим трудно", посочи вътрешният министър Калин Стоянов след отказа, получен от държавния глава.

"Извървях целия професионален път като полицай, преминал съм през всички нива, за да стигна най-високото", заяви той пред журналисти и отбеляза, че близо 34 години е в системата на МВР.

Още по темата
"Настоящото политическо ръководство на МВР няма волята да продължи борбата за законност", каза още той и допълни, че мотивите за исканата му оставка нямат никакво основание, а обвиненията са били грозни.

"Мотивите да се иска моето отстраняване нямат никакво отношение към работата ми, а са в записа на едно партийно събрание, което реши тяхно МВР да организира изборите. Професионалната оценка за свършеното от мен и колегите ми, са Докладите за дейността на МВР през 2022 г. и през първото полугодие на 2023 г.", каза още Тодоров.

"Категорично не желая да ставам част от опита за политическа употреба на МВР. Поголовната смяна на областни директори, показали изключителни резултати в борбата с купуването на гласове, показва точно това. Откакто станах главен секретар, МВР демонстрира пълната си решимост за борба с това порочно явление. Не искам да гледам как се разгражда нещо постигнато", категоричен бе той.

"При встъпването си в длъжност Калин Стоянов заяви на служителите в МВР, че е един от нас. Всеки ден оттогава доказва, че това не е вярно. Ако министърът наистина беше останал верен на МВР, нямаше да нанася вреди върху системата под политически натиск", каза още Тодоров и отбеляза, че колегите му винаги ще имат приятел в неговото лице.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Радев не пусна Петър Тодоров, но той сам подаде оставка -------------- а Радев за кога чака?
98
0
 
1
 
! Отговори
toti преди 8 месеца
Браво бе генерал ли какъв си,но ДА ЧЕТЕШ 5 реда без да ги запомниш,говори за НЕКАДЪРНОСТ !!
97
1
 
3
 
! Отговори
ББ преди 8 месеца
Респект!!така се прави гумен решетников!!!уВолнение за решетников...в САЩ съдят предаващ Народа им бивш президент ,насърчил убийства на мирни служители в Капитолия!нагъл руски агент е,предал Българите за...рубли...за мъниста...,ограбваше войничета като техен "командир",Свобода или Смърт!!!България е оцеляла някакви 1500,въпреки разделящите ни руснаци и турци,въпреки предаващите ни и продаващи ни управляващи!!!ще сме тук и след Вас!!!има Бог!!!
96
3
 
4
 
! Отговори
Румен-мисирката преди 8 месеца
Зеленият чорап е жалко кремълско изкопаемо.
95
2
 
2
 
! Отговори
селянин преди 8 месеца
Чал-чал, няма да липсваш
94
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
ПЛАМЕН И РУМЕН СА БРАТЯ. А пък, баща им Г-Н ВЛАДО ме беше приятел. От тези истинските. ТАКИВА НЕША И ХОРА ПРОСТО НЯМА КАК ДА СЕ ЗАБРАВЯТ. ЩЕ ИМ, Г-Н РУМЕНЕ. АМИ, ВЛАДОВ СИ Е. 184 е апартамента, в който живея от 1996 г. НАЗДРАВЕ РУМЕНЕ. Ще им ги, разбира се. МЪКАТА Е ЗА ДРУТИГЕ, а не за нас. ИЗОБЩО, АМА ИЗОБЩО НЕ СМВЕ СИРОМАСИ. Не сме бедни. ОСОБЕНО ПЪК НИЕ. А и не ни трябват заплати. Изкарваме си ги парите с честен и почтен труд.
93
0
 
2
 
! Отговори
Дидка беше кученцето преди 8 месеца
ДЕНИЦА Е. РУМЕНЕ, слагай ги. Никой няма да ти я отнеме. Тя си ти е първата и истинската. А тя, просто няма как да се забрави. ДЕНИ Е. Ще им *** на лошите. Обещали сче си. Тази мъка не е само на г-н РУМЕН ВЛАДОВ. Ние скърбшим заедно с него. Скърбим и за родитерлите им на Румцата и брат му. I know English better than Bulgarian, although I'm among the native ones. Честито, приятели. Изобщо, ама изобщо не сме просяци. А пък, стотинките са за тези от БНБ.
92
0
 
1
 
! Отговори
Бл. 26, в Дружбата преди 8 месеца
РУМЕН И ПЛАМЕН СА СИ БРАТЯ. Помня ги баща им и майка им. Къде се изгубихте, приятели ? Тя, тади нашага си Дружбата ни си е най-хубавото място за живеете в Българията ни. ТАЗИ, нашата си и родната. Тя е нашето имане, а пък авгелите са си на небето. ВЛАДОВИ СА. А и левскари. 7 дена, 7 нощи.
91
2
 
2
 
! Отговори
бедняк преди 8 месеца
Милионер,много ниско се пусна или тва ти е нивото,бре приятелю?
90
0
 
3
 
! Отговори
Милионер преди 8 месеца
Румене, приятелю. Забравих името на първата ти. Скорпионка като мен беше, Баща ти ВЛАДО ми е казвал за нея. За стотинки са я убили. На нас, тези просто не ни минават. Дори и да ни ги разправят президенти или пък премиерки. ХУБАВИЦАТА ОТ ДРУЖБА. ТЯ СИ Е НА РУМЕН ВЛАДОВ. Тази мъка не е само на Румката. Кога ше дойдеш в блока с номер 26 ?
89
9
 
5
 
! Отговори
ЕЛ преди 8 месеца
Ха,ха! И като махнете Радеф кого ще сложите за президент? Боко ли?Черепуха?
88
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Достоен мъж! А това означава че след като е напуснал сам,значи е назначен професионалист!И явно Не желае,да се компрометира с Политическите Превратаджии!!!
87
0
 
1
 
! Отговори
Певец, от народните преди 8 месеца
Г-н Занданов иска за ме направи баксьор, но аз обичам ФУТБОЛА НИ. А и ми е късно да го сменям СПОРТА. Поздрави за олимпийъските ни. Аз съмо от химиците, а не ог физикохимиците. Нито пък, опазил ме Господ от пожарникарите или пък от куките. РУМЕН ВРАДОВ СЪЩО МИ Е ГОЛАМ. От истинските. Как ксеи РУМЕНЕ. Ше им ги. Тези ПМ. Ншикой в Дрежбата ни, няма да пи посегне, както и на теб. Вие сте си израстнали там около езерото, за разлика от мен. ЦЯЛА ДА Е.
86
0
 
1
 
! Отговори
МИЛИАРДЕР преди 8 месеца
Живееше в горната махала, едно момче на име Владката. Той ги пееше пресните по-добрпе дори от хпедерасите, тези известните ксато Гуменетката, чичо Димитров, а и дори от Учиндолския от Тодоричена. Завистта им на тези, живете е безгранична. Тя ще ги убие. Както и жшаждата за власт на политическите ни лидери. Честито на г-дата ЗАНДАНОВ, АТДРЕЙКОВСКИ ЛЕСОВИ братята ПУЛЕВИ. Ще ги разкатаем. Те си знаят. Имаме си само по две ръце. На ЗАКОНИТЕ .
85
0
 
1
 
! Отговори
БНР преди 8 месеца
На сърцата ни лежат стари мераци. Дали има, нейсе по света, дали има, лек за мерака. Те ще го изпратят. Андрейковски, Лесов и Пулев. Както и аз ще му оставя нещо в клуба му в Дружбата ни. БОКСЬОРИТЕ СА МИ ГОЛЕМИ ПРИЯТЕЛИ. А и, няма как да е иначе. С човека, който ги направи хора, сме си големи приятели. ЧЕСТИТО БАЙ ТОДОРЕ. Не този министърна на отбаната им, а г-н ЗАНДАНОВ. Както и за приятелката му от бл. 24. Не знам името й, но тя си заслужава поздравите.
84
1
 
1
 
! Отговори
Дружбенец преди 8 месеца
Приятелю, г-н Стефане. Няма да си ги пълним чашите. С найъ-добрия български треньор на боксьорите сме си големи приятели. А пък, той се казва г-н ТОДОР ЗАНДАНОВ. Най-добрите му са световно известни. А и не го забравят. Исках да му напълня чашата, но той не хожела. УВАЖАВАМ ГО МНОГО ТОИЗ ЧОВЕК. ПРОСТО ЗАЩОТО Е ОТ ИСТИНСКИТЕ. Както и аз. ЧЕСТИТО ЦАЧО, ПЕШО И КУБРАТЕ. Както и на многобройните му възпитаници.
83
1
 
8
 
! Отговори
Тракторист преди 8 месеца
Заплашен е че може да му се случи случайна случка с лош край.Правилен избор е направил.
82
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А като Радев смени всички областни управители и шефове на службите нямаше проблем.
81
1
 
2
 
! Отговори
МАРКОВ Е преди 8 месеца
Кои пък бяха тези Радев и Тодоров. Познавам Радевци и Тодорови. От последните, синът и дъщерята на г-н Тодор Занданов, са ми големи приятели. Както и ТРЕНЬОРЪТ ИМ НА БОКСЬОРИТЕ. Хайде нашите. Наздраве БЪЛГАРИ. Специално за Цеца, Ива и бай Стефан от парк хотела в Бургас. РАДОСТТА НИ СИ Е ОБЩА. А и няма как да е иначе. Ще го КУПИМ. Просто защото си го обичаме. Дори и заеми не ни трябват. Той е от ВРАЖДЕБНА, а пък аз съм от Ловешко.
80
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С парадна униформа и накрая каза Служа на Република България , дано ви светне какво искаше да каже .