Андрей Райчев: Това правителство е връстник на войната и ще си отиде с войната

Според него "сглобката" е в ръцете на Борисов
1 сеп 2023 14:42, Нели Христова
38
Андрей Райчев: Това правителство е връстник на войната и ще си отиде с войната
Снимка: БГНЕС

Коалацията изглежда по-стабилна, има възможности за позитивно развитие, дали ще се реализират, ще видим, заяви политологът Светослав Малинов. Той и Андрей Райчев коментираха новия политически сезон по БНТ.

Това правителство и тази политическа нагласа е връстник на войната и ще си отиде с войната, смята Андрей Райчев. Той припомни, че европейската нагласа е 100% подкрепа за Украйна, а 60% от българите са на обратното мнение.

Според Малинов в момента имало успокояване и свикване с идеята, че имаме работещ парламент. Той е на мнение, че не е толкова лесна скалата "за" и "против" Украйна.

Според Андрей Райчев това правителство изцяло зависело от Бойко Борисов. Той не изхождал от някакъв факт, а от логиката на шаха.

Според него за разлика от обикновените националисти "Възраждане" били умни. Те били наясно, че нямат нито един съюзник. Те се опитвали да направят нещо, което става и в Европа.

Светослав Малинов пък изказа мнение, че президентът е лидер на "Възраждане" или техен почетен председател. Той щял да става все по-истеричен в реакциите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
А ха преди 8 месеца
Само че, кога ще си отиде войната??? Това е все едно да кажеш: Ще стане когато стане!!! Смешен е.
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сигурен съм че Русия ще си отиде с войната товарищ Райчев, а не правителството.
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Каквато и да е сглобката или коалицията, или кой както му харесва, Възраждане власт няма да види. Или ще са забранени, или в затвора.
34
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Копейките са в прединфарктно състояние. А толкова по-лесно е Путин да се оттегли. Никой никога няма дадае власт на Възраждане. Не разбирам защо се напъват.
33
5
 
5
 
! Отговори
Ложа Сльнце преди 8 месеца
Последната надежда на масончетата да предотвратят управление на Костадинов е да направят патриотична партия на Радев и да повтаря опорки
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Войната се използва от фашистите във властта, за да воюват с българската история. Да ни предизвикват да приемем фашистки закони и да премахнем демокрацията. Тази война няма да я решим ние, десните фашисти използват войната за прокарване на техни стари идеи и желания за фалшификация и радикализация на българското общество и да премахнат традициите и празниците на България. Използват войната като талибани за геноцид и рушене на паметници и българската история и традиции.
31
2
 
5
 
! Отговори
Точно обратното преди 8 месеца
До Реалист: Това е безпринципна коалиция, създадена след визитата у нас на председателят на комисията по санкциите на САЩ Джеймс О'Брайън. ПП-ДБ цяла година протестираха срещу модела ГЕРБ, а накрая направиха сглобка точно с ГЕРБ и ДПС.
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Десните фашисти ни лъжат с теории на конспирацията, лъжлива история, за да ни наложат десен тоталитарен режим. Техните идеали за власт са от фашисткия период 1923-1944 година. Техните историчари постоянно го хвалят.
29
12
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 8 месеца
Глу.пости. Това мнозинство ще продължи да управлява независимо дали и кога ще свърши войната. Защото е по-добро от всякакви други комбинации.
28
3
 
4
 
! Отговори
Изнервен преди 8 месеца
До Лъки. Ти пък кой си и какъв си, та знаеш какво мислели българите. Аман от олигоффрени по сайтовете, които знаят всичко по всяка тема.
27
3
 
6
 
! Отговори
Лъки преди 8 месеца
Не са 60% Райчев,всеки трети българин е наясно за войната и кога сглобката ще се окаже в клопка на разпад!
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Миналата седмица във в,"Трета възраст" имаше прелюбопитен материал за обгрижването на белогвардейците в България. Оказва се, че 1. Държавата е била задъжена от Обществото на народите да приеме хиляди от тях и да им плаща предимно от нашия бюджет издръжка, многократно (9 пъти) по-голяма от помощите, които се дават за българи. 2. Издръжка се е плащала десетки години; т.е. тогава пак е имало форма на тежък външен натиск .
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Реалното настроение в западните страни спрямо случващото се в Украйна може да се предположи по това къде са подслонени бежанците, как са обгрижени и как се интегрират. За съжаление в нашите медии упорито се мълчи по този въпрос.
24
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако властта е ЕС беше толкова сигурна и убедителна, нямаше да въведе забрана на руски канали и сайтове. В тези страни, и така масово населението няма образованието да ползва информация от различни източници, на различни езици, и така е възпитавано, че на изток са долно качество население. Аз не се сещам и за един матриал в сайта УЖ за култура арте, който да представя някоя източна страна различно от първобитна и изостанала. вкл. за България изборът е Азис и от сорта.
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кой в България знае какво е резлното настроение в страните от ЕС спрямо Украйна? Навсякъде има тотална цензура,
22
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не се заблуждавайте, д-р Райчев ми е преподавал. Изключително начетен човек, който за съжаление взима пари от Кремъл да говори подобни небивалици. И това е от години наред.
21
12
 
11
 
! Отговори
Проценти преди 8 месеца
Как изчисляват процентите на възраждане? Искат да ме убедят,че има българи които искат : да пътуват с визи до Гърция, GSM да е по 5 лв на минута?,да няма помощи от ЕС и екологични норми да не се спазват? Да се върнем отново към времето когато за да отидем да работим в Европа...можеше единствено като бежанец? Хайде стига глупости!
20
2
 
5
 
! Отговори
БОРИСОВ и логиката преди 8 месеца
Райчев, т.е., докато има война, това правителство ще е на власт, така ли да го разбираме? Ами ако се проточи във времето? А другото са лъжи. И аз излъгах оня ден като казах, че чайника ми е два литъра, а пък той е три. Поне на мен никой не ми плаща.
19
8
 
12
 
! Отговори
Дановски преди 8 месеца
Фукуяма каза, че ако либерализмът победи, това ще е краят на историята. Аз казвам: краят на историята ни се размина, защото само преди дни форумът на БРИКС осветли и прояви залеза на либерализма.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На човек, който дори немога да разбера на къде гледа изобщо не вярвам.