Тагарев във Военната академия: Бъдете хора с ценности и интегритет

Министърът ще прави преглед на отбранителната политика
Обновена: 4 сеп 2023 21:07 | 4 сеп 2023 20:50, Анисия Иванова
56
Тагарев във Военната академия: Бъдете хора с ценности и интегритет
Снимка: МО

„Военната академия „Георги С. Раковски“ е авторитетен национален и международно утвърден център за военна наука и висше военно образование и има престижно място сред българските висши училища“. Това каза в приветствието си при откриването на академичната учебна 2023/2024 г. министърът на отбраната Тодор Тагарев, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Съгласно дългогодишната традиция в зала „Тържествена“ министърът изнесе първата лекция за новата учебна година.

Към обучаемите Тагарев се обърна с думите: „Пожелавам Ви успешна академична година, в която не само да натрупвате нови знания и да извличате най-новите уроци от практиката на военното дело, но и да продължавате да градите себе си като професионалисти. И най-вече да бъдете хора, носители на ценности и интегритет.“

„Всяка система за сигурност в най-голяма степен се нуждае от знаещи, можещи, подготвени и мотивирани специалисти“, подчерта в приветствието си началникът на Военната академия генерал-майор Тодор Дочев. Ръководството на академията има намерение да разкрие три нови магистърски специалности – „Сигурност и отбрана“, „Разузнаване и контраразузнаване“, „Национална сигурност, превенция и защита на инженерната инфраструктура“, съобщи генерал-майор Тодор Дочев и подчерта, че по този начин Военната академия ще продължи да отговаря на потребностите на обществото в областта на националната сигурност.

Министърът заяви, че за да се справим със съвременните предизвикателства, заедно с екипа е решен в следващите няколко месеца да направи Стратегически преглед на отбранителната политика.

"Целта ни е да адаптираме тази политика, като прегледаме и оптимизираме редица ключови процеси. До края на годината ще фокусираме вниманието си върху следните основни въпроси: набиране, развитие, задържане, освобождаване и социална адаптация на личния състав; развитие на способностите за осигуряване от страна-домакин; изграждане на устойчивост на отбраната в информационното пространство срещу дезинформация, пропаганда и когнитивно въздействие; способности за киберотбрана; привличане на предприятията от българската отбранително-технологична и индустриална база за изграждане и развитие на способности; иновации, научноизследователска и развойна дейност и национално позициониране в европейската и евроатлантическа отбранителна технологична и индустриална база; структура, численост, дислокация, командване и управление на Въоръжените сили; военновременни задачи на публични и частни организации; и др. Всичко това ще ни даде необходимата основа за най-ефективно изграждане и развитие на отбранителните способности и ще ни позволи да постигнем приоритетните цели на управленската програма на правителството в сектор „Отбрана“, посочи той.

В лекцията си министърът на отбраната подчерта още, че в новата стратегическа реалност основният фокус на отбранителната политика е укрепването на нашата национална отбрана като елемент от отбраната на НАТО. Затова ще продължим с изпълнението на залегналото в Програмата за развитие на отбранителните способности до 2032 г., със специален фокус върху ускорената подготовка и реализиране на проектите за изграждане на тежка механизирана бригада и свързаните с гарантиране на сигурността в Черно море.

На официалното откриване на новата учебна година присъстваха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, министърът на образованието проф. Галин Цоков, висши офицери от Българската армия, народни представители, посланици и гости.

Тържествено бе открит Център за компютърно подпомагане, учения и симулации, и кабинет за чуждоезиково обучение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Военен преди 8 месеца
Най-добрия министър последните поне 70 г
40
2
 
2
 
! Отговори
Васил делчев преди 8 месеца
Как може да наричате този плондер министър!!!! Това е ***, който лесно може да бъде прилъган с трици от сатанистите от САЩ. Те последните го инсталираха на този пост, за да си оправдае триците. Това са примитивни същества които не представляват никого друг, освен себе си. Иначе българите сме за мир и приятелски отношения с Русия на взаимноизгодни начала. Ако не вярват да ни попитат чрез референдум и ще разберат... Но не го правят, защото и господарите им от сащ ще разберат, че напразно си харчат парите за антируска пропаганда.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бъдете хора с ценности, не като мен!
38
2
 
5
 
! Отговори
бл.134 в Zап. парк преди 8 месеца
И слугувайте на Америка .Ще си купите много апартаменти и къщи до София и на морето в Гърция .Ще имате деца и те ще живеят за сметка на другите!
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като казваш "слава Русия!" Имай в предвид че Тагарев завършва там. Ралев завършва в САЩ при краварите!
36
2
 
4
 
! Отговори
Ба,торба кости преди 8 месеца
Интересно какво ще пелтечи бандеровската торба кости пред съда, когато го изправят за държавна измяна..
35
1
 
9
 
! Отговори
Тъй ами преди 8 месеца
Бъдете хора с ценности, не се учете от Тагаренко.Ярък антипример ви е той.
34
0
 
10
 
! Отговори
Cpt. William Lynch преди 8 месеца
Това е послушна "медия" БРАВО! Новината с доказаната агресия на заместника му над лекари, проверката която констатира, че е искал да изкара дете от шокова зала и е заплашвал работещите над детето лекари... та тази не толкова важжна новина изчезна и беше заменена с мъдрата реч на тагаренко мутренко как говори за ценности на важно събиране :D Жалки сте журналистЧЕТА продадени!!!
33
1
 
8
 
! Отговори
ГЛАВЕН МУЛТАК преди 8 месеца
OСТАВКА И СЪД ЗА ПРЕДАТЕЛЯ!!!
32
1
 
9
 
! Отговори
Понти преди 8 месеца
Слава Русия тагаренко, а ти си нацистически бандеровец!
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тагаренко говори за морал, та той продаде без пари държавата ни на сащ? Подари техника, сега ще купува от сащ същата за милиарди на наш гръб? Той работи за сащ и бандеровците! Тоя ли ще ми говори за ценности и морал, дебелокож плу цел скапан
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това Нещо и представа си няма , колко българи превърна в русофили.
29
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тагарев е достоен български генерал!
28
0
 
15
 
! Отговори
Шаман преди 8 месеца
Тия мисири тука си умрат от кеф да дразнят хората с фалшиви ценности и откровени лъжи. Сега какво? Чакаме Зеленяка да си уволни министъра на отбраната на БГ или да си го сритат от козяк, че им е омръзнал и искат нов по-убав гъ.оли.ец.
27
14
 
7
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Бъдете хора с ценности и интегритет, а не като Радев.
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тагарев, взимай си мустафата и право на ...ната си!
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най вече западни ценности дръжте за многообразието на половете гей парада ЛГБТ и ще сте непобедими.Да живей Истамбулската куференция и Украйна не виждам многоцветното знаме и украйнското де са?
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И само да не сте злепоставили министерството, че ще ви пратя гневно писмо!
23
2
 
13
 
! Отговори
време е преди 8 месеца
Време е нашите военни да защитят Отечеството от предателите на народа. Кой , ако не вие?
22
1
 
8
 
! Отговори
Боклуци преди 8 месеца
Като съветниците му....