След демонтажа на ПСА: България е осеяна с паметници на окупационна армия

Иван Сотиров твърди, че има кампания за рекомунизация
129
След демонтажа на ПСА: България е осеяна с паметници на окупационна армия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отворено писмо с тревога от масираната кампания за реабилитиране на престъпния комунистически режим и от тенденцията за рекомунизация на страната ни през последните години публикува бившият народен представител Иван Сотиров.

Пред Нова телевизия той заяви, че България продължава да е осеяна с паметници на окупационна армия, която е наложила по насилствен, брутален начин, престъпен комунистически режим.

Сотиров изтъкна, че в България фашизъм не е имало и това е установено от всички авторитетни историци. „Тук се говори за някакво освобождение на България от фашизма, България е управлявана от правителството на Константин Муравиев, едно правителство, което е водело разговори за излизане от Пакта”, заяви Сотиров.

Според Биляна Коцакова от Гражданската инициатива за демонтиране на Паметника на Съветската армия съдът жонглира с описаните в закона термини.

„Категорично не е вярно, че нищо не е ясно. Категорично не е вярно, че трябва да бъде издадена заповед за демонтиране, защото в случая Областна администрация действа като упражняваща правата на управление на държавно имущество. Това означава, че това е обект, който е собственост на държавата към момента, защото има съставен акт за държавна собственост. Актът е издаден 4-5 години преди въобще да бъде изграден обектът“, каза тя.

По думите ѝ екип от инженери и скулптор са направили обследване на фигурите от паметника, от което е констатирано тяхното много лошо състояние и опасност да причинят щети от падането им.

За аналогиите между Паметника на Съветската армия и този в Австрия, Сотиров заяви, че паметникът във Виена е със статут на войнишки, където са загинали хиляди червеноармейци.

„Той не е на някаква армия освободителка”, заяви Сотиров.

По думите му смисълът от демонтажа на Паметника на Съветската армия е да се покаже еманципацията на българския политически елит, на управляващите, които се заявяват като евроатлантици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Докато не хвана някъде някой некоалиционен фен и не го смачкам от бой.
74
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
те са еврохрантутници, но не са евроатлантици. Като се смени режима тук, те ще са първите, които ще плюят по Запада
73
4
 
5
 
! Отговори
пълен резил преди 4 месеца
И само един на бомбандираща ни армия .
72
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами прави са хората. Докога ще живеем в миналото???
71
10
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 месеца
България е осеяна с памет ици на армиите, победили Хитлер. Срещу това ли се противи Сотиров?
70
14
 
9
 
! Отговори
Sofia The 51st State преди 4 месеца
Браво на народният представител Иван Сотиров!Respect!
69
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мястото на 51-ви щат на Америка вече е заето от братята ни по корупция - украинците. Американските данъкоплатци плащат всичко, от марковите тениски на Зеленски, през бел.ьото на Зеленска, чак до тампоните на жените в ЗСУ. Могат да бутнат и останалите паметници, резултат няма да има. Дори и нашите политици не могат да се наведат чак толкова ниско, пред Господарите. Пък и дуп.етата вече много ги болят от "ашладисване" :)
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Някои хора сега се сещат, че такива паметници има в цяла България :))
67
3
 
12
 
! Отговори
А преди 4 месеца
Поне да бяха прибрали първо счупените клони по улиците от преди 1 месец.
66
3
 
6
 
! Отговори
DerFuhrer преди 4 месеца
Мо де по-горе няма ри да изтриеш коментара та руш кия ун тер менш който заплашва българския народ с Путин че щял да дойде !Иначе коментара с пирона в ковчега на комунизма го изтри като добър комунист!
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Антикомунистка София 68. Това, че и тогава и сега ни управляват все едни и същи крадци, няма нищо общо с идеята на комунизма. По същата логика, след като и сега ни управляват същите, трябва да си и антиевроатлантичка.
64
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не бутайте, че скоро ще се наложи пак да ги слагате. Забравихте историята, но Путин ще ви я припомни.
63
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Има кампания за фашизация.
62
1
 
12
 
! Отговори
Антикомунистка София преди 4 месеца
66 Незнам какво сте бутнали то комунистите са навсякъде и комунистическите фамилии държът бизнесите в монопол и хората в бедност и мизерия!Мутрите и корумпиратите чИнгета им движат контрацандата и престъпните бизнеси на същите дърти ДС бок лу ци от онова време!
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Стига три постове,които не са удобни!Нали живеем в демокрация!
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До М О Ч Оубиец След 33 години? Откакто бутнахме Комунизъма? Ти си като активните борци против Капитализъма, които слизаха 45 години от Балкана и просеха привилегии :) :) :)
59
4
 
3
 
! Отговори
Гледайте в СКАТ преди 4 месеца
В Югубкатала им Интервюто на един професор историк който говори против комунизма!100% Истина!
58
3
 
3
 
! Отговори
М О Ч Оубиец преди 4 месеца
Аз съм АБПК тоест Активин Борец Против Комунизма
57
7
 
5
 
! Отговори
дотъпунгерите преди 4 месеца
и за какво ви е *** съветски паметник? Как България изобщо е съществувала преди съветските другари да ни натрапят този комунистически символ? Добре е, че най-после се маха символът на съветската окупация от центъра на българската столица! Паметниците на съветската армия в Пловдив, Бургас, Варна и Шумен също трябва да се преместят в музея на комунистическото изкуство! Да живее свободна и независима България!
56
5
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 4 месеца
Не знам какъв е тоя сотиров, но явно не си е пил хапчетата. Може ли окупационна армия да влезе на територията на страната ни и да я посрещат с хляб и сол? Може ли да не е гръмнал един патрон при окупацията? Може ли да се сформира армия която да се сражава на страната на окупаторите и хиляди наши войници да загинат сражавайки се с фашизма? И още нещо: комунизъм не е имало и се провали благодарение на такива ид...иоти като този Сотиров.