След демонтажа на ПСА: България е осеяна с паметници на окупационна армия

Иван Сотиров твърди, че има кампания за рекомунизация
129
След демонтажа на ПСА: България е осеяна с паметници на окупационна армия
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отворено писмо с тревога от масираната кампания за реабилитиране на престъпния комунистически режим и от тенденцията за рекомунизация на страната ни през последните години публикува бившият народен представител Иван Сотиров.

Пред Нова телевизия той заяви, че България продължава да е осеяна с паметници на окупационна армия, която е наложила по насилствен, брутален начин, престъпен комунистически режим.

Сотиров изтъкна, че в България фашизъм не е имало и това е установено от всички авторитетни историци. „Тук се говори за някакво освобождение на България от фашизма, България е управлявана от правителството на Константин Муравиев, едно правителство, което е водело разговори за излизане от Пакта”, заяви Сотиров.

Според Биляна Коцакова от Гражданската инициатива за демонтиране на Паметника на Съветската армия съдът жонглира с описаните в закона термини.

„Категорично не е вярно, че нищо не е ясно. Категорично не е вярно, че трябва да бъде издадена заповед за демонтиране, защото в случая Областна администрация действа като упражняваща правата на управление на държавно имущество. Това означава, че това е обект, който е собственост на държавата към момента, защото има съставен акт за държавна собственост. Актът е издаден 4-5 години преди въобще да бъде изграден обектът“, каза тя.

По думите ѝ екип от инженери и скулптор са направили обследване на фигурите от паметника, от което е констатирано тяхното много лошо състояние и опасност да причинят щети от падането им.

За аналогиите между Паметника на Съветската армия и този в Австрия, Сотиров заяви, че паметникът във Виена е със статут на войнишки, където са загинали хиляди червеноармейци.

„Той не е на някаква армия освободителка”, заяви Сотиров.

По думите му смисълът от демонтажа на Паметника на Съветската армия е да се покаже еманципацията на българския политически елит, на управляващите, които се заявяват като евроатлантици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
10
 
5
 
! Отговори
Антикомунистка София преди 4 месеца
2023 Чак сега хората се осъзнаха ме България е осеяна с унизителни ТОТЕМИ на Комунистическия ОКУПАТОР!
54
2
 
3
 
! Отговори
999 преди 4 месеца
Тези дебати нямаше да се водят,ако въпросният паметник беше известен като паметник на загиналите в борбата против фашизма.
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В България не е имало фашизъм?! А през 1943 г. кой искаше да депортира българските евреи в концлагери? Извънземните или правителство на Богдан Филов?
52
2
 
0
 
! Отговори
Русия преди 4 месеца
Абе робити на германеца монархо фашиста Буриз Трио не защити ха тварството гат Чирвената армия беши на границата, а са скри кат мишки?
51
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Никой нишо не иска да реабилитира, просто така наречените демокати се оcрaха и направиха така, че комунизма на бай Тошо да изглежда рай пред тяхната чалга демокрация
50
2
 
11
 
! Отговори
A Clockwork Orange преди 4 месеца
Настоящият нелегитимен пpecтъпен peжим на кoлoниaлнa теpитoрия Бългaрия трябва да бъде НЕЗАБАВНО дeмoнтирaн! Колкото по-късно - толкова повече непоправими щети!!! Превърнахме се в oвцe, които неграмотните им и примитивни чoбaни водят на закoлeниe. Това е мapиoнeтнa власт, която служи активно на чужди интepeси срещу собствения си нapoд!
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
България НЕ е била на страната на Нацистка Германия, нито е изпратила македонските евреи на смърт в концлагерите, Луков марш няма, нали, бе Иване :) :) :)
48
1
 
7
 
! Отговори
Петров преди 4 месеца
този сотиров в лицето прилича на плъх. и в действията си е такъв.
47
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Но, казва този генерал, когато не видяхме желание за доброволчество,, у много от нас се появи едно разочарование към българите.Казва също - през 1877-1878 нито веднъж турчин не нападна пръв българин, но обратното - където влизахме, българи се втурваха да режат и да отмъщават на турци.
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Все нещо даваме на Европа - деструктивнио, но нормално за Бг плебса е руши и краде.
45
1
 
4
 
! Отговори
Баба Куна преди 4 месеца
Запазил съм един позив във архивата във който патроните на БРП(БКП) призовата Цаея да заеме спешно позиция на страната на Германия,Италия и Япония по най бързият начин.Но за съжаление този който е писал позива не е знаел че само след два или три месеца,нещата малко ще се пообъркат.Комуниста играе хорото на този който плаща музиката другари.
44
3
 
12
 
! Отговори
Фитьо преди 4 месеца
А бе не бяхме ли в оста Рим,Берлин,Токио нашите войски не освободиха ли немски дивизии да идат на източният фронт окупирайки част от Гърция и Югославия и не воюваха ли с партизаните и?Не пратихме ли евреите от окупираните от нас територии ВСС Германия?Не сме били вода ненапита.Не запазихме ли територията си от претенциите на пострадалите от нас съседи след позицията на Сталин?Варна не носеше ли името му,заради това,че остана наша заради Сталин?В Ялта така са се разбрали - ние към СССР блока.
43
2
 
6
 
! Отговори
Сатир преди 4 месеца
Поредните наведени вектори. Поредните глави по ниски от ди.ниците.
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Глупавият Херострат толкова много искал да запише името си в историята, но бил посредствен и некадърен човек. Затова запалил и унищожил храма на Артемида и станал прочут завинаги като подпалвач и унищожител на храмове. Та и нашите управляващи същите. Държат да остана в историята като едни съвременни Херостратовци.
41
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ние в момента сме окупирана страна. Краварите имат окупационни войски в България.
40
3
 
11
 
! Отговори
ъ преди 4 месеца
Активираха поредната платена говореща глава. Като не могат да останат в паметта на хората с нищо друго, ще събарят паметници. И това е начин, иначе кой щеше да помни г-на Евгений Бакърджиев? Или оня, дето изгори Александрийската библиотека, забравих как му беше името.
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Точно думи на новите фашисти!И мислите ли, че в по древни времена не се е случвало подобно. Да, наричали са се с други имена, но същноста им е една и съща. И краят им идентичен.
38
4
 
4
 
! Отговори
Soli Invictus преди 4 месеца
Ние сме империята на Слънцето! Поклонете се на императора на Слънцето! Едно Слънце, една световна империя! Македония!
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Секи иска да се изяви като паметникопоборник и да го пишат по вестниците.
36
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Доколко знам само 1 американски паметник има, не е осеяна.