"Възраждане" на протест пред КС заради референдума за лева

Костадинов: В КС вече има престъпници в тоги
144
"Възраждане" на протест пред КС заради референдума за лева
Снимка: БГНЕС

“Възраждане” организира протест в четвъртък пред сградата на Конституционния съд (КС).

„Той е във връзка с грубото и неправомерно погазване на Конституцията и подигравката с волята на над 604 000 редови български граждани и данъкоплатци, които положиха своите подписи, за да имат правото да бъдат питани, дали да се запази българският лев като единна национална валута“, съобщиха от пресцентъра на партията.

“Протестът ще бъде пред сградата на Конституционния съд, утре в 9 часа, заседанието започва час по-късно и на него очакваме да бъде погазено желанието на над 604 000 българи да се свика референдум за запазване на българския лев. Подчертавам, че тук става въпрос за допитване, само и единствено за това, кога да бъде въведено еврото. На нас ни беше отказано, дори това елементарно право. Хората, които го направиха, погазвайки Конституцията, в Народното събрание от коалицията ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС, сега ще го направят и в Конституционния съд. Те си мислят, че по този начин ще ни спрат, не само няма да ни спрат, напротив - още повече ще ни мотивират - утре ще дойдат много хора, които ще изразят своята позиция за това, че демокрацията в България трябва да бъде защитена и запазена на всяка цена от престъпниците в тоги, защото в КС вече има престъпници в тоги, които ще узаконят едно брутално беззаконие”, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По думите му „с постоянните си противозаконни и противоконституционни действия, от престъпната управляваща сглобка се надяват, че ще потушат желанието за борба на стотици хиляди българи и ще заметат под килима настояването им да бъдат питани за съдбата на тяхното бъдеще“.

“Борбата тепърва започва, защото подготвяме с нашите партньори от другите европейски държави в семейството на “Идентичност и демокрация” една петиция, която ще бъде внесена в Европейския Парламент и, която нашите евродепутати, които бъдат избрани на предстоящите евроизбори, ще имат ангажимента да реализират. Темата за запазването на българската финансова независимост, темата за демокрацията и темата за правото да бъдем питани ще бъде коментирана в Брюксел и Европейския Парламент. Само ще ни мобилизират и ще ни дадат тяга, следващите месеци да обиколим цяла България, да минем през всяко едно населено място на България, да не остане град в България, в който да не говорим с хората. Ще направим хиляди срещи и събрания, във всяко едно населено място, на които ще обясним следното нещо - ако хората искат беззаконието да продължава, могат да изберат ГЕРБ, ПП-ДБ или ДПС. Ако искат, обаче, да спрат това беззаконие - изборът е един и той е “Възраждане”. Призоваваме всички свободни българи, които мислят като нас, утре да дойдат в 9 часа пред сградата на Конституционния съд”, заяви председателят на “Възраждане”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: левВъзражданеевро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
3
 
! Отговори
Та значи... преди 3 месеца
"Конституционният" съд официално потвърди, че закони в колонията няма! Не че се очакваше нещо друго...
119
3
 
11
 
! Отговори
донос.бг преди 3 месеца
Е,той Слави го каза преди време :"НЕма такава държава!"Територията БългЕрия е просто поредната краварска колония на пряко подчинение от Посолството.Марионетките на Козяк прегазиха Конституцията многократно и некадърно,даже гласуваха за отхвърляне на тяхното отхвърляне на референдума.Ако имахме нормална държава,КС щеше да го признае и да се проведе.Затова вкараха Дуловската мьрша и Белошитов в КС за да гласуват според волята на Посолството.Откъде накъде колонията има право на глас?!?
118
11
 
1
 
! Отговори
ГЪДЮ преди 3 месеца
До дедо ви 55-Именно,Сидеров трябваше да е еталон за това какво ги чака копейките,но го забравихме.На тротоара е и там му е мястото.А в началото беше главен редактор на първия опозиционен вестник след 1944 г.-вестник"Демокрация".От този пост-на тротоара,след хиляди дивотии натворени пак по тротоарите.Копейкин да си прави сметката.
117
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До тагаревеца: Протестите не са на разрешителен, а на уведомителен режим, тоталитарен отпадъци!
116
12
 
6
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
Нормалните хора искаме повече Евро и по-малко копейки. Искаме БМВ, а не Москвич. Искаме либерална икономика, а не колхозни недомислици, искаме да сме част от Свободния Свят, а не от Русский Мир. Искаме да сме хора Първо Качество, а не втора цедка. Искаме България в А-група, а не в трета дивизия. Референдум за лева? - Не, мерси. Време е да излезем от Руското тресавище и да живеем като нормални Европейци.
115
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
господ на бодлива крава рога не дава.за изродените става въпрос ако не са схванали.
114
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Амбреажи,молете се на Господ,ама много горещо се молете и се кръстете,палете свещи всеки ден Възраждане да не спечели изборите.Прошка няма да има!Запомнете го!
113
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Като чета коментарите,мисля че скоро псевдолибералната и3мет скоро ще последва Нотариуса...
112
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Червенопитеции разбиращи от икономиката, колкото бабите им. Въже само
111
6
 
13
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Оставка на криминалната сглобка,унищожаваща България!Възраждане!
110
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 107:Не става въпрос за копейки,а за запазване на лева.Нещо не си разбрал(а).Защо не позволяват референдуми?Само фашистите забраняват референдуми.Ако са фашисти тези,които ни управляват е редно да си признаят и да си знаем.
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Do 103 a te nesa bananovi dyrzavi a nie sme prodaznyzi robi
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Do108 vsemi si vaselin ze moze i da ne prydnes
107
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
леле мале, оле мале! тези петолъчковци не се спират, колко още копейки искат не знам!?!? мозъчно дефицитни същества, за които родината не значи нищо. Комплексари, за които индивидуалността е табу, а невъзможността за противодействаш с мисъл и цивилизовани аргументи (поради лимитацията причинена от липсата на ум) ги кара да рзчитат на агресията и злобата. Нищо, нищо! Историята ще ги забрави след 1-2 години.
106
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Подкрепям ,Най Българската партия в този мижав " парламент"! Пълен със " Северно Атлантици", Не Българи! И ще Гласувам за Възраждане,на следващите избори,когато И да са!!!!!!!!!!Останалите са продажници които ни " управляват" в момента!!!
105
5
 
19
 
! Отговори
НЕ на еврото! преди 3 месеца
Българската банка повече не съществува, цените вместо например 5 лв. ще бъдат приравнени най-малко на 5 евро, а заплатите остават същите защото ще ги преизчисляват в евро!
104
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо, преминаването от лев към Евро в България като национална валута, голям проблем ли е за Кремъл? Вече няма да има шанс за далавери с банките, май....
103
2
 
22
 
! Отговори
НЕ на еврото преди 3 месеца
Поляци, чехи .... НЕ са с евро!!!
102
1
 
19
 
! Отговори
Утре 9:00 ЦУМ преди 3 месеца
Утре, който може и смята, че ако чакаш някой да ти "позволи" нещо или да ти даде - ще си роб, а права се извоюват и отстояват - в това число исконното си право да заявяваш позицията си (за или против - на референдума, тук говорим за правото на СУВЕРЕНА да БЪДЕ ПИТАН ... звучи безумно да се поставя под съмнение, но го правят) - пред Конституционния Съд (сградата на ЦУМ) - 9:00!
101
4
 
11
 
! Отговори
Име преди 3 месеца
До 88 123, не преминахме през лустрация и затова се случват всички изброени от Вас случки! С влизането на България в ЕЗ, БНБ ще олекне с резерва който държи. Всичко отива в ЕЦБ! БНБ умишлено проспа фалитите.