Денков няма да изтегли зам.-министрите си от кабинета

Главчев е номенклатура на ГЕРБ според Кирил Петков
Обновена: 30 мар 2024 10:36 | 30 мар 2024 10:31, Петър Бойчев
267
Денков няма да изтегли зам.-министрите си от кабинета
Снимка БГНЕС

Очаквам първо да си свърши работата - това, което е по конституция - да проведе честни избори. Това ще зависи много от състава на Министерския съвет, особено Важно е кои ще са министрите на вътрешните работи и на електронното управление.

Това заяви премиерът в оставка Николай Денков в коментар на избора на Димитър Главчев за служебен премиер от президента Румен Радев. Не го познавам лично добре, надявам се да поеме със спокойствие и достойнство задачата, която е тежка. Няма да изтегля всички зам.-министри, защото премиерът трябва да реши кой и кога може да му свърши работа, каза още Денков.

Ние през цялото време се опитваме да деполитизираме тези системи, но трябваше през цялото време да се търсят компромиси, обясни Денков на въпрос, защо ПП-ДБ да гласували за Главчев да е начело на Сметната палата. Това, което се случи - да се съгласяваме с ГЕРБ за политически лица, трябва да бъде избягвано.

С цялото ми уважение към Главчев, но той е част от номенклатурата на ГЕРБ. Така пък Кирил Петков коментира номинацията. Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ, това е негов избор, заяви съпредседателят на 'Продължаваме промяната" Кирил Петков пред медии преди началото на конгреса на формацията, който се провежда в НДК.

Сега най-важно е, че трябва да има честни избори, така че кои ще са двамата министри - на МВР и електронното управление и как ще бъдат организирани изборите, допълни Петков.

Отговорността трябва да си поеме премиерът, наши политически лица в никакъв случай няма да участват, ще следим внимателно, уточни Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от Политика
На общо събрание ПП определят кандидатите за евроизборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Денков, ако Главчев не състави правителство ще продължиш да управляваш до новия Парламент.
239
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
цъклю, съсел и киртак- вече са в историята. Запомнени с не добро!
238
0
 
1
 
! Отговори
Миш преди 3 седмици
Кокорчо не ти ли е тясно сакото. Намали от храната че като отидеш на островите ще те е срам да се съблечеш по бански .
237
0
 
1
 
! Отговори
Киро Истината преди 4 седмици
Днес по Нова Киро каза , че Гюров щял да приеме и после официално писмо на Гюров , че не може да приеме.
236
0
 
0
 
! Отговори
Груйо Михалов преди 4 седмици
Разумно решение с оглед на приемственост във власта.
235
0
 
1
 
! Отговори
а преди 4 седмици
"той е част от номенклатурата на ГЕРБ"имаш предвид на прескъпоценните ви коалиционни партньори? нешо малко раздвоение на личността съзирам, хем герб лоши, хем с тях на хорото, народа го е казал, не може хем ... в ... хем душата в рая.
234
2
 
5
 
! Отговори
Деди преди 4 седмици
Ало, Академикът, твоите министри да не са "сгодени" за теб или са твоя собстевеност? Де гиди подмолен плъх, нейдин! Всички сте в оставка, начело с тебе Така, че думата ще има новия минпред!
233
0
 
10
 
! Отговори
Идеалист преди 4 седмици
Днес БНР в централното си политически предаване "Неделя 150 "даде възможност на Кирчо Остап Бендеров да разказва обичайните си глупости. Защо трябва от моите данъци да му плащам за да слущам, как се се кани да затрие народа ни! Тези на снимката са неполитици, некултурни и много алчни!
232
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ясан Торбетосеоака. Сега всички усилия да спасим Кирето от полит инквизицията на АсанАгаСерсемПехливанНагъзанЗасран
231
2
 
9
 
! Отговори
ВонятаНареченаПарфюм преди 4 седмици
Кой изобщо пита безмолекулната валенция за замовете. Той изхвърли предишните, а сега когато е никой, абсолютно никой влезе в ролята на "Мола дугалко те длугите са се наакалиОт тях ухае на изплъзнали се чисти детски изплЪжнения"
230
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Сапунджиев ще продава сапуни на женския пазар, просто киро ще му бъде рекламно лице, кокорко ще води счетоводството.
229
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
АКАДЕМИЧЕТО СИ ВЪОБРАЗЯВА,ЧЕ Е "ФАКТОР"!!! НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА "ИЗТЕГЛИ ЗАМ-МИНИСТРИТЕ СИ" ОТ КАБИНЕТА. МОЖЕ ДА ГИ УВОЛНИ,ЗА ДА МУ ГО ВЪРНАТ В СЪДА,КОЙТО ЩЕ ГИ ВЪЗСТАНОВИ,НО Е СТРАХЛИВ КАТО УОЛТ-МИКИ,ТАКА ЧЕ ПО-ПОЛЕКО!!!...
228
1
 
18
 
! Отговори
гост преди 4 седмици
Не забравяйте , че на записите Киро казз 6-7 процента другите до 25 бяха , ала ,бала . Ще искат пак да излъжат хората , машините с специален код . Явно , че в протоколите пишат неистински цифри , които никой не проверява . Американското посолство им дава специални съвети , които използват и в други държави за да получат точните изборни резултати . Как да се справим с ТОРБИТЕ СМЕНЕНИ БЮЛЕТИНИ . Още на предните избори ГЕРБ И ППДБ НЯМАХА ИСТИНСКИ ПРОЦЕНТИ . УЖАС . ГЛАСУВАЙТЕ МАСОВО .
227
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Денков, уволнявай Калин Стоянов още днес и се опитай да реформираш МВР във времето което остава до следващ кабинет. Има смисъл!
226
2
 
18
 
! Отговори
изчезни, бе плъх преди 4 седмици
смрадлив, не си в положение да поставяш условия, сапунен мехур с простатит
225
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вашата игра приключи момчета. Последно ще ви е тоя път в парламента. Щях да предложа, да си отидете с достойнство, ама вие това го абравихте какво е, като се целунахте с Борисов и закрихте енергетиката.
224
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Все пак са по-добре от бСП, итн и ГРОБ. Със завидна преднина!
223
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
След изборите,ще престанат да се споменават доста имена! Включително и това на този случайно попаднал в " политиката", Денков!-:) Видов ден Иде!!
222
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Паветниците избраха тези шмекери и пак ще гласуват за тях.
221
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Киртаци