Денков няма да изтегли зам.-министрите си от кабинета

Главчев е номенклатура на ГЕРБ според Кирил Петков
Обновена: 30 мар 2024 10:36 | 30 мар 2024 10:31, Петър Бойчев
267
Денков няма да изтегли зам.-министрите си от кабинета
Снимка БГНЕС

Очаквам първо да си свърши работата - това, което е по конституция - да проведе честни избори. Това ще зависи много от състава на Министерския съвет, особено Важно е кои ще са министрите на вътрешните работи и на електронното управление.

Това заяви премиерът в оставка Николай Денков в коментар на избора на Димитър Главчев за служебен премиер от президента Румен Радев. Не го познавам лично добре, надявам се да поеме със спокойствие и достойнство задачата, която е тежка. Няма да изтегля всички зам.-министри, защото премиерът трябва да реши кой и кога може да му свърши работа, каза още Денков.

Ние през цялото време се опитваме да деполитизираме тези системи, но трябваше през цялото време да се търсят компромиси, обясни Денков на въпрос, защо ПП-ДБ да гласували за Главчев да е начело на Сметната палата. Това, което се случи - да се съгласяваме с ГЕРБ за политически лица, трябва да бъде избягвано.

С цялото ми уважение към Главчев, но той е част от номенклатурата на ГЕРБ. Така пък Кирил Петков коментира номинацията. Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ, това е негов избор, заяви съпредседателят на 'Продължаваме промяната" Кирил Петков пред медии преди началото на конгреса на формацията, който се провежда в НДК.

Сега най-важно е, че трябва да има честни избори, така че кои ще са двамата министри - на МВР и електронното управление и как ще бъдат организирани изборите, допълни Петков.

Отговорността трябва да си поеме премиерът, наши политически лица в никакъв случай няма да участват, ще следим внимателно, уточни Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
5
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 1 месец
До Анонимен 180 За това Украйна не бива да губи. Путин трябва да си получи заслуженото. Украинците да го напл-яскат така друг път да не напада с цел грабеж. Ху-ли-г-ан.
177
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП са олигархичен проект създаден да унищожи Борисов/ГЕРБ, не да управлява. А ДБ са бутикова столична секта, отпадъците от някогашното СДС. Куцо и кьопаво иска да управлява.
176
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това ви остана Денкич, сами да си се хвалите както през светлото минало като бабите на опашката за банани преди 1-ви май. И всички наоколо да мълчат от възпитание. Това в харвард не го учат. Възпитанието де.
175
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
178 НАТО е отбранителен военен блок. Не напада, а само се отбранява и оказва отбранителна помощ на тези, които я имат по устава му и на тези, които я поискат. Ако това засяга сигурността на страните членки
174
0
 
14
 
! Отговори
Доньо Донев преди 1 месец
Това са моите герои,ТРИМТА ГЛ У ПА ЦИ, аааа не,това са Динко, Лебеда и Со по ла от един друг култов филм Топлпо Което и да изберете няма да збъркате
173
1
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 месец
Ако щеш. Борисов ще ги изтегли след изборите.
172
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Афганистам се провалиха и какво - какво им стана. Просто се изтеглиха и толкова. И сега ще се изтеглят от Украйна и нищо няма да им стане. Става дума за САЩ. А ЕС нещата не стоят така - ЕС са бедни като мишки, нямат нищо, икономиката все повече затъва, социални и политически кризи, застаряващо население, зелени сделки, мигранти, ЛГТБ. След загубата в Украйна ЕС го чака мрачно бъдеще, ако изобщо оцелее.
171
2
 
8
 
! Отговори
георги преди 1 месец
Toя вече никой не го пита, освен кой бяхте вие г-н Сапунджиев
170
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО нпяма нито една спечелена война. Факт. Обявяват войни, но даже в Афганистан се провалиха. Те ще ни защитават, айде.
169
1
 
17
 
! Отговори
Майорс преди 1 месец
Нищо друго не може да се очаква от партията на подмяната и Дай България! Не стига че управляваха благодарение на ГЕРБ ами не идкат и да пуснат кокала! Нали по тяхно предложение се избираха кои могат да бъдат служебни премиери , тогава защо се оплакват!
168
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Освобождаването на Авдеевка оказа голямо влияние на Донецк, сега укрофашистите могат да обстрелват Донецк само с далекобойни ракети ХИМАРС, а не както преди с обикновена артилерия от която спасение няма.
167
1
 
19
 
! Отговори
Далай Лама преди 1 месец
Как да повярваш , че толкова елементарен и глупав човек е академик ??? Как ??? Татова е просто плазмодий , с очила !
166
9
 
6
 
! Отговори
Историческите корени преди 1 месец
След загубата на НАТО в Украйна САЩ се изтеглят от източна Европа и България се връща към своите исторически корени, там където беше 500 години, там където и е мястото. Вие какво си мислите, че руски ботуш ще минава Дунава и ще влиза в България? За какво и е на Русия жалката мизерна държавичка България.
165
1
 
13
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Тримата от запаса....
164
1
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Той и хитлер пускал вагнер на концлагеристите за повдигане на духа
163
1
 
14
 
! Отговори
Е,бравос преди 1 месец
Сега друг акъл му дойде! Този човек не умее да си държи на думата! То не бяха заявки,то не бяха оставки..Заявления ,тв изявления,а накрая нямало да изтегли зам.министрите?
162
1
 
6
 
! Отговори
Z преди 1 месец
А на концерта по случай 20-годишнината от влизането ни в НАТО свириха Вагнер :))))))
161
0
 
9
 
! Отговори
Дебили преди 1 месец
Проблемът не е в политиците, политиците може и да лъжат и да крадат, но може и да не лъжат и наистина да вярват в това което обещават. Проблемът е в бегедебилите, които не само вярват, но и искат без да полагат никакви усилия, да дойдат някакви прозападни политици и западът да развърже кесиите и да почне да споделя с българите богатствата които са грабили столетия наред от други страни през колониализма, и българите да живеят богато като колониалисти. Това как да се нарече - идиотщина ли, *** ли?
160
2
 
11
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Денко пръв трябва даотговаря какво е подписвал за бежанците които ще ни напьлнят от утре
159
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Публикувайте !, путинисче в болницата ли е фабриката, където го произвеждат, та там е описанието на производството..... Гнусни руски подметки