Денков няма да изтегли зам.-министрите си от кабинета

Главчев е номенклатура на ГЕРБ според Кирил Петков
Обновена: 30 мар 2024 10:36 | 30 мар 2024 10:31, Петър Бойчев
267
Денков няма да изтегли зам.-министрите си от кабинета
Снимка БГНЕС

Очаквам първо да си свърши работата - това, което е по конституция - да проведе честни избори. Това ще зависи много от състава на Министерския съвет, особено Важно е кои ще са министрите на вътрешните работи и на електронното управление.

Това заяви премиерът в оставка Николай Денков в коментар на избора на Димитър Главчев за служебен премиер от президента Румен Радев. Не го познавам лично добре, надявам се да поеме със спокойствие и достойнство задачата, която е тежка. Няма да изтегля всички зам.-министри, защото премиерът трябва да реши кой и кога може да му свърши работа, каза още Денков.

Ние през цялото време се опитваме да деполитизираме тези системи, но трябваше през цялото време да се търсят компромиси, обясни Денков на въпрос, защо ПП-ДБ да гласували за Главчев да е начело на Сметната палата. Това, което се случи - да се съгласяваме с ГЕРБ за политически лица, трябва да бъде избягвано.

С цялото ми уважение към Главчев, но той е част от номенклатурата на ГЕРБ. Така пък Кирил Петков коментира номинацията. Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ, това е негов избор, заяви съпредседателят на 'Продължаваме промяната" Кирил Петков пред медии преди началото на конгреса на формацията, който се провежда в НДК.

Сега най-важно е, че трябва да има честни избори, така че кои ще са двамата министри - на МВР и електронното управление и как ще бъдат организирани изборите, допълни Петков.

Отговорността трябва да си поеме премиерът, наши политически лица в никакъв случай няма да участват, ще следим внимателно, уточни Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
2
 
27
 
! Отговори
Служебният... преди 1 месец
...министър председател ще си назначи каквото той си желае! Тези министри ще бъдат наритани от кабинетите си с полиция!
217
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тримата от запаса. Спомените изместиха мечтите. Политиката за тях, ще е само спомен...Те са политически трупове.
216
2
 
28
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Денков, не решаваш ти и Кирчо решава Главчев и Бойко...
215
3
 
35
 
! Отговори
;;; преди 1 месец
Докога ще им гледам тъпите муцуни на тия ПП простА'цИ .Няма оттърване нямал да изтегли свърши се с вас и украинската ви сглобка.Марш на МАЙ>.... си.
214
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя и всичките измамници като него от пп направиха кинти и са сигурни, че ще им се размине това което ни причиниха. После ще кажат, че нямат никаква вина и ще ви изкарат млоумни. Ако сте против тяхната гей дружинка сте платени и кви ли не други глупости. Да видим дали ще им се размине и дали няма да ги подгонят всичките клоуни за тоталния погром и съсипия
213
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мън мън мъни, йес, йес ...всеки път като го питат нещо тоя бботтт чужденците. Докарайте и танкери с бежанци по водния Шенген. За момента през въздушния импортваме яко жихадисти. Бъдещето на бг от НПО, Киро простттееее и академика по тоалетна артия. Истински Шенген от 2035 г натам. Дотогава сме евро Руанда за без пари бухахахха
212
2
 
25
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 1 месец
МЕЖДО ДРУГОТО НАВЪН ПО ГРАДИНКИТЕ В СОФЕТО ПРЪСКАТ ЗА ВРЕДИТЕЛИ...НЕ ЗНАМ МОЛ.ЕЦА КАК Е ОЦЕЛЯЛ...ВСЪЩНОСТ ТО Е ПОСТОЯННО ТУРИСТ ПО СВЕТА....
211
1
 
13
 
! Отговори
до 201 преди 1 месец
Ти ли ще отидеш да се биеш попикан кокошкар,или дайте да дадете,а ние ще почиваме на островите като стане напечено.Как е във Украйна в момента?Бедните понасят всичко.Другите изчезнаха от страната исамо веят знамена.На фронта с тези,които не можаха по финансови причини да напуснат страната.Няма родител,горов да види детето си убито или осакатено.
210
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Народът трябва с камъни да ги изгони. Тези наглеци са вредни за България.
209
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И март месец мина...
208
10
 
3
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
След 2026 г. НАТО и ЕС шъ съ разпаднат в този си вид, в който ги знаем днес! Шъ има подобие на ЕС и Нато между някои от "старите" Западно европейски държави (не всички) и без Щатите, на тях хич няма да им е до Европъ! Съдбатъ на Източно европейските държави и особено на Балкаите е непредсказуема, без Щатите и американските бази в Косово, шиптърите шъ ядът хуркатъ! Марсианците и сърбите шъ съ обединят!
207
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нагли, нагли
206
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хиперзвукът решава всичко. Русия превъзхожда осезаемо запада в стратегическите въоръжения.
205
17
 
6
 
! Отговори
до европеецъ преди 1 месец
""""Никакъв мир няма да настъпи в източна Европа, ако НАТО се изтегли, той пу тлер това чака.""" ------ За къв си му ти и такива кът тебе на Путин, бе, канцеларско лепило??? Да тъ храни и пои, да ти възстанови икономиката, промишленоста, енергетиката, сел. стопанство, здравеопазването, а ти да го псуваш дорде си хапваш и пийваш сладко-сладко??? Иска ти съ ама нема да тъ огрей!!! Руснаците повече нема да нъ спасяват, очаквай завръщането на турската империя по нашите зими!!!!
204
3
 
17
 
! Отговори
Киро Нулата преди 1 месец
Бро кръгли нули се оказахте, ни шенген, ни евро. Смешни сте почти колкото ИТН и костя (с)
203
2
 
10
 
! Отговори
Властта е като преди 1 месец
Любовта е сладко нещо.
202
2
 
28
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 месец
Денков,този плазмен (безфигурен) елемент каза,че помощта за Украйна била на първо място,а икономиката на България била второстепенна.....Това ,ако не се лъжа е ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА!
201
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така!
200
7
 
3
 
! Отговори
Мая преди 1 месец
izvanredno mnogo me kefi denkov
199
6
 
10
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 месец
Че то кога е имало Украинска държава?