Денков няма да изтегли зам.-министрите си от кабинета

Главчев е номенклатура на ГЕРБ според Кирил Петков
Обновена: 30 мар 2024 10:36 | 30 мар 2024 10:31, Петър Бойчев
267
Денков няма да изтегли зам.-министрите си от кабинета
Снимка БГНЕС

Очаквам първо да си свърши работата - това, което е по конституция - да проведе честни избори. Това ще зависи много от състава на Министерския съвет, особено Важно е кои ще са министрите на вътрешните работи и на електронното управление.

Това заяви премиерът в оставка Николай Денков в коментар на избора на Димитър Главчев за служебен премиер от президента Румен Радев. Не го познавам лично добре, надявам се да поеме със спокойствие и достойнство задачата, която е тежка. Няма да изтегля всички зам.-министри, защото премиерът трябва да реши кой и кога може да му свърши работа, каза още Денков.

Ние през цялото време се опитваме да деполитизираме тези системи, но трябваше през цялото време да се търсят компромиси, обясни Денков на въпрос, защо ПП-ДБ да гласували за Главчев да е начело на Сметната палата. Това, което се случи - да се съгласяваме с ГЕРБ за политически лица, трябва да бъде избягвано.

С цялото ми уважение към Главчев, но той е част от номенклатурата на ГЕРБ. Така пък Кирил Петков коментира номинацията. Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ, това е негов избор, заяви съпредседателят на 'Продължаваме промяната" Кирил Петков пред медии преди началото на конгреса на формацията, който се провежда в НДК.

Сега най-важно е, че трябва да има честни избори, така че кои ще са двамата министри - на МВР и електронното управление и как ще бъдат организирани изборите, допълни Петков.

Отговорността трябва да си поеме премиерът, наши политически лица в никакъв случай няма да участват, ще следим внимателно, уточни Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
6
 
15
 
! Отговори
Според бг народ преди 1 месец
Трябва да влезем в Украйна и да я прочистим от фашизма и американския джендармеризъм. Трябва да спасим братския украински народ, иначе да средата на века няма да има украинска държава.
197
16
 
3
 
! Отговори
Европеец преди 1 месец
До 200. Глу.пак, ракети имат и другите. Никакъв мир няма да настъпи в източна Европа, ако НАТО се изтегли, той пу тлер това чака. Нали виждаш кои страни напада? А НАТО няма никакво намерение да напада просията, да си кротуват там сибирските диваци, да си живеят както искат и ако не нападат други, никой няма да им обръща внимание.
196
6
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 месец
ПП-ДБ ГЕРБ-СДС,БСП-ДПС,ИТН... Мястото ви е на 3 метра под земята!
195
2
 
20
 
! Отговори
Хах преди 1 месец
Тримата шарлатани, анти герои в най-новото време и история. Дано тоя народ, поне веднъж прояви мъдрост, когато отиде да гласува на предстоящите избори.
194
3
 
10
 
! Отговори
162 Публикувайте! преди 1 месец
В прочетения от мен материал имената на фармацевтичните компании, разработващи препарат, предизвикващ рак, са написани. Ако беше измислица, нямаше да са написани. Правилно е всички български граждани да са наясно, че западни фирми РАЗРАБОТВАТ препарати, ЗА УБИВАНЕ на населението, вкл. търговците, които ги кушуват, най-вече всички политически лица. За да са наясно какви са ни "партньорите" от НАТО и какво ни готвят.
193
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От кой кабинет няма да ги изтегли, че нещо се обърках...Той собствен кабинет ли ще си направи. Става, за затвора !
192
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия побеждава в Украйна на бойното поле, и затова трябва да се свормира активна коалиция от страните на НАТО извън устава на НАТО за петата статия и да влезем в Украйна да победим Русия.
191
5
 
6
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Интересен избор от страна на Радев-сложи най-големия гербав ид*и*о*т за премиер. То не че имаше алтернативи, ама баш тоя? Явно се бъзика със сглобкаджиите...
190
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия има Искандери, Калобре, Кинжал, Циркон, Авангард, САРМАТ, Булава и цяла гама от ракети и средства с които да унищожи и САЩ и цяла Европа. Единственото което Русия иска е НАТО да си изтегли военните структури от източна Европа, и тогава ще има мир. А тогава САЩ се ще се изнесат от източна Европа, и там ще настане голяма мизерия, в цялото ЕС ще бъде голяма мизерия, и ЕС най-вероятно ще се разпадне.
189
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За премиер има само един кандидат, за какъв избор говорят горните, самите те предложиха конституцията така да я направят, че кандидат за премиер дори да е пълен *** пак си е единственият кандидат и ако българите не искат *** за премиер,ще следва конституционна криза.
188
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой знае ли плъховете нагли животни ли са?
187
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Популярен става Вагнер-любимия композитор на Хитлер.Пускаха точно Вагнер на 20 годишнината от членството ни в НАТО..Направихне опелото на българския патриарх на гръцки език,до гробищата не намериха хубави коне .Позор!!Как никой не реагира това опело на гръцки език?Помните ли произведението на Д.Талев и виковете на младите българи,,Не искаме гръчки"и го извоюваха.Не усещате ли как затриват православието?
186
0
 
14
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Пълшокът все още си мисли, че е Някой...
185
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С назначаването на човек от Герб за премиер, Радев доказа, че много добре се разбира с Борисов, само играе роля на опозиция и формална критика. Целта им е една - заличаване на най-голямата заплаха на статуквото-ППДБ. За да може Герб и Дпс да си запазят престъпната мрежа от назначени от тях кадри в службите и да не понесат отговорност.
184
1
 
13
 
! Отговори
абе преди 1 месец
абе никой не ги пита тия хубавци, дават ли си заплатите на украйна, нали това беше повелята на киро, канадската ливада!
183
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, Русия си няма територии и богатства, и иска доминира над бедната мизерна Европа и над жалката държавичка България.
182
2
 
14
 
! Отговори
Георги преди 1 месец
Много хубава снимка ! Тия и тримата трябва да отидат в затора, заради национално предателство и груби финансови злоупотреби. Денков беше министър на образованието и сега нашите деца са функционално най-неграмотни в ЕС. Преди Асен Василев да стане финансов министър нашия дълг беше от най-малките в ЕС, той го дръпна доста напред. Кирчо дори не знам какво прави.. той е по далаверите. Уж много беше добър в хранителните добавки, всички изчезна от магазините, което той произвеждаше.
181
3
 
11
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Добрутро парапети:):):)Аз като ви разправях,че Бойко скоро пак ше ви пляска по палавите дупенца вие тук ми разтягахте локумите за разни чекмеджета,пачки,кюлчета и Бай Ставри:):):)Са кво?Пак бирите и на Орлов Мост ли отиваме да се търкаляме?:):):)кАпейки вие не се радвайте,че вашата е още по тегава:):):)Вие в една Натовска България сте едно нищо,ама нищо!Само ние от ГЕРБ на изборите ше имаме повече %%% от Възраждане и Бекапето взети заедно:):):)Шоуто на Славей няма не си заслужава коментар:):):)
180
2
 
13
 
! Отговори
да преди 1 месец
един книжен плъх, един месояден бобър, и един пухкав хамстер са се ухилили като пъпеши!
179
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
173 Ооо, колко грешиш! Русия иска да доминира в света, от самото си създаване.