Внезапна мащабна проверка на бойната готовност на армията на Русия

В близките месеци да се състоят повече от 4000 военни маневри
7 апр 2021 13:03, Елка Василева
108
Внезапна мащабна проверка на бойната готовност на армията на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

На фона на изострянето на конфликта в Югоизточна Украйна в Русия започна проверка на бойната готовност на въоръжените сили.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу уточни, че мащабните учения са планови, предаде БНР.

В съответствие с плана за подготовка в органите на военното управление, съединенията и войсковите части започнаха контролни проверки, каза Шойгу.

Още по темата
Войските излязоха на всички полигони за провеждането на тактически, тактико-специални и двустранни учения.

Очаква се в близките месеци да се състоят повече от 4000 военни маневри с различен мащаб във всички военни окръзи на Русия.

Основните учения са планирани на полигоните „Цугол“ и „Сергеевски“ в Източния военен окръг.

През март в Крим се състояха мащабни учения на въздушно-десантните войски. На полуострова бяха прехвърлени 350 000 военнослужещи, бойни машини и военно-транспортни самолети ИЛ-76МД.

Струпването на руски войски в близост до границата с Украйна предизвика безпокойство в Киев и в столиците на западните държави.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
19
 
! Отговори
Подлеций преди 3 години
До ГогоТи да не бъркаш Германия с СССР. Тези като теб,мили Гого,ще имат възможността да видят руското знаме да се вее над Капитолия. Аз вече го видях над Бундестага.
7
28
 
5
 
! Отговори
гого преди 3 години
До ПодлецийАко не бяха заграбили територията на Украйна, в противоречие на подписаният от тях договор през 1994, ако не подклаждаха нови войни в източна Украйна за да заграбят още територии, ако не беха окупирали части от Грузия и Молдова, ако не дрънчаха ежедневно оръжие в Северният океан, ако не заплашваха ежедневно с мръсни бомби крайбрежието на други държави, всичко в района щеше да е спокойно и тихо
6
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се започва война по руски образец. В главата на Путин откакто е на власт е териториалното разширяване на Русия до границите на СССР и по възможност повече. Очаква се военно превземане на Украйна, Приднестровието, Грузия и невоенно присъединяване на Армения, Молдова, Белорус на този етап. След това Литва, Латвия, Естония, България, Сърбия и Македония.
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гогоСлаб 2 по история !
4
4
 
4
 
! Отговори
А ние тука преди 3 години
избори правиме... па някои и избори след избори искат до пълна победа...смятай колко им е акъла.
3
4
 
40
 
! Отговори
Подлеций преди 3 години
А струпването на войските на САЩ и НАТО край границата на Русия би трябвало да накара руското правителство да подскача от радост. Така ли мислят западняците?
2
41
 
7
 
! Отговори
гого преди 3 години
Тази държава подпали Втората световна война, ще подпали и Третата с безкрайните си имперски амбиции, от Северният океан до заграбените територии около Черно море
1
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крим наш, сега и Донбас наш. Сатанато в батака с двата крака.