Генерална репетиция за Деня на победата

Подготовката за празника тече в цялата страна
7 май 2021 20:57, Петя Славова
62

Русия се готви да отбележи Деня на победата - 9 май. В Москва се проведе генерална репетеция за парада. Над 12 000 военнослужещи и 190 единици военна техника, самолети и хеликоптери участваха в репетицията на Червения площад. Подготовката за празника тече в цялата страна, предава Bulgaria ON AIR.

76 самолета и хеликоптера прелетяха над Москва днес. А броят им не е случаен - така се отбелязва 76-ата годишнина от победата във Великата отечетствена война - на Съветския съюз над Третия райх.

За първи път тази година въздушната част на парада ще бъде открита от три тежки транспортни хеликоптера Ми-26, последвани от Ми-8, Ми-35 и Ка-52.

"Пилотите винаги са готови. А в момента се подготвяме за нови самолети, надяваме се, че в следващите година-две ще получим МИГ-35", каза командир от "Стрижи Василий Дудников.

Всички над 12 000 участници в парада са се ваксинирали доброволно срещу коронавируса. За първи път зенитно-ракетните системи S-400 Triumph ще участват в парада. Най-новият Су-35 също беше показан за първи път. Сред бронираните машини, които минаха по Червения площад днес, са танковете Т-14 "Армата", признати за едни от най-мощните в света.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
2
 
! Отговори
руснаците са безсрам преди 2 години
да вземат да изкарат изсъхналата мумия на сифилистика Ленин от мавзолея и да издигнат огромен паметник на САЩ - американските капиталисти спонсоритраха преврата от 1917 г. и вкараха огромни пари в икономиката на недоразумението СССР, а когато Хитлер ги подкара американците изхранваха руското население в продължение на години - храни, медикаменти, самолети, камиони, технологии и какво ли не. Сега руските *** да целуват краката на Чичо Сам защото без САЩ през 2СВ Русия нямаше да я има днес.
45
2
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
До Анонимен 4827 000 000 загинали основателна причина ли е парадът на 9 май да най-важното събитие?
44
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
До АналлизаторПропускаш предателя Горбачов,който започна да руши държавата си отвътре,и то по чуждо внушение.
43
2
 
5
 
! Отговори
Аналлизатор преди 2 години
Тук някои хора се изпразват в екстаз,че Западът е победил СССР все едно те имат някяква заслуга за това.СССр Се скапа поради войната в Авганистан над 20млрд долара за 10 години загуби и атомната експлозия в Чернобил над 30млрд долара загуби. по цени към 1986г.Отделно издържаха целия Соцлагер,включително и нас.СаЩ ни карат насила да си създаваме врагове,което е изцяло в техен интерес,но не и наш,
42
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко зле трябва да си,след като парадът е най-важното събитие за годината.Няма спасение за тези хора
41
1
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
До победатаМного гледаш фантастика.
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да не падне китайската ракета наблизо! Китайците изпуснали някаква ракета, тежи 22 тона, очаква се да падне на Земята тези дни. Много взеха да се изпускат нещо. Вируси, ракети ...
39
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо парад по-добре да направят помен за тези 34 милиона загинали през войната!По-човешко ще е!
38
9
 
6
 
! Отговори
РУСКИ ТОВАРИЩИ преди 2 години
И СССР БЕШЕ ВЕЛИК И НЕПОБЕДИМ.....ПЪК ЗАПАДА ГИ РАЗМАЗА БЕЗ НИТО ЕДИН ИЗСТРЕЛ
37
8
 
6
 
! Отговори
РУСКИ ТОВАРИЩИ преди 2 години
ПОНЕ ЕДИН АВТОМОБИЛ КАТО ХОРАТА ДА БЯХА НАПРАВИЛИ......
36
8
 
6
 
! Отговори
РУСКИ ТОВАРИЩИ преди 2 години
ТЕ И ПО ВРЕМЕТО НА СССР ПРАВЕХА ПАРАДИ И СЕ МИСЛЕХА ЗА НЕПОБЕДИМИ...ПЪК СЕ СГРОМОЛЯСАХА КАТО СТОЙ ТА ГЛЕДАЙ
35
4
 
13
 
! Отговори
Това е парад, преди 2 години
а ние с два самолета правихме панаир. А онези смешници, които искаха да превземат кораб, не можеха и равновесие да пазят, вървяха по палубата като пияни, смях се като на цирк, пълна трагедия, по добре да нямаме такава армия.
34
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До победатаАми морските битки на САЩ с Япония и атомните бомби не решиха ли края на войната?Храните, водката,горивото,оръжието,дрехите и т.н. които САЩ и съюзниците даваха?
33
12
 
10
 
! Отговори
победата преди 2 години
Танковете Т-34 с американски двигатели,радиостанции, куполи и гориво, водка......Самолетите с английски Ролс-роис двигатели
32
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли някой да посочи ЕДИН приятел на Русия?Не може.Защото на всички винаги им забиват нож в гърба.
31
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в оръжията не са добри.Каквото могат само копирано е от западни технологии.З00 завода откраднаха от Германия през войната и ги занесоха в СССР, заедно с персонала и специалстите.Ама те измряха и сега нищо ново вече не могат да измислят.Ако могат отнякъде да откраднат и толкоз.И копирането им е некадърно.
30
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на братушките!
29
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дааа! Това те могат! Но до направят свестен домакински уред за жена ти! Това не могат!Опитват се от времето на Петър Първи, но не могат!Много са добри в оръжията!И в плашенето!Криминалс?
28
4
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До SSПРЯК сблъсък на НАТО с Русия е невъзможен.. Не са толкова гламави тия от Алианса ,че да решат да се самоликвидират...Но иначе може да запалят някой конфликт "на прага ни"..И да ни поопържат..
27
6
 
20
 
! Отговори
SS преди 2 години
Молете се да не ескалира ситуацията в Украйна. И да не избухне война NATO-Русия. Ние тук ще го отнесем най много.Тогава разни патриоти,демократи всичко ще нацапа гащите. Защото едно е да се правиш на някакъв друго е когато загърмят минометите и бомбите.