300 долара за европейски сертификат от тъмния интернет

Приема си плащане и във всякаква криптовалута
1 ное 2021 20:48, Нели Христова
55
300 долара за европейски сертификат от тъмния интернет
Снимка: БГНЕС

Европейски електронни ваксинационни сертификати за COVID-19 се предлагат за продажба в даркнет на средна цена от 300 долара, съобщи водещата руска компания за киберсигурност и антивирусна защита „Лаборатория Каперски“.

Лабораторията е проучила няколко “сенчести“ сайта и е открила оферти за продажба на електронни сертификати за ваксина срещу COVID-19 от европейски тип. „Документът в обявите се предлага средно за 300 долара", се казва в изявление на компанията.

В офертите се посочва, че се приема плащане и във всякаква криптовалута. Потребителите могат да изберат страната на ваксиниране и производителя на ваксината - AstraZeneca, Pfizer, Johnson & Johnson или Moderna. Твърди се, че сертификатът е издаван в една от страните от Източна Европа и може да бъде проверен с помощта на официални приложения като CovPass, CovidCheck, Corona-Warn.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да,ни не разбрахме що че продават е долари в ЕС като имат евро ,)
39
1
 
2
 
! Отговори
Праведен преди 2 години
А, Кирчо-мошеника, кога !
38
6
 
4
 
! Отговори
Интернетаджиев преди 2 години
Добре е да се поразгледат уебстраниците на Стейт Департмънт, ФБР, Европол и Интрпол, за да се научи как завършва пътуването по света с фалш сертификати. Наздраве!
37
0
 
4
 
! Отговори
До ! преди 2 години
Правилно. В "дарк нет" се влиза САМО чрез търсачката Ahmia и браузър Tor. Иначе таратанци Дарк Нет. Нещо не е у ред с българите "хакери" в България.
36
0
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Точно така издават сертификатите от NHS.GOV. Няма как да объркаш уебстраницата. Lol Така е и в САЩ, но форумните бойци откъде да знаят, като не са си мърдали дирниците от табуретките. Освен това трябва да си изключително ***, за да впишеш домашния си адрес в интернет банкирането. За тази цел има oфиси setup, но и това не е в периметъра на нолиджа на нашего брата. И още колко бели петна в познанията за Запада има... С лопата да ринеш... ;)
35
0
 
0
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
ехее така ли било на Запад бе? ти ги уби бе!
34
0
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Вие май сте от тези, дето си увиват банковите карти в кухненско фолио.
33
0
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Като си давате личните данни да ви направят фалшив сертификат, нали знаете, че с ЕГНто и имената ви могат доста неща да направят ----///---- Сериозно ли? И какво могат да направят с имената и ЕГН-то ми, които са публична тайна?
32
2
 
2
 
! Отговори
:) преди 2 години
"Твърди се, че сертификатът е издаван в една от страните от Източна Европа и може да бъде проверен с помощта на официални приложения..." ЗАЛАГАМ НА ***!
31
3
 
3
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
И кво е туй dark web. Къде го пише в учебниците по tcp ip . Само измислици. И крипто валута се намира навсякъде . Кракен бинанс . Елементарно е.
30
6
 
4
 
! Отговори
Гном преди 2 години
Спокоен съм с такива статии, защото тези които не се вксинирани тук са толкова конспиративни, че не плащат с карта в интернет. А в Dark WEB е още по-сложно, плаща се в крипто (на стойност 300 долара). Страх ги е в градския с новата система за плащане с дебитна карта, за да не им източат парите, камо ли в дарк уеб, където нямаш никаква защита.
29
7
 
6
 
! Отговори
lol до 16 сертифицир преди 2 години
Ей сертифицирания "на запад", даваш ли си сметка в какъв диджитъл Биг Брадър си се набутал, след като са ти изискали всички лични данни и видео селфи??? Или от миене на чинии мозъкът ти е деградирал съвсем и се хвалиш, как си се набутал...т.е. сертифицирал???
28
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антитела! Това се образува след ваксината.
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
34 аз също се питам как за Бога ще разберат ако сертификата е издаден по надлежния ред, но вместо ваксина е сложен физиологичен разтвор? Как разбират това? Явно има нещо във ваксината, което индикира. И въпросът е какво е то?
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махнете тая тотална фашистка глупост от България. Рано или късно ще я махнат и от света, защото освен че е дискриминационна е и опасна. Хора със сертификат се разболяват и разнасят, но де факто ги пускат на всякъде. Сертификата ще донесе временно облекчение от 2-3 месеца и после ще е още по-зле. Но като не слушате, строшете си главите.
25
4
 
18
 
! Отговори
zlobarq преди 2 години
До 10. За да те хванат на скенер нали се сещаш, че " ваксината" не е само ваксина...
24
3
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Като си давате личните данни да ви направят фалшив сертификат, нали знаете, че с ЕГНто и имената ви могат доста неща да направят. Не, че нещо, вие си знаете. Накрая ако ви дадат бял лист да се подпишете, веднага го направете, без да се замисляте. Някой ден да не се окажете с източени банкови сметки и продаден апартамент, без да сте го продавали? Нали знаете, че и бърз кредит могат да теглят с личните ви данни?
23
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече от половината у нас издадени сертификати са фалшиви. И това е супер ноеина. Ще оцелеем.
22
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда. С глупостта не можеш да спориш. Антиваксъри...
21
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам нищо против да одрусат антиваксърите с 300 евро и накрая да се заразят и да пукнат :)