Навални призова руснаците да продължат мирните протести

Антивоенните настроения само щели да се засилват
Обновена: 8 мар 2022 16:06 | 8 мар 2022 16:04, Елка Василева
39
Навални призова руснаците да продължат мирните протести
Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на руската опозиция Алексей Навални призова днес руснаците да продължат мирните демонстрации срещу войната в Украйна въпреки забраните, предаде Франс прес.

Още по темата
"Антивоенните настроения в обществото само ще се засилват. По тази причина демонстрациите срещу войната не трябва да спират, независимо от обстоятелствата", заяви Навални в Туитър.

Според опозиционера руското общество клони към това да се противопостави на войната в Украйна и "Кремъл вижда тази динамика, което е и причина за нервността му и за отчаяните му опити да приключи тази военна кампания възможно най-бързо".

Навални, който е в затвора вече повече от година, е категорично против военната интервенция на Русия в Украйна, отбелязва Франс прес.

Въпреки риска от затвор от началото на офанзивата всеки ден има протестни прояви в Русия.

В неделя бяха арестувани над 5000 демонстранти, около 2300 от които - в Москва, припомня Франс прес, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали в Русия нямало ДЕМОКРАЦИЯ , и нищо друго освен Путин - КАК така стана , че Навални дето е толкова опасен за " диктатора ЧУДОВИЩЕ" му разрешават да ПРИЗОВАВА към бунтове и протести ????? Хайде някой демократ от привържениците на Байдън тук да ни обясни и да ни каже как някой политически затворник има достъп да призовава към протести и то във "варваската" Русия ??? ВИЖДАТЕ ЛИ КАК САМИ СЕ ИЗЛАГАТЕ С ПРОГАНДНИТЕ СИ ГЛУПОСТИ - добре че има прости наивници да Ви вярват !
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
навални с доларите които си получил семейството на запад е много добре , стига си дрънкал глупости
34
0
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
Поредният накълвал се с евтина зоб.В САЩ може пред Белия Дом да скандираш долу Президента (който и да е той), а я пробвай в Рус същото сега. Това със затворника е "Большой Татр".Спомних си една стара шега: Спорят руснак и американец относно свободата на словото. Американецът: В САЩ мога винаги да извикам "Долу Рейгън". Руснакът: Че то и аз мога директно на Червения Площад да извикам "Долу Рейгън".
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте каква демокрация има в Русия и сравнете със САЩ. Навални е в затвора и може да публикува в Туитър. За разлика от него Тръмп беше президент и не можеше да публикува в Туитър. Значи затворниците в Русия си позволяват неща, които не могат да правят дори американските президенти.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото и парадоксално да звучи, този е изкуствено създаден "опозиционер" от П-тиновата клика, за да бъде контролиран. И вълкът сит, и агнето цяло.Ако беше истински такъв, отдавна нямаше да е жив.
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснак гледай теб да не обърснат.Смешен си с тази буквичка.Ще ти я нахакат от зад.В БГ ума Русофили,но вярвай тук стават всеки ден по-малко.Има промити мозъци,но катоюсе замислят,че и у нас може да стане като в Украина,ще те търсят всички 100% Българи,за да ри вкарат тази буква от зад.
30
3
 
6
 
! Отговори
Руснак Z преди 2 години
В Европа са чували за Навални много повече отколкото в Русия. Eдинствения Западен агент от Руските политици и никой не го бръска за слива в Русия. И на двете кандидатури които се яви имаше по 1-2 %
29
5
 
6
 
! Отговори
Бай 100ян преди 2 години
От Къде е призовал Навални.От Тъмницата в която е набутан като краставо магаре . Смешни станахте с тая пропаганда!!!В интернет Има Live камери които денонощно предават от центъра на Москва . Няма никакви протести!!!
28
0
 
1
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До vlady; Това е в основата на съвременната цивилизация. Всичко което виждаш около себе си е тук защото с векове човечеството е надгражало върху по рано открити неща. Ако не беше така днес щяхме да сме в каменната ера, все още. Например парната машина е открита в древна Елада. Обаче никой не я е повторил, или развил. Бетона е открит в древен Рим ползван е но никои не е повторил. Ако бяха може би нямаше да има тъмни векове а ние днес щяхме да сме космическа цивилизация. Надявам се разбираш ...
27
2
 
4
 
! Отговори
vlady преди 2 години
До Я, па ЯИзследването на фашизма на покойния проф. Желев е по методиката на научната компилация - събрал е куп книги, преписал е от всяка по нещо и така е създал важен научен труд. Научната компилация е популярен и ефективен метод за провеждане на научно изследване.
26
1
 
2
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
До Дървен Шоп; Не, че нещо ... Обаче, всеки който се радва на нечие нещастие или на нечия смърт е психично болен. Човек с ментални проблеми. Емпатията е закодирана в гените на почти всички хора, а който не е способен на емпатия или даже по лошо, изпитва удоволствие и злорадства заради нещастието на друг човек или даже животно е или завършен социопат или психопат. Такива хора се привличат едни други и не е чудно, че Путин има последователи, ако ме разбираш правилно.
25
8
 
9
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Русия днес, а и от доста време изпълнява много точно и стриктно постулатите за фашистка държава. Желю Желев беше пророк с книгата си "Фашизма". Всяка диктатура рано или късно се изражда във фашизъм. Следващото което я чака Русия и горките и нещастни хора живеещи там е гражданска война. Да се надяваме, че тя ще им донесе свобода и демокрация, каквато в тази държава никога не е имало.
24
0
 
2
 
! Отговори
На картиката: преди 2 години
Преместват опозицията да я видят и в други квартали. Обаче мисирките отстрани ме кефят! Се едно са на скучна, монотонна работа. :):)
23
0
 
1
 
! Отговори
? преди 2 години
Един reminder, дъщеря му в ЕП (тогава за първи път чух да има дъшеря и то голяма), и Украинските ЕП-та Станишев и Йолена (Йетел), ще повърнаСори ама тоя е вече ЕП платен
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Невален в затвора .Тоя се върна да се прави на герой и сега е невален в затвора .
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навални никога не се е изказал против руската инвазия в Крим, въпреки, че е 50%украйнец.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в мордор едиственото ти право е да ръкопляскаш на бащицата по кимченунТВ
19
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
хм!......Ега ти панделата !...Уж та капладисват,обаче можеш да си чатиш и в Туитър,и в Сураттефтера...пардон,в "Метасуперсвръхвселената"..А ако некой е гледал "Операция и" може и да си спомни какво каза оня-"престъпника":..-"Кто не работает,тот и ест!..Учис,студент!"..Но,"ЛУКСОЗНИ" пандели има навсякъде по света...Има много описани случаи,в които "задържаните" ползват тв,интернет,доставят им храна от шикарни ресторанти,допускат да "удовлетворят мъжките си нужди" с платени "служителки"..Да ти се
18
3
 
9
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Навални е достоен ученик и последовател на Елцин и мечтае да пропие Русия докрай по стъпките на своя учител. Не му е лесно без пиячка, постоянно има абстиненция.
17
11
 
4
 
! Отговори
то е ясно преди 2 години
Навални ще е президент след руската пролет