Русия доставя газ само в рубли, ако страните са неприятелски

Путин с набор от мерки
23 мар 2022 18:00, Петя Славова
386
Русия доставя газ само в рубли, ако страните са неприятелски
Снимка: БГНЕС

Русия отказва да приема от окачествените от нея страни като "неприятелски" И плащания за доставки на природен газ в чуждестранна валута, включително долари и евро, и ще премине към плащания в рубли. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с правителството, цитиран от ТАСС.

Още по темата

"Реших в най-кратки срокове да приложа набор от мерки за прехвърляне на плащането - нека започнем с това - за нашия природен газ, доставян на така наречените неприятелски страни, в руски рубли", посочи той.

Затова, обясни Путин, се планира Русия да се откаже от всички „компрометирани“ валути при такива плащания, предава БГНЕС.

Президентът отбеляза, че Русия ще продължи да доставя газ на други страни в съответствие с обемите и цените, определени в сключените по-рано договори.

"Бих искал да подчертая, че Русия безусловно ще продължи да доставя природен газ в съответствие с обемите и цените, както и с принципите на ценообразуване, определени в сключените по-рано договори", каза той.

Президентът добави, че чуждестранните потребители трябва да могат да извършват необходимите операции, след като Русия конвертира в рубли плащанията за газ от неприятелски страни. Държавният глава подчерта, че бъдещите промени в газовите договори с неприятелските държави ще засегнат само валутата на плащане - тя ще бъде променена на руска рубла.

"Искам от правителството да предостави съответна директива на "Газпром" да направи промени в съществуващите договори. В същото време на всички чуждестранни потребители трябва да се даде възможност да извършват необходимите трансакции", нареди Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


386
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
263
17
 
13
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Само дето путлера не смее да се изцепи колко му струва загубите човешки, материални, коити ежечастно търпи в Украйна, нали крепостниците плащат а това е без значение за психопата!
262
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антоним 330.ми излез някаде бе брат. Може и да прогледнеш и да видиш че няма как да не те интересува и с позиция ясно!!! -можеш да заставаш само ако си някой. А и кой те брсне за нещо-Европа, НАТО или може би Русия. Ххх
261
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще бягам.Писна ми от плоскомислието ти.Все едни и същи коментари правиш на всички теми и се пробваш да подвеждаш хората да мислят по друг начин.Все ти чета глупостите за путинофилите,а ти си просто един путкофоб.Някакъв малък *** и чак пяна ти капе от устата.Ще дава наклон на мисленето някакво наркотизирано лапе.Нали си наркоман и си защитаваш идола си Зеленски.
260
1
 
1
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
До антоним 320.Бегай ти. Друго не оснава
259
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извън България не мисля да ходя и не съм ходил никога.Верно нямам пари.Едвам сметките си плащам.Затова тея глупости да сме минавали на други по-скъпи източници на газ не ми харесват.Тука някакви лапета,които ни са работили,ни сметки са плащали,ни са гладували ще ми дават наклон!Не ме интересува защо Русия и Украйна се бият.Явно има защо.По-важно ми е нас да не закачат и да не ни се отразява!Ясно?!
258
13
 
7
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
А лаборатории естествено че ще имат ти какво очакваш. Русия да не би да няма такива. А и за това как рус са спасили света не ми говори моля те че видяхме всички как продължава да спасява Украйна от нацисти.
257
0
 
0
 
! Отговори
Ало Ало преди 2 години
До 319.що за мириса ли ти
256
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1 рубла ще стане 1000 $ ил и 960 евра.
255
4
 
7
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
До антоним 315.Ти за моите сметки Рашко не мисли. Помисли за своите че си с на гол гз чифте пищови и за това ходиш да работиш по Европа та. Ми ходи в Русия та. Там размитат и те чакат. И в рубли плащат. Не чакай а използвай докато е промото
254
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами в ЕС ще трябва да търсят рубли. А Русия къде да продава за долари, ако иска. Трябваше да купувате овреме рубли, уважаеми панелни атлантици:)))
253
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този човек мозъка му е спрял в детските години на приятели и врагове дали акълът му не си мисли че играе компютърна игра?
252
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво му е да плаща дълговете?Ще национализира предприятията и ще засили вътрешното производство.Външните инвенститори се изнесоха така или иначе.Китай може да вземе някои предприятия и с нея да си правят само търговия.
251
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ще закопае Русия по-бързо от всички санкции. Дори и войната не може да прични толкова много щети на Русия, колкото Путин може.
250
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако нямаш рубли няма гас. САЩ няма да могат да печатат $ хартия/
249
12
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Путлерасите са изпаднали в радостна истерия от шахматните ходове на "гениалния психопат"! Не забравяйте обаче, че през България преминава газопровода за Сърбия и Унгария. Б, лгария веднага ще поиска да и се заплаща в левове а курса лев/рубла ще определя сама. Също така ще вдигне и цената на транзита!
248
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха. Този направо счупи тъпометъра. Току що затвори може би единствения останал начин на Русия да се сдобие с валута, защото плащанията към външния и дълг са във валута, а не в рубли. По-глупаво решение не съм чувал от Путин, откакто обяви че ще напада Украйна.
247
5
 
3
 
! Отговори
Ало Ало преди 2 години
Тук нощен ястреб. Путин каза че когато 1 рубла стане 2 долара всички БГ агенти лоялни на режима в Москва ще могат да обменят левове те си без комисион. Декларация за произхода на средствата нямало да е нужна.
246
6
 
7
 
! Отговори
Булгаргаззз0 преди 2 години
А с тоалетна хартия може ли че е по мека!
245
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Туй на трансфера не се отразява щото банката извършваща превода отчита курса за деня при обмяна валутите и преводната сума се фиксира в двете финансови единици на отговарящите съответстващи една на друга суми по курса на деня и както преди всяка от двете страни ще има на сметка в банка сума от отсрещната страна на сделката в тяхна валута,ако на някоя от страните не им харесва курса международен на валутите с претенции за неправилно изчисление ще трябва да се обръща към бюрото за регулирането им.
244
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не беше Русия щяха още болести да плъзнат от био лабораториите в Украйна.Украйна ли ще ми плаща сметките?