Столтенберг: В "критична фаза" е войната между Русия и Украйна

Според него не трябва да отслабва солидарността на Запада
10 сеп 2022 14:05, Петя Славова
292
Столтенберг: В  "критична фаза" е войната между Русия и Украйна
Снимка: БГНЕС

Войната на Русия в Украйна навлиза в "критична фаза", благодарение на украинската контраофанзива, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от ДПА.

Още по темата

"Украинските сили съумяха да възпрат офанзивата на Москва в Донбас, удариха зад руските линии и си възвърнаха територия", коментира той на съвместна пресконференция в Брюксел с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън.

"Само през последните няколко дни виждахме ново напредване както на юг в Херсон, така и на изток в региона на Харков", добави той. По думите му това показва "храбростта, уменията и решимостта" на украинските сили, а също, че "нашата подкрепа променя нещата на бойното поле всеки ден".

Според Столтенберг солидарността на Запада към Украйна не трябва да отслабва, въпреки енергийната криза и повишаването на разходите за живот, пише БТА.

"Цената, която плащаме, се измерва в пари, докато цената, която украинците плащат, се измерва с живот", подчерта той и допълни, че "всички ние ще платим много по-висока цена, ако Русия и други авторитарни режими видят, че агресията им бива възнаградена".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
1
 
6
 
! Отговори
Рамзан преди 1 година
Май Столтенберг навлиза в критическа ... фаза дъ он ха ха ха ха ха
232
1
 
7
 
! Отговори
Щирлиц(таен агент) преди 1 година
Над 400 000 са вече загиналите уккраинци.Какво иска зЕЛЕНСКИ?Като тръгне руснакът,няма кой да го спре.Наследниците на Хитлер много,ама много добре знаят това.
231
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колективният запад дружно удари русняците, защото са си го заслужили.
230
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малка поправка-войната не е между Русия и Украйна, а между Русия и колективния" запад. Ако беше само между Русия и Украйна, отдавна да е приключила със сключване на мир. Но вие въоръжавате украинците до зъби, нахъсвате ги, пращате наемници, инструктори и какво ли не, за да удържите високата смъртност сред украинския народ. А сега Зеленски мобилизира хора направо от бароветеи плажовете и ги праща на фронта без всякаква военна подготовка. Просто пушечно месо. Да се имитира масовка и мощ.
229
4
 
9
 
! Отговори
L. преди 1 година
Ще цитирам капитан Ханс Геринг от "Ало-ало" - "Да му вярваш на тоя, трябва да си пълен ***-шаран!" Имаше предвид Гьоринг, ама и Столтенберг не е по-назад.
228
8
 
9
 
! Отговори
тя преди 1 година
А бе амориканско ----, много ти е кеф от тая война ,която подкрепяш с много оръжие и после да слажиш ръка върху Украйва !
227
1
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До ИСТОРИЧЕСКО ПРАВИЛО: И колко пъти се е случило това?
226
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друго е да си дал "взятка" демек подкуп на границата и да се печеш на Сольничной берег, а бг да плаща.
225
5
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Този *** насъскваше Украйна и е една от причнигте за войната.
224
7
 
8
 
! Отговори
Жужа Вова преди 1 година
Абе друго си е да си джудже и да живееш в бункер. Нема такъв лукс.
223
1
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Активист БСП(к) "както шперплатовите Армати. Въздух под налягане... разконсервират Т-62 модел 1962, пълна скръб. ЕХ ЧУКЧА ДИВАНЕН ЕКСПЕРТ ГЕНЕРАЛ!!! Т-62М(1975) и с лазерен далекомер и с управляеми снаряди изстрелвани през цефта се предава на ЛНР и ДНР. Както знаем 95% от всички задачи пред танковете са да бъдат бронирана първоешелонна артилерия на пехотата. В тази си Функция И Т-62 и Армата имат практически еднаква ефективност. Армата просто ще е по защитена/устойчива на огъня от противника.
222
5
 
7
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Анонимен "Искам да съм оптимист като боби, но не ми е възможно! Как го правиш?" Задай си въпроса в какъв ЛОГИСТИЧЕН АД се намира в момента ВСУ? Дори само това означава че РФ с тяхната унифицирана Логистика ще спечели само като ресурсна база Ще кажете че РФ спрямо западния промишлен потенциал е несравним - ДА И НЕ Любимия ми пример Една ракета Джавелин 180000$ на пазара, Една РФ ракета Корнет 10000$ - САЩ и НАТО купуват всичко на пазарна цена РФ завод произвежда за ВСРФ НА ПРОИЗВОДСТВЕНА 2000$
221
3
 
10
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Какво ще стане след това 1. Херсон Когато РФ тръгне да завзема Одеса територията ще бъде превзета отово може и по-рано защото това е една мишеловка отстрелвана от Руската артилерия. 2. Харков В момента се сменя Командване "запад" в РФ армия. Ще излезнат с нов план и тактика от началото на конфликта 3 пъти вече го правиха 3. Донецк това не се споменава в нашите медии Руското нстъпление не е прекъсвало. Но заради Харков ще се промени със сигурност скоро. Както се казва Живеем в Интересни Времена!!
220
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да съм оптимист като боби, но не ми е възможно! Как го правиш?
219
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Чета коментари да се смея ли да плача ли? 1. При първото наистина голямо настъпление на ВСУ с локално превъзходство 6:1 и Херсон и Харков как се държи РФ армия? Стой вкопай се в земята и "нито качка назад"? ГЛУПОСТИ направи най-Умното: Унищожи колкото можеш повече противникови военни и организирано отстъпи. 2. Херсон ВСУ заложи на бронетехника и загуби ВСРФ ожъна над 300 танка и над 800 бронемашини настъплението спря 3. Харков ВСУ заложи на мобилни групи дори без броня. Огромни загуби но спечели
218
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не говорим че работните места за беге гражданите са по квоти вместо по образование и квалификация.
217
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко българи нямат здравна осигуровка може би половин милион ако не и много повече но бежанците имат. Ако бяха потърсили работа и работа щяха да им дадат.
216
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямаше подкрепа за българския народ например ако съпоставим подкрепата за пострадалите от природните бедствия спрямо специалната подкрепа за бежанците. Ами военните заводи изкараха толкова пари да продават оръжие срещу Русия ами помогнаха ли с тия пари на бедстващите всъщите тия региони. Сега спечелихте войната но сме щели да стоим на тъмно видях заглавие за топлото и студеното нищо не казват. То по почивните станции е топло и уютно. В джиповете също.
215
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сорросоидните *** изговориха за всичките тия месеци стотици и хиляди убидни квалификации спрямо руския народ и сега изведнъж сменили плочата и започват "колко още да страда изстрадалия руски народ.." Това е лицемерно като знам как са го наричали дори по медиите. Медиите водят безобразна пропаганда срещу Русия и нейния народ от години. Срамувам се от тази политика на властимащите
214
10
 
14
 
! Отговори
Кукушенков преди 1 година
Руската Армия провежда отрицателно настъпление!