Пригожин в морга, пълна с войници на "Вагнер": Довиждане, момчета, честита Нова година!

Магнатът категоричен - дори бойците без крайници остават на фронта
4 яну 2023 18:23, Нели Христова
239
Пригожин в морга, пълна с войници на "Вагнер": Довиждане, момчета, честита Нова година!
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на частната армия на Русия "Вагнер" наблюдаваше безучастно как падналите му бойци бяха подредени в черни чували за трупове в мрачна импровизирана морга в източна Украйна.

"Договорете им изтекоха. Те ще се приберат другата седмица. Те загинаха героично на фронта", каза Евгений Пригожин, свързан с Кремъл магнат, който контролира частната паравоенна група, във видео, публикувано в социалните мрежи.

След това Пригожин гледа как още телата се товарят от камиони на носилки. "Довиждане, момчета. Честита Нова година!" казва той.

Пригожин беше на посещение на фронтовата линия в Бахмут, град в източна Украйна, който е бил свидетел на едни от най-кървавите боеве. "Така Пригожин изпраща своите членове на "Вагнер", написа в Twitter Антон Геращенко, съветник на украинския вътрешен министър. "Те просто ги хвърлят един върху друг в черни торби, като боклук."

Въпреки това, че Бахмут е с малко стратегическо значение, Русия е пожертвала огромен брой войски във все още неуспешен опит да превземе града. "Всички искат да знаят кога ще превземем Бахмут", казва Пригожин пред държавните медии. "Но всяка къща се превърна в крепост. Нашите момчета понякога се бият повече от ден за една къща. Други се бият със седмици за една къща. На всеки десет метра има отбранителна линия."

Британското министерство на отбраната съобщи вчера, че Украйна е изпратила подкрепление в региона и е малко вероятно Русия скоро да направи някакъв пробив в Бахмут. "И двете страни са понесли големи загуби", казаха от Министерството на отбраната.

Бахмут е опустошен от боевете и по-малко от 10 000 души от предвоенното население от 70 000 живеят в разрушения град, някога известен със своите пенливи вина. Смята се, че Пригожин, който е лежал девети години в съветски затвор за грабеж, иска да плени града, за да засили влиянието си в Москва. Някои анализатори твърдят, че шефът на "Вагнер" може да има амбиции да наследи президента Путин.

Пригожин открито е вербувал затворници от руски затвори за войната в Украйна, като им предложи свободата си в замяна на шестмесечно дежурство. Смята се, че до 35 000 осъдени са приели предложението му. Руското законодателство не позволява затворниците да бъдат амнистирани в замяна на военна служба.

В отделно видео Пригожин казва на група ранени бойци, че се очаква да останат на фронта, дори ако са загубили крайници. "Фактът, че са останали без крака, без ръце, без зрение, не означава, че могат да се приберат у дома", заявява Пригожин. "Те могат да изпълнят задълженията, които не изискват и двата крака. Можете да работите като сапьори. Ако избухне друга мина, металният им крак ще бъде издухан и ние ще заварим друг."

Москва съобщи вчера, че 89 нейни войници са загинали, когато предоставените на Украйна от САЩ ракети Химарс са ударили сграда, в която са разположени руски войници. Руското министерство на отбраната заяви, че основната причина за касапницата, при която според Украйна са загинали 400 души, е неразрешено използването на мобилни телефони от войските, разкриващи местоположението им.

Министерството добави, че разследването на нападението и виновете ще бъдат изправени пред съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
0
 
! Отговори
22 преди 1 година
До АРХИВНИ СНИМКИТъпак, идея нямаш за какво иде реч!
129
1
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
ВСЕКИ СИ ПОЛУЧАВА ЗАСЛУЖЕНОТОА СТРАХЛИВЦИТЕ РАЗДАВАТ ЧЕНИ КЪРПИЧКИКАТО ТОЯ НЕХРАНИМАЙКОВЕЦ !!!
128
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски ***.
127
2
 
3
 
! Отговори
АРХИВНИ СНИМКИ преди 1 година
НА ОТДАВНА ВЪЗНЕСЛИЯ СЕ ПРИГОЖИН ! ПОДКУПЕНИ НАЕМНИЦИ ОТ НЕГОВИТЕ ГО ЕЛИМИНИРАХА ЗА ПАРИ ! НОРМАЛНО ! ТЕ ПРАВЯТ ВСИЧКО ЗА ПАРИ !
126
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Армия от затворници, за да се махнеш от там само ако си в черен чувал. Холивуд ще завиди за сценария на рашистите.
125
1
 
15
 
! Отговори
Е няма.. преди 1 година
Няма по-голям цинизъм ! Рогозин трябва лично да отиде на първа линия, и да покаже как се прави !
124
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дам, чували, камиони.....това май беше по ковиднвремето.... гледахме го вече тоя филм веднъж. Сценариста май нещо се е изчерпил от към всяващи страх и ужас постановки.
123
7
 
22
 
! Отговори
ХААХАХААХАХ преди 1 година
Честита нова година момчета, дано още много ви последват. След като сте били толкова умни, че да изберете този начин на живот под този "командир", значи ви е сподетяло точно това, което е трябвало. Чао, момчера, айде идната нова година повече чували за вас и повече такива изказвания от шефчето ви.
122
4
 
31
 
! Отговори
msm преди 1 година
Психопатиятааааа във фашизирана руССия е безбрежна и безконечна
121
33
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Зеленски нито веднъж не посети гробновете на украински войници. И защо да го прави като те ще воюват до последния украинец. Украинците въобще не ценят човешкия животТай има поръчка.да очисти територията и от последния украинец. С такива провокации като в Макеевка руснаците със сигурност ще му помогнат в начинанието
120
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Празнувайте с мярка, момчета!
119
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво театро! С отворен код! Напомня на купчините чували с трупове в нашите болници по Ковидно време. Какво ли иска да каже автора на таз творба? Нали се сещате, че такъв "ценен материал" не се пуска в Твитера, и в Днес.бг, а по национални телевизии?
118
35
 
9
 
! Отговори
ПОЛКОВНИК преди 1 година
Укрите явно са загубили 90% от силите си,след като пропагандата започна да става толкова отвратителна !
117
3
 
34
 
! Отговори
Убиец преди 1 година
Не само вагнерофци и голобради момчета, но и бизнесмени трепе Путин. Иначе поздравлението към гръмнатите вагнери кърти мивки и звучи, като "Господ да ви убие и приятен път!"
116
8
 
45
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Руските фашисти надминаха учителят си Хитлер. Руснаците се гаврят със собствените си хора. Украйна ще отреже главата на руския кръвожаден змей и ще освободи земите си от робство съвсем скоро.
115
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още в началото на публикацията има правоговорна грешка, затова смятам публикацията за фейк.
114
32
 
10
 
! Отговори
Разбиращ преди 1 година
Путин и Русия ще победят англосаксите!
113
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По тази технология бе гръмнат с ракета чеченския първи ръководител Джохар Дудаев след което високопоставени руски лица по сигурноста показваха по телевизията как са го постигнали с една малка черна кутийка разчитаща сигналите на мобилната му връзка на мобилният му телефон от кой мобилен телефон е имал връзка с местонахождението му на терен,а те сега ще приказват за ползването на мобилните телефони,оператори и клетки с взетите мерки за сигурност,Кадиров с чеченците що не са ги предупредили за туй
112
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повече Химърси за Украйна....повече подаръци за рашииските мамачки и девочки....в черни торби....
111
7
 
38
 
! Отговори
Трепач преди 1 година
Големо трепане на путински солдати се е завихрило. "Вагнер" да я преименуват "Чайковски", за да им пеят бели и черни лебеди. Взеха да си признават, че ядат як бой от укрите. Да продължават в същото темпо. Браво, Украйна! Бог е с Вас.