Украйна "внезапно" прекратила мирните преговори миналата пролет?

Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков
13 фев 2023 17:00, Нели Христова
207
Украйна "внезапно" прекратила мирните преговори миналата пролет?
Снимка: БГНЕС

Украинските власти внезапно прекратиха мирните преговори миналата пролет "сякаш по заповед отгоре", заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти, предаде ТАСС.

Прессекретарят на руския президент коментира думите на говорителя на беларуското външно министерство Анатолий Глаз, че западната намеса е довела до спирането на преговорния процес между Москва и Киев.

"Казваме ви го от шест или седем месеца. И руският президент Владимир Путин е говорил за това на различни нива. Става дума за самия документ, който беше договорен в резултат на много трудни преговори и който дори беше парафиран", каза Песков. "Всъщност след това изведнъж, сякаш по команда отгоре, украинската страна напусна масата за преговори, прекрати комуникацията", подчерта той.

Прессекретарят на Путин опроверга слуховете за втора вълна на мобилизация и каза, че "няма данни" за такова нещо, предаде БТА.

Песков отказа да коментира думите на украинския политик Виктор Медведчук, който каза, че бившият президент Петро Порошенко уж бил предлагал на Путин "да вземе Донбас".

В тази връзка говорителят на Кремъл обаче отбеляза: "Разбира се, начинът, по който киевският режим действаше спрямо републиките в Донбас в продължение на осем години, вероятно показва, че нито един режим не би действал по този начин по отношение на необходими за него територии, нито един режим не би участвал в това, което може да се смята за геноцид, никой режим не би обстрелвал териториите и населението си с тежка артилерия, не би убивал жени, деца, старци... Наистина имаше такова поведение на киевския режим по отношение на районите на Донбас, сякаш не му трябват", заключи Песков.

Що се отнася до призива на посолството на САЩ в Москва американците с двойно - руско и американско – гражданство незабавно да напуснат Русия, тъй като можело да бъдат мобилизирани, Песков каза: "Не чуваме подобни призиви за първи път". Говорителят на Кремъл допълни: "А това, че се споменават граждани с двойно гражданство за които се твърди, че са заплашени от мобилизация - тези, които са граждани на Русия, за нас са граждани на Русия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
1
 
0
 
! Отговори
offff преди 1 година
Руснака каза, имало документ, че даже и бил парафиран..... То няма такива наглеци, то и държавни граници има,ама....
180
5
 
7
 
! Отговори
До патологичен лъжец преди 1 година
Ако беше се задълбочил и прочел малко повече щеше да разбереш, че това е политиката на на украина спрямо тези НЕЙНИ области години наред. Те са тормозели и избивали населението там под диктовката на сащ.
179
3
 
6
 
! Отговори
Рапунцел преди 1 година
Ако сте забравили: Зеленски забрани воденето на мирни преговори със закон.
178
14
 
23
 
! Отговори
Патологичен лъжец преди 1 година
"Лъже, като руснак", казват нормалните хора. Значи, когато някой ти нападне къщата, започне да трепе жени и деца, ти трябва да си доволен, че този Някой денацифицира домът ти. Подобна перверзна логика няма в цялата Вселената.
177
5
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
До Анонимен 173 Украйна и държавите от Източна Европа са суверенни и независими.Не са зона на влияние на пропадналите алкохолици.Могат да членуват,в която организация пожелаят без да се съобразяват с мнението на изперкалия Жужак.
176
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма държава,която веднага ще преговаря с нашественика.Първо се биеш и ако не успееш да изриташ окупатора,тогава договаряш условията на капитулацията.Засега Украйна успешно спря настъплението на нашественика.Предстои пролетна контраофанзива с участието на Леопарди,HIMARS и F-16.Окупаторът ще бъде изхвърлен от украинската земя без преговори.
175
9
 
21
 
! Отговори
L преди 1 година
За мен лично руснаците са патологични лъжци. Има ли нещо , за което да не са излъгали.....започвам....кирилицата е от македонските земи, русия е приела християнството и кирилицата от македония, луди са тези които твърдят, че ще нахлуем в Украйна , това не е война ,а ограничена военна операция.....ама,че военна операция с над 250 000 души за една година .
174
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глу.пости. Ами защото вие искахте преговори само по Вашите условия. Няма такъв мир.
173
16
 
8
 
! Отговори
Така беше преди 1 година
Точно така беше. Борис Джонсън направо заповяда на Зеленски да спре преговорите за мир.
172
10
 
22
 
! Отговори
Русомраз преди 1 година
Скоро ти Песков ще искаш мир! А след мирът те чака Хага...
171
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
спри водката бе алкохолик
170
18
 
21
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 1 година
Песков, прекратиха ги защото видяха че сте абослютно гола вода на бойното поле. Наритаха ви въшливите *** хубаво и видяха, че няма смисъл от преговори след като могат да ви изгонят от Украйна и да си върнат териториите. Освен това с терористи НЕ се преговаря? Понял?
169
14
 
19
 
! Отговори
До ха ха преди 1 година
Е то Путин от 2014 се опитва да плеговаря-8 години Мински споразумения, Украйна му се подиграваше! Берлин и Париж също..
168
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целият нормален свят е срещу агресията на Путин! Имаш предвид целия нео либерален световен ред-това са само САЩ, Европа, Канада и Япония..Света е малко по голям!
167
16
 
19
 
! Отговори
До 175 преди 1 година
Грешката на Путин че тръгна с 100 000 армия, ако беше половин милион наистина, война сега нямаше да има ;)
166
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не го слушайте какво казва пред камерите Песков. Сигурно е че вечер преди да.заспи си казва че тази война е най голямата глупост която е направил Путин. Но не смее и на жена си да каже.
165
22
 
25
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Русия била за ",мир"??? По-перверзен виц не бях чувал! Кога е бил за мир, когато се хилеха дали ще нападат или не,или когато събраха над половин милион армия,да плячкосват Украйна? Целият нормален свят е срещу агресията на Путин! Лъжите му отдавна не вървят!
164
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До172 е тоя престъпник държи едни от Азов да видим те,какво ще признаят,а и от Айдар има.Защо мислиш,че ги искаше живи от Мариупол,а Зеленски ги обрече надявайки се да не оживеят.
163
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия винаги е била за мир и преговори за Украйна. Ако САЩ признаят легитимните интереси на Русия да определя правилата в собствените зони на влияние като Украйна и източна Европа, НАТО се изтегли до границите от 1997, Крим и четирите новоприсъединиени области се признаят, демилитаризация, денацификация на Украйна и отказ от участие във военни съюзи, то Русия е готова да седне на масата на преговорите. В противен случай Русия ще реши тези проблеми с военни средства.
162
8
 
16
 
! Отговори
... преди 1 година
До до 169 ! Зеленски винаги е твърдял че е за мир, само че след като изхвърлят мародерите и окупантите из Украинските територии! А с военно-престъпникът от Кремъл, е излишно да се преговаря! Той все едно ще излъже!