Беларуски е бил влакът, пострадал при експлозия в Русия

Според беларуските железници взривното устройство е избухнало на 50 метра от влака
1 май 2023 19:55, Йоана Цонева
34
Беларуски е бил влакът, пострадал при експлозия в Русия
Снимка: БГНЕС

Взривно устройство предизвика днес дерайлиране и пожар в товарен влак в руската Брянска област, която граничи с Украйна. Жертви в пожара няма.

Беларуската железопътна компания обяви, че става дума за един от влаковете ѝ, потеглил от беларуския град Гомел с дестинация Брянск, предаде Франс прес.

Инцидентът стана в момент на опасения от саботажи и от атентати в Русия, пише БТА.

Същевременно електрически далекопровод беше повреден от взривно устройство в Ленинградска област, в северозападната част на Русия.

Тези инциденти станаха, след като вчера при украински удар бяха убити четирима души в село в Брянска област и два дни след атаки с дронове, предизвикали огромен пожар в нефтохранилище в Крим.

Днес Александър Богомаз, губернатор на Брянска област, заяви, че неидентифицирано взривно устройство се е задействало и е предизвикало дерайлиране на товарен влак.

В отделно изявление руската железопътна компания уточни, че инцидентът е станал в 10,17 ч. местно време между населените места Унеча и Расуха, на около 60 километра северно от границата с Украйна и че в този участък от линията движението е преустановено. Локомотивът и две цистерни са се подпалили след дерайлирането, пожарът е овладян следобед, поясниха железниците. Общо дерайлиралите вагони са били седем, като четири от тях са били с въглеводороди, а останалите със строителни материали.

Според беларуските железници взривното устройство е избухнало на 50 метра от влака. Кадри, разпространени от няколко медии, показаха горящия локомотив и подпалените няколко вагона, преобърнати настрани край релсите.

В Русия над 65 души, заподозрени за саботажи по железопътната мрежа, бяха арестувани от есента в двайсетина района на страната, съобщава руската опозиционна медия "Медиазона". Руските власти на няколко пъти съобщиха и за навлизане на украински въоръжени групи на територията й, по-специално в Брянска област. Но за първи път саботаж води до толкова зрелищно дерайлиране на влак.

Губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко междувременно съобщи, че през нощта е бил повреден от взривно вещество електрически далекопровод, а в близост до друг далекопровод е намерено взривно устройство. Електроснабдяването не е нарушено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Индия и Китай гласуваха за сътрудничество между Европейски Съюз и ООН, където Русия е наречена АГРЕСОР. Защо ? За 5 месеца при Бахмут Русия подменяше 26 000 бойци, около 20 000 загинаха и около 80 000 бяха ранени. Пригожин е против Кремъл. В Азия вследствие наводнения и суша се очаква спад в добивите на ориз с 20 процента. Това ще засегне изхранването на 110 милиона в Китай, Индия и Пакистан. Русия пречи на зърнопроизводството в Украйна и транспорта на зърно до Азия.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Дежурен Санитар 22Дай да ходим 9-ти на панаира, опс, на парада да видим какво остана за показване. митрофанова е искала от Панорамата в Плевен малко експонати за два-три дена.
23
4
 
2
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 година
да де, ама всичко това означава, че е крайно време да се разбрица и омете всичкото инфраструктура в бивша Укриана, барабар с мостовете и тунелите... а защо не и всичкото укронацистко що шава и вреди?...
22
7
 
5
 
! Отговори
Дежурен Санитар преди 1 година
Фобаците, дано изкарате леко и безболезнено предменструалният синдром, когато излязат пълните данни за унищожените натювски джаджи вчера.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Kaртофеният фюрер го е пратил...
20
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Влакът е превозвал боеприпаси за руската престъпническа армия, с които да избиват украинци. Така че това е било едно праведно и Богоугодно дело.
19
7
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Бункерният дедо си създаде 40 милиона партизани! Слава Украино!
18
5
 
10
 
! Отговори
ИНСЦЕНИРОВКА Е.. преди 1 година
ПУТИН ТРЯБВА ДА ОПРАВДАЕ НОВАТА МОБИЛИЗАЦИЯ НА ЦИВИЛНИ ГРАЖДАНИ..
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1......няма такава държава!
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова преди демокрацията ЖП-то в България дълго време бяха военнизирани, постоянно сновяха бригади по линиите.
15
10
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Беларуски или руски няма значение.Важното е,че е разбомбен и е извън релсите.Нападателният потенциал на руските терористи е съкратен.Дано има още подобни операции.
14
10
 
3
 
! Отговори
Black River преди 1 година
Щас братва, Батька вам в жопу засунет фугас! Гребанные хохлы!!!!
13
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това сие терористичен акт откъдето и да го погледнем. Това ли е контра офанзивата на зеления?
12
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
украински терористи
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Контрата. Вали дъжд. Времето е лошо.
10
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С Бахмута кво става, с Бахмута, че от август всеки ден го превземат некадърниците
9
0
 
15
 
! Отговори
йоанче пиши грамотно преди 1 година
влакът, пострадал: хора и животни страдат, а невъодушевени предмети се повреждат
8
13
 
12
 
! Отговори
Контрата преди 1 година
С Контрата какво стана???
7
13
 
13
 
! Отговори
Да преди 1 година
Терористи .
6
23
 
19
 
! Отговори
После преди 1 година
После да не мрънкат като полетят ракетите.